(bkz: ankara)
kızılay'dan cebeci'ye , anıtkabir'den tunalı'ya, yani kısaca çankaya'nın huzur dolu sokak ve yollarında yürümek gibisi yok.
hani buralarda yürümeyi çok överler, hem de romantizm derecesinde, yani boşuna ve abartı değil, gerçekten buralarda yürümenin bir albenisi var. memlekette yürürken bu kadar zevk almıyorum. sırf yürümek için bile ankara'ya gidilmeli.
devamını gör...
insan sağlığı açısından güzel bir egzersizdir. yürümek olmazsa olmazımdir kendimi rahatlarim vücudum açılır.
devamını gör...
spor olsun diye yürümekse kastedilen, ormanda, sahil kenarında, sessiz, sakin yerlerde yapılan güzel bir aktivitedir.
ancak acele ile işe, okula giderken uzunca yürümek pek sevmediğim eylem.
devamını gör...
sevmelerin en güzeli, sevmeyi en hak eden eylemlerden biridir. sait faik için yazmak ne ise yürümek de benim için o galiba. o yazmasaydım deli olacaktım demiş, ben de yürümeseydim deli olacaktım derim zaman zaman mübalağa ederek. delirmek öyle kolay değil tabii biliyorum, fakat akıl ve ruh sağlığını korumak da kolay değil bu çağda. yürüyüş yapmak zor zamanlarımda günümü kurtaran şey oldu. yürümek insanın kafasındaki dağınıklığı bir düzene sokuyor, karmaşayı azaltıyor ve kendiyle meselelerini halletmekte çeşitli yollar açıyor. çok defalar bir yürüyüşten dönerken artık yarın ne yapacağımı biliyor olurdum. kendimle helalleşmiş ve sonra da sözleşmiş olurdum. bir albümü baştan sona dinleyerek gittiğim yoldan, aynı albümü tekrar baştan sona dinleyerek dönerken şarkıların ve yolun değiştiğini fark ederim. yürümek şahane bir şey, yürümeyi sevmek de. bir eylem olarak var olsaydım şu dünyada yürümek olmak isterdim. mutluluk tarifi deyince de aklıma hep güzel bir yolda aheste aheste yürümek gelir. zaten aheste aheste yürümekten daha güzel bir şeye de henüz şahit olmadım bu gezegende.
devamını gör...
yürümeyi bende çok severim ama nedense hep tersliyorlar beni yürüdüğüm için. nolmuş yani selam tanışakmı dediysem.
devamını gör...
en sevdiğim aktivite olabilir. hele ormanlık bir alanda yapıyorsam değmeyin keyfime.
devamını gör...
en sevdiğim aktivite. elimde olsa toplu taşımayı asla kullanmam, etrafa bakmak, düşünmek, kafamı resetlemek için birebir.
devamını gör...
bir de sevdiceğinle el ele yürüyorsan, tadından yenmeyen eylemdir. fizana kadar yürünür efendim.
devamını gör...
bu eylemi tek başına yapmak çoğu insan tarafından garipsense de ayrı bir güzeldir. hatta tek başına kaybolmak tadından yenmez.
devamını gör...
10.
toplu taşımaya ne kadar az binersem o kadar iyidir ve bekleyeceğime yürürüm mantığıyla seve seve yürüyorum ama arabam olunca seveceğimi sanmıyorum.
devamını gör...
11.
fiziksel açıdan olduğu kadar ruhsal olarak da iyi gelen eylem. sanki yürüdükçe içindeki sıkıntıları da geride bırakmış gibi hissettiriyor ya da ben onlardan kaçıyorum, bilmiyorum.
devamını gör...
12.
başlığı açan yazarımıza katılıyorum. bir denizimiz olmasa da, sahil kenarında yürüyemesek de kimi zaman ulaşım amacıyla kimi zaman sadece yürümek için arşınladığımız cadde ve sokaklar vardır ankara'da. kızılay'dan sıhhıye'ye otobüs veya metro kullananı taşlarlar mesela. bu işin esprisi tabi ama özellikle kurtuluş parkı boyunca yürüyüp hamamönü'ne çıkmak veya bahçeli 7 boyu yürümek bir ankaralının fazlaca deneyimlediği şeylerdir. bunun dışında ankara'nın geneline göre daha yeşil kalan batıkent, eryaman gibi semtlerde yürümek de ayrı bir güzeldir. imkan olduğunda özellikle yürümek üzere eymir gölüne veya ahlatlıbel atatürk orman parkına da mutlaka gidilmelidir.
devamını gör...
ne kadar sağlıklı olsa da sevmediğim bir eylem.
devamını gör...
en sevdiğim aktivite. yıllar önce kendi kendime bu sevgimi yürümenin felsefesi diyerek tanımlamıştım. tabikii başkaları benden önce söylemiş hatta kitabını da yazmış.
devamını gör...
çok güzeldir özellikle yaz yağmuru ve sonbahar da kulaklık takıp sahil boyu yürümek gibisi yok. salona gitmeden bedava spor yapmanın kısa yolu.
devamını gör...
dünyanın en güzel aktivitelerinden. üstelik bir aktivite her şeyiyle mi insana kar sağlar yahu. hem spor, hem can sıkıntısı atma, hemde yeni evler yeni sokaklar, yeni tabelalar keşfetmenin hazzı. ayrıca bedava. öyle milleten para sömüren restoran, kafeler gibi değil.
devamını gör...
en sevdiğim aktivitelerden biridir yürümek. özellikle yazın akşam üstü yürüyüşe çıkıp kayalıklarda günbatımını izledikten sonra sahilde yürüyüp yolu olabildiğince uzatarak eve dönmek çok güzel geliyor.* yağmurlu havada yapılan yürüyüşler ve ormanda yürümek de aynı şekilde. temiz havanın olduğu bir yerde yürüyüş yaparken anı yaşayabilmek gerçekten iyi hissettiriyor.
devamını gör...
ankara’da ne zaman ilk kar yağsa yürürdüm. saatin kaç olduğu önemli değil. eğer ilk kar yağışına denk geldiysem aynı güzergahı takip ederek, bir sekiz çizerek yürüyüşü tamamlardım.

yürümek benim için düşünmekle eşdeğer bir eylem. ne zaman düşünecek bir şeylerim olsa yürürüm. sanırım bir elif şafak kitabında okumuştum ( kendisinden hiç hoşlanmasam da) insanlar bir şeyi hatırlamak istediklerinde yavaş, unutmak istediklerinde hızlı yürürler. bu benim için de geçerlidir.

henry david thoreau yürümeyi o kadar çok severmiş ki kilometreler süren yürüyüşleri esnasında yalnız kalmak ve sadece düşünmek istermiş. hatta bu konuyu anlatan yürümek isimli hacimsiz ama nefis bir kitap da yazmıştır.

aynı isimli bir kitap da güzel insan sevgi soysal’a aittir. sevgi soysal yürümek derken dönüp arkaya bakmamayı kast ediyor aslında. özellikle de ataerkil bir toplumda sırtında yüklerle dolaşmak zorunda bırakılan kadınların özgürce yürümesinden.

bir kitap da thomas bernhard yazmış bu konu hakkında ve aynı isimle. bernhard da yürümek ve düşünmek kavramlarını bir arada kullanarak, yürümeyi düşünme kavramının harekete geçiricisi olarak anlatmış.

werner herzog ise bambaşka bir şey yapmış. buzda yürüyüş isimli kitabında kar kış demeden kilometrelerce yürümüş ve bunun hikayesini anlatmış bize. çok hasta olan arkadaşının yanına yürüyerek giderse onun kurtulacağına inanmış büyük yönetmen.

yürümek yukarıda saydığım her şey demek benim için. yalnız kalmak, düşünmek, unutmak, hatırlamak, harekete geçmek, hayatta kalmak ve elbette edebiyat ve ankara.

yürüyorum o halde varım.
devamını gör...
uzun boylu gördüm mü dayanamam yürürüm ben de. genellikle sekiz falan çizmeden, taktiksiz yürürüm.
devamını gör...
üniversite zamanını akıllara getiren başlık. kim bilir kaç hanımefendiye ''yağmurda yürüş yapmaya bayılırım.'' diye yalan atmıştım acaba.

halbuki yürümekten de, ıslanmaktan da nefret ederim.

gençlik, cahillik.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yürümeyi sevmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim