corona yüzünden hayatımızda sıkça duyduğumuz ve alıştığımız tanım. adında "normal" bulunsa bile ilk başlarda anormal karşılanan durum. ne girdi hayatımıza bu yeni "normal" ile.
-sosyal mesafe diye yepyeni bir tabir.
-online alışveriş arttı, temassız yaşam başladı.
-maske takmak artık zorunlu bir tercih meselesi değildi. herkesin evinde bulunan temel bir ihtiyaç haline geldi.
-ateş ölçümü artık telefonumuzu açarken parmak izi okutmak kadar normal baktığımız bir şey oldu.
-mağazalara belirli sayıda insan alınmaya başladı.
-dezenfektan artık gündelik yaşamın bir parçası oldu.
-el yıkamayı yeniden öğrendik*
-uzaktan eğitim gibi yepyeni bir deneyim yaşadı çoğumuz. ne gördük peki? bazı çocuklar için uzakta olan tek şeyin eğitim değil imkanlar olduğunu gördük. belki ben ve sen sadece bunları haberlerde gördük ve üzüldük ama bunu yaşayan kişiyle aynı kefeye koyamadık kendimizi. bize sorsan evde sıcak odamızda çalışmak çok rahattı. fırsat eşitsizliğinin ne kadar acımasız bir engel olduğunu öğrendik tekrar.
-uçak ve otobüs artık keyifle camdan dışarı bakarken gideceğin yerin hayalini kurdurmuyor, sağlıklı bir şekilde varma umudu ve sevdiklerini tehlikeye atma korkusunu yaşatıyordu.
-kafe, restoran, sinema gibi yerler artık insanları korkutan toplu alanlar haline geldi. tabi korkusuz olmamız bizim en belirgin özelliklerimizden biridir.

daha aklıma gelmeyen pek çok şey vardır. dileyen yazar arkadaşlarımdan devamını bekliyorum.

hiçbir şey artık "normal" gibi olamayacak. en azından çok uzun bir süre hayatımızdaki "normal" kelimesinin başındaki "yeni" yerini koruyacak. ta ki gerçek normalimiz olana kadar.
devamını gör...
saçma sapan bir tabir. normalin yenisi eskisi olmaz.
devamını gör...
birçoğunun 'genel normal' seviyesine upgrade edilmesini temenni ettiğim durumlardır.
devamını gör...
yeni normal, eski normal vay efendim bu anormal, bu daha normal. yok öyle bir şey. her şey yeni düzlem üzerinde normaldir. şu an yaşananlar da normaldir. ne yenidir, ne de eskidir. sadece normaldir.
devamını gör...
psikoloji sınırlarını zorlayan daha hassas olmaya başladığımız terimler zinciridir.
devamını gör...
eskiye göre tek farkının maske takmak olmasıdır. bu kadar insanın dışarda olmasının başka bir açıklaması olamaz. çarşılar, caddeler “normal” zamandaki gibi kalabalık çünkü.
devamını gör...
artık "yeni" normalimizdir. insanlar buradaki kelime oyununu anlayamadılar. birçoğu virüs bitse de ortamlara aksak diye bekliyor çok beklersiniz.
devamını gör...
muhtemelen uzun sürmeyecek.
devamını gör...
uzaklaştık.
hepimiz birbirimizden uzaklaştık
görmek istemediğimiz insanlara corona bahanesi
özlediklerimizi görememek ise çilesi oldu.
devamını gör...
her gün düzinelerce insanın ölmesi. artık kimse tepki vermiyor. dile kolay, bence hala korkunç bu. yani, ölüyorlar işte. günlük ölüm listesi açıklanıyor virüsle ilgili haberlerde. normal bu artık.
devamını gör...
kocaman bir saçmalık. delilik hali. insanlık 2020 martından beri vitesi patlamış kamyon yokuş aşağı gidiyor. kaybedilen ve mutsuz geçen vakitlerden sonra şu an “en kötüsü olsun.” diyorum. benim isteklerim ve planlarım bozulduysa cidden dünya alevler içinde yansa umursamam.
devamını gör...
covid 19 virüsü ile bir çocuğumuz'un hayatına ilk defa giren yeni normal cümlesi nedir hakkında 2019 yılında bir psk.'un güzel bir anlatımı olmuştu.

“yeni normal” ifadesi ne kadar normal? hem yeni olacak hem de normal kabul edilecek. biraz zor ikisinin yan yana gelmesi. “yeni” bir hayat var henüz “normal”leşmiş olmayan. normalleştiği zaman o hayat yenilikten çıkacak zaten.
bu hikâye nasıl başladı, şimdi nereye doğru evriliyoruz bakalım.
bir sis perdesi ile başladı her şey. önümüzü bile görmediğimiz o sis bulutlarının içinde ileriyi tahmin edemiyorduk. şimdi o sis bulutları kalkmaya başladı, artık önümüzü görebiliyoruz. görebiliyoruz da, ya göremediklerimiz? böyle derken yavaş yavaş hayatın içine karışmaya başladık aklımızda bir sürü soru, cebimizde bir o kadar kaygı ile. her şey eskisi gibi mi? “önceki” olarak tanımladığımız hayata dönebilecek miyiz? bu soruların cevabının “hayır” olduğunu söylemek için müneccim olmaya gerek yok. hepimiz ayrı yaşam hikâyelerinin içinde ayrı ayrı şeyler yaşasak da (küçük, büyük fark etmez) değişmiş, dönüşmüş olarak karışacağız yeni hayata.
hani karantina günlerinin başladığı ilk zamanlar vardı ya, hatırlıyor musunuz? o belirsizliğin getirdiği kaygıyı, sağlığınızla ilgili korkularınızı, öğrenme çabanızı ve bilgi kirliliğinin yarattığı kâbusu... benzer şeyler yaşayarak karışıyoruz hayata, aynı tedirginlikle, yavaş yavaş. yaşadıkça, görebildikçe, deneyimleyerek öğrendikçe alışacağız da yeni hayata; tıpkı pandemi günlerinde yaşadıklarımıza alıştığımız gibi. işte o zaman hayat normal olarak tanımlanacak.
[[/alıntı]]
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeni normal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim