ülkemizde ölümle sonuçlanma oranı en yüksek mermidir. düğün, kutlama, merasimlerde sevincini havaya ateş açarak gösteren yurdum insanı ateş ettiği silahtan çıkan merminin uzay boşluğuna karışacağını sanarak, meskun mahalde bu merminin kime ve nereye vuracağını maalesef düşünememektedir. geceleri terasta yatma alışkanlığı olan sıcak illerde bu mermiyle yaralanma oranı yüksektir.

ismine bakınca yanıltıcı gelebilir. ismi yorgun mermi, nasıl olsa zarar vermez diye düşünülmemelidir. başına gelen bu sıfat, mermiye mağduriyet ve masumiyet katmış sanki. araba kaportalarını delici özelliği vardır. bir cama isabet ederse o camı şiddetli bir şekilde patlatır. hızını kaybettiği anda yere düşerken yerçekimi etkisiyle o hızı tekrar kazanıyor. düşüşe geçmesine karşın öldürücü de olabiliyor. bu da demek oluyor ki merminin kovanında bekleyeninin dışındaki her hali tehlikeli. sloganda da geçtiği gibi hiçbir mermi havada kalmıyor.

bu kavram, düğün ve asker uğurlama gibi eğlencelerde havaya sıkılan maganda kurşunu kavramını da tarif eder. bu yorgun mermi ismi, polislerin koymuş olduğu ve literatüre geçen bir kavram . bireysel silahlanmanın artışa geçmesi ile bu facialar da artışa geçmiştir.
devamını gör...
henüz yirmilerimizide hepimiz birer yorgun mermi oluverdik .düştük yatak yorgana, aydınlık gökyüzünün tadını çıkaramadan saplandık alelade bir çatıya.
devamını gör...
mermiler havada gözle görülmeyen bir eğri çizer. düşmeye geçtiğinde yalpalamaya başladığı için ateşlendiği yerden başka bir yere düşer. yani serseri kurşun dedikleri doğru. seken yani ilk hızını kaybeden ve sert yüzeyden sektiği için deforme olan mermi bile öldürücüyken havaya ateşlenen ve fmj olan standart 9 mm mermiler çok tehlikelidir.

(bkz: full metal jacket)
devamını gör...
mermiyi emmi diye okuduğum başlık.
devamını gör...
amerikanın ırak işgali sırasında uçaksavarlarca amerikan uçaklarına atılan milyonlarca mermi yorgun halde birçok ırak vatandaşının ölümüne sebep olmuştu, öyle 9 mm filan da değil nerden baksan 80-90 gr'lık mermi çekirdeğinden bahsediyoruz.
devamını gör...
havaya sıkılan merminin yer çekimine karşı koyamayıp yere düşmesi sonucunda insana, hayvana, apartmana, arabaya, kamyona v.s. isabet etmesi sureti ile bazı kendini bilmez kişilikler tarafından ateşlenen mermidir. tespit edilip silahları toplatılmalı ve bir daha silah verilmemeli bu tiplere. topluma zarar veriyor bunlar.
devamını gör...
havaya sıkmayalım buradan
devamını gör...
bir mermi değiliz ama biz de yorgunuz. ulan be.
devamını gör...
havaya sıkıldığında menzilinin sonuna ulaşıp aniden inişe geçenine deniyor .
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bildiğim kadarıyla sadece suça konu olan bir olayda kullanılan silahtan çıkan merminin balistik kaydı tutuluyor.

ben olsam bir kanun çıkarır ve üretilen tüm tabancaların fabrikada zorunlu deneme atışı yapıldığı sırada atılan çekirdekleri sisteme kaydetme zorunluluğu getiririm.

böylece satılan ve dışarıdan ithal edilen her silahın namlusunun çekirdek üzerinde bıraktığı eşsiz iz kayıtlara girer.

ondan sonra hadi havaya ateş açsınlar da göreyim. daha yeni sakarya'daki olayda sırtından yorgun mermi ile vurulan vatandaş mermi ile kriminale başvursa silahı kim ateşlemiş olursa olsun yasal olarak satın almış ve ruhsat çıkarmışsa bulunur.

bu sisteme geçsen faili meçhul bile biter. bunu da yapmazlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yorgun mermi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim