bolu sınırları içinde benzeri olmayan bir tabiat vaadediyor. kayın, gürgen, kızılağaç, çam, köknar, akağaç, kavak, dişbudak, fındık ve ıhlamur ağaçlarıyla coğrafyamızın en güzel karışık ormanlarından biri.
devamını gör...
irili ufaklı gölleri ve huzur veren rengarenk doğasıyla tabiat harikası olan, tekrar tekrar gidilip görülüp aşırı dozda huzur zehirlenmesi yaşanılması gereken yer.
devamını gör...
ailecek gitmiştik bir kaç sene önce tekrar gitmek istediğim huzura erişecegime inandığım yerdir. bol oksijenlidir.
devamını gör...
her mevsimin ayrı ayrı güzelliğini gösteren, huzur veren bir cennet adeta. ilkbahar da yemyeşil bir görüntüyle karşılarken, sonbaharda kızıl, sarı, ağaç yapraklarıyla insanı büyülüyor. özellikle fotoğraf severlerin her iki mevsimde de ziyaret etmesini şiddetle tavsiye ederim.
devamını gör...
çocukluğumun bir bölümünün geçtiği, dünyanın en muhteşem doğal güzelliklerinden biri. yıllar sonra tekrar gittiğimde çocukluğum canlanmıştı gözümde. her mevsim ayrı güzeldir. bir iki cümle ile geçiştirilemeyecek kadar olağanüstü bir yerdir. birbirinden güzel (biri kuru) 7 tane göl, onlarca çeşit ağaç, romantik bungalovlar, kuş, kurbağa, çakal ve daha birçok hayvan sesi. temiz hava, huzur ve mutluluk. anlatılmaz, yaşanır bir yerdir. hep bozulmasından korkarım, yavaş yavaş bozmaya başlamışlar bile. bu ülkeyi seven her insanın yedigöller milli parkı'na sahip çıkması gerekir. orası ülkemiz için çok büyük bir hazinedir. yedigöller'e gidecek insanlara birkaç ricam ve tavsiyem var;

1. ağaçları ve çeşitli ahşap yapıları kazıyıp isimlerinizi yazmayın lütfen.
2. insanlar oraya huzur bulmak, rahatlamak için geliyor, lütfen gürültü yapmayın.
3. yedigöller mangal yapma yeri değildir, lütfen bu amaçla gitmeyin.
4. lütfen ağaçlara asılmış kuş yuvalarına zarar vermeyin ve onları söküp evinize götürmeyin.
5. yedigöller'de içtiğiniz su dünyanın en güzel, en saf, en temiz suyudur, lütfen benim için bol bol için.
6. yerlere çöp atmayın, kamp kurduysanız giderken tertemiz bırakın, yasak olan yerlerde inadına kamp kurmayın.
7. yangın çıkarma tehlikesi olan bütün eylemlerden kaçının.
8. yedigöller ormanın derinliklerinde olduğu için eylül'den itibaren soğumaya başlar, yanınızda soğuğa göre giysiler olsun.
9. kapankaya tepesi'ne çıkıp elinizde çayınız ya da kahvenizle manzarayı seyredin.
10. pisagor ağacı gibi anıt statüsünde olan ağaçları ziyaret etmeyi unutmayın.
11. şelaleleri, dereleri görmeden ayrılmayın.
12. yiyecek sıkıntısı çekmemek için tedbirli gidin.
13. en yakın benzin istasyonu 40 kilometreden fazladır, deponuz dolu olsun, yolda kalmayın.
14. bungalovlar oldukça pahalıdır ve her zaman yer bulunmaz, giderken bu aklınızda olsun, zor durumda kalmayın.
15. ormanı ve gölleri gezerken çay ya da kahve içmek için yanınızda termos bulundurun, oralarda kesinlikle ateş yakmayın.
16. yedigöller yolu bol virajlıdır, yavaş gidin, özellikle geceleri vahşi hayvanlar önünüze çıkabilir, onlara zarar vermeyin, geçmelerine izin verin, korkmayın.
17. çadır kuracaksanız tenha bir yere kurmayın, geceleri ayılar parka inip yiyecek arıyorlar, dikkatli olun lütfen.
18. sosyâl medyadan, telefondan vs uzak durun, doğayı hissederek yaşayın.
19. yedigöller milli parkı ormanın çok içinde olduğu için yaz günleri bile kısmen loş bir ortama sahiptir, bu yüzden fotoğraflar her zaman istediğiniz gibi çıkmayabilir. iyi bir fotoğraf makineniz varsa yanınızda bulundurun.

gözlerim ağrımasa daha çok şeyler yazardım, bu kadarı da yeterlidir sanırım. bolu aynı zamanda memleketim olduğu için, yedigöller de benim memleketimdir, giderken aklınıza takılan bir soru olursa ve ben müsaitsem seve seve cevaplarım. yıllardır yedigöller'in güzelliğine yakışır bir belgesel çekmeyi de düşünüyorum. bunun için biraz daha zaman var.

yedigöller milli parkı'nı sonsuza kadar yaşatalım, orayı tahrip etmeyelim ,ranta kurban gitmesine izin vermeyelim. yedigöller hep doğal olarak kalsın, betona gömülmesin, sonsuza kadar kuşlar cıvıl cıvıl ötsün, sincaplar ağaçlara tırmansın, vahşi hayvanlar yaşasın. yedigöller hepimizindir, lütfen orayı koruyup, gelecek nesillere aktaralım.
devamını gör...
bolu'da bulunan milli park.
içinde kamp yapabilir ya da bungalovlarında konaklayabilirsiniz. mesire yeri
devamını gör...
miss gibi mekandır. çadır usulü gittiyseniz elektrik yok internet yok hatta telefonlar da çekmez doğa ve oradaki insanlarla müthiş kaynaşırsın. çay yapan çaya çağırır közde kahvesi olan kahveye. acaip bir ortamı vardır herkesin görmesi tatması gerekir.
devamını gör...
bolu il merkezi-mengen ilçesi ve devrek* ilçelerinin kesişim noktasında yer alır. doğa içine hapsolmuş saklı bir cennettir.
1940'ların sonlarına kadar yöre halkı tarafından dahi bilinmediği, bölgede eğitim uçuşu yapan bir savaş uçağı pilotunun görüp araştırması ve yetkilileri bilgilendirmesi sonucu keşfedildiği anlatılır. bölgenin yüksek kesimindeki bir akarsunun iniş yönündeki doğal boşlukları doldurması yoluyla, farklı alanlarda oluşan yedi farklı göletin oluşturduğu doğa harikası, görülesi bir yerdir. milli parklar genel müdürlüğü bünyesinden kiralanabilen birkaç ahşap ev (konaklama alanı) dışında ancak çadır kurularak konaklanabilir. tabiat parkı içinde ateş yakılması kesinlikle yasaktır. en son 2009 yılındaki ziyaretimden kendi objektifimden birkaç fotoğraf ekliyorum. fotolar o yılların kalitesiyle çekildiğinden çözünürlük olarak düşük kalitede, ancak yedigöller'in güzelliği o eksikliği bastıracaktır. her mevsimde güzel mekandır ama ziyaret etmek isteyenlere özellikle tavsiyem eylül-ekim aylarında gitmeleri yönünde olacaktır. sonbaharda yeşilin kahverengiye döndüğü günlerde eşsiz güzelliktir. kamp düşünülürse hangi mevsim olursa olsun kalın kıyafet uyku tulumu ihmal edilmemelidir, öğüdümü dinlemezseniz gece soğuktan mabadınızını hissetmezsiniz.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
tur ile değil, kendi imkanlarınla sakin bir zamanda gidersen güzel bir vakit geçirebilirsin diye düşünüyorum. tur ile gittiğimiz için pek bir şey anlamadık çünkü, sürekli yürümekten ve çevredeki kalabalıktan ne gördük, ne de hissedebildik anı.
devamını gör...
gidilecekse eğer sonbahar'da gidilip doğadaki renklerin cümbüşü görülmelidir.
devamını gör...
kışın da gitmek çok başka oluyor. her taraf bembeyaz. sımsıkı giyinmişsin donan minnak gölleri izliyorsun. harika bir ortam.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yedigöller milli parkı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim