komedi / drama
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

zeki ökten'in yönettiği avrupa sinemasının baş yapıtlarından olan sinema filmidir.
esas itibariyle tek mekan bir film bile denebilir. yoksulluğunda sınıfı ve bireyi ne denli yozlaştırabileceğine dair yapılagelmiş en iyi sanat eserlerindendir. küçük burjuvazinin en az burjuvazi kadar zalim olabileceğini de iyi yansıtır. ama asla burjuvazi kadar zeki ve kurnaz değildir.
devamını gör...
bir zeki ökten filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu filmin afişinde ismini görmeseniz bile senaryoyu onun yazdığını hemen anlayacağınız umur bugay yazmıştır. filmin başrollerinde komedi filmi olmasa da iyi oyuncu olduğunu kanıtlamış olan kemal sunal, bir filmdeki varlığı bile o filmi bir iki puan yukarı taşıyan yaman okay, nedense çok güzel bir kadın olarak görülen ama bence oyunculuk yetenekleri güzelliğinin önünde olan şehnaz dilan oynamıştır. meraklısı için filmde harika birer zeki demirkubuz ve osman cavcı detayları da gözden kaçmamalıdır.

bir işhanında çay ocağı işleten süleyman bey onun için çalışan yoksula umut vererek etinden sütünden faydalanmaktadır. yoksul işçi bir kıza sevdalıdır ve kazandığı parayı bu kız için harcamaktan çekinmez. ancak kapitalist yaşam piramidinin bir simülasyonu olan bu işhanında da benzer kurallar işlemektedir. küçük balık avcı olmaya karar verene kadar yem olmakla yükümlüdür.

türk sinemasının en iyi filmlerinden bir tanesidir. hem çekimi hem oyunculukları hem de senaryosu ile bir başyapıttır. verdiği mesajlar oldukça devrimci mesajlar olmasına rağmen nedense pek ciddiye alınmaz bu film.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yoksul (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim