vücudu ufak ufak ağrımaktır. erken yatmaya karar vermektir.
devamını gör...
uykusuzluk stres durumu bazen insanlarda yorgunluğa yol açmaktadır. özellikle uykusuzluk ben de aşırı yorgunluk yapıyorum.
devamını gör...
laktik asit fermantasyonu sonucu oluşan durum.
devamını gör...
hormonel rahatsızlıktan dolayı olabilir geçmiş olsun.
devamını gör...
yorgunum. yoluna girmesi için çabaladığım her şey bana giriyor. gerçekten yoruldum.
devamını gör...
bir süredir bu ifadeyi (yorgunum, yorgun hissediyorum) çevremdeki insanlardan çokça duyuyorum. elbette ben ve akranlarım aslında "iş bulma, evlenme ve benzeri" kritik süreçler içerisinden geçiyoruz. belki de bu yüzden kendi çevremde çok sık duyuyorum. ancak daha yakın bir zamanda (son 2-3 ay kadar), benden yaşça genç ve olgun insanlarda da bu tarz ifadelerle karşılaşmaya başladım. özellikle de bir durum hakkında tartışırken bu cümle alelade ağızlardan çıkabiliyor. zannımca yorgun olmak ya da yorgun hissetmek, düşük motivasyonun, umutsuzluğun ve tükenmişliğin bir sonucu olarak artış göstermekte. ancak burada fiziksel bir eylemden söz etmiyorum. yani çalışarak yorulmak değil mesele. ya da uzun uzadıya zihinsel uğraşlar vermek değil. durum ekseriyetle psikolojik temellere dayalı. bu duruma aslında güncel sorunlar neden olabiliyor diyebiliriz. salgın, ekonomik sorunlar, güncel siyaset ve bunların insanlarda yarattığı tahammülsüzlük, kırılganlık, duygusal hassaslık. artık evde oturan insan bile yorgunum diyebiliyor. pek çok insana şahit oldum. biraz silkelenmek lazım tam bu zamanlarda. aslında çoğumuz yorgun değiliz, yorgun hissediyoruz. ikisi arasında çok ince bir fark var. gardımızı düşürdüğümüz taktirde her an yorgun hissedebiliriz. özellikle de gününün büyük bir kısmı evde geçenler bu durumu daha iyi anlayacaktır.
devamını gör...
bedensel olarak bazen, mental olarak her zaman.
devamını gör...
normalde uyuma süresi ya da bir gün önceki vücut yorgunluğu ile ilgili olabilir.fakat son zamanlarda uzun süre uyuduğumda dahi bu durumu yaşıyorum.uyandığımda gece boyu yük kaldırmış gibi yorgun ve bitkin hissediyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yorgun hissetmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim