nasıl ve nereden başlayacağımı bilmediğim için açtığım başlık
devamını gör...
udemy ve try hack me'den referans alınarak başlanabilir.
devamını gör...
yazılım öğrenseydin bilirdin.
devamını gör...
en dibinden. yani standart c programlama ile başlayarak. daha da dibi var ama boğulursun. pusula yayıncılığın standart c kitabı ile başla. kitap bittiğinde c ile bilgisayara halay çektirirsin.
devamını gör...
udemy’de bulunan ücretsiz kurslarla ilk baş yazılımın temelini atıp dillerin ne işe yaradığını ve hangi alanlarda kullanışlı olduğunu öğrenmek gerekir. sonrasında youtube veya diğer kanallardan ilerletmeye çalışıp, sürekli pratik yaparak belli bir ilerleme kaydedilir. ekrana ilk merhaba dünya yazdığım zaman çok sevinmiştim benim gibi olmayın.
devamını gör...
atil samancioğlu udemy kursları tabiki
devamını gör...
c ile başlamayın bir işe yaramaz. kimsenin değişken tipi memory allocation mevzuları noktalı virgül naziliğine katlanmasına gerek yok. python, javascript vb. öğrenin baktınız gidiyor ayrıntısına sonra girersiniz. programlamayı syntax değil düşünme biçimi olarak öğrenmeli. problem nasıl çözülür, nasıl düşünülür onu öğrenin gerisi kolay.
devamını gör...
bir soru.

algoritmanın ne olduğunu ve algoritma oluşturacak mantığın nasıl yürütülmesi gerektiğini genel hatlarıyla öğrenerek başlayabilirsiniz. ardından da yapacağınız ya da yapmak istediğiniz işe göre bir programlama dili seçebilirsiniz. amacınız neyse ona göre değişecektir ilk önce öğrenmeniz gereken şey.
devamını gör...
apple'ın low-code/no-code yazılım geliştirme platformu olan filemaker için güncel bir eğitim varmış.
sifirkod.com
devamını gör...
kod bilinmesi gerekiyor.
devamını gör...
ilk olarak blok tabanlı programlamayi öğren. mblock bunun icin var mrobotu basit bir sekilde programlarsin. sonra python öğren, youtube dan izleyebilirsin
devamını gör...
bı işe ne kadar zaman ayıracağınızı belirlemekle başlayabilirsiniz. günde 1 2 saat uğraşacaksanız hiç kendinizi yormayın.
devamını gör...
programlamanın temeli excel'de atılır. okul hayatında gördüğün bütün formülleri bir excel programına dönüştür ve o program senin girdiğin değerlere göre sonuçlar versin.

diyelim ki f=ma formülümüz var biz m'yi ve a'yı biliyoruz ve f'yi bulmak istiyoruz. m yi a2 kutusuna yazdık, a'yı b2 kutusuna yazdık ve c2 kutusuna da "=a2*b2" yazdığımızda c2 kutusunda görünen değer sonuç değer olacaktır. programlamanın temel amacı da bir yerden değerler okuyup değişen bu değerlere göre sana farklı çıktılar sunmaktır.

neyse artık algoritmayı öğrendiğinize göre ingilizce bildiğiniz takdirde python öğrenmeye play store'daki sololearn uygulamasını indirerek başlayabilirsiniz.
devamını gör...
önce yazılımın hangi dalında ilerlemek istediğine bağlı.

web tasarım dan ilerleyecekseniz önce c# ile algoritmanın yazılımın mantığını öğrenmeli.
daha sonra html, css, php, javasprict ve mysql yolundan ilerlemelisiniz.
devamını gör...
bunun cevabı tabii ki de c'dir.

c öğrenirsen, diğer tüm diller sana kolay gelir. c öğrendikten sonra, oop'nin mantığını kavrarsan, c++, c# ve java senin için bebek oyuncağı olur.
devamını gör...
bir c bir de pyhton tamamdir. bir nesne tabanli bir de derleme ogrenmek bence iyidir.
devamını gör...
türkçe kaynaklardan azami şekilde uzak durun. çoğu türkçe kaynak maalesef kötüdür. oturup analiz edecek kadar video kaynakları izlemedim ancak bana şu iyi mi? bu iyi mi? diye gönderilen videoları esas alarak söylüyorum: gördüklerimin neredeyse tamamı kötü. peki neden?

birçok kaynakta bir problemin çözümü için böyle yapılır gibi bir yaklaşım var. bu yazılım konusundaki en yanlış yaklaşımlardan biridir. insanlara bir şey öğretmekten/anlatmaktan ziyade copy-paste yaptırmaktır. yazılım en temelde bir problemin analizi ve çözümü üzerine kurgulandığı için bu böyledir/böyle yapılır/yolu budur şeklindeki yaklaşımlar bünyeye sadece eksik ve yanlış bilgi yükler.

game maker's toolkit kanalını takip eden var mı bilmiyorum. orada herhangi bir tutorial olmadan nasıl unity öğrendiğini anlatan bir video var. özetle şunu diyor: videolardan öğrendiğim tek şeyin copy-paste yapmak olduğunu gördüm. kendi başıma hiçbir şey yapamıyordum. bu yüzden kendim sıfırdan öğrenmeye başladım. döküman okumak, özellikle iyi yazılmış resmi dökümanları okumak candır bu arada.

bir diğer konu batıl inançlarla harmanlanmış dil fanatizminden uzak kalmak. tabii ki başlangıç için önerilen diller var. bu dillerin önerilmesi de çok doğal ancak öğrenme aşamasından geliştirme aşamasına geçince önemli olan şeyin yapmak istediklerinizi en verimli yapabileceğiniz dili seçmek olduğunu genelde acı bir şekilde öğreniyorsunuz. o yüzden ya bunu göz önüne alarak dil seçimi yapmak ya da maddi kaygınız varsa piyasaya göre seçim yapmak iyidir. batıl inançlar ve fanatizm günün sonunda para kazandırmaz.
15 sene önce c++ bitti diyorlardı. aradan 15 sene geçti bırakın bitmeyi gittikçe değerlendi, değerlenmeye de devam ediyor. zaten iyi bileni çok az bu sebepten özellikle bazı sektörler yana döne c++ developer arıyorlar. 15 sene önce c++ bitti diyenlerin ne yaptığıyla alakalı pek bir fikrim yok.

son değineceğim konu ise ismi havalı olan şeylerin gerçek yüzünün pek öyle olmaması. mesela derin öğrenme, yapay zeka gibi konulara bakıyorsun isim çok havalı. özellikle birkaç kütüphane ile minor kullanıma sunulması da insanlara bazı şeyleri kolay gösteriyor ancak işin iç yüzü bambaşka. insanlar bir hevesle giriştikleri bu konulardan kırgınlıkla, küskünlükle, hatta kendini biraz da aptal hissederek ayrılıyorlar.

bu konular içinde yazılımın kapladığı alan %10 hadi sayıyı çok büyüteyim %20'dir. bu gibi konular yazılımın yanında çok farklı meziyetler, kabiliyetler ve farklı konularda bilgiler ister. tensorflow diye bi kütüphane buldum süper diye konuya girenler yukarıda bahsettiğim acı sonla baş başa kalıyorlar genelde.
videolu anlatımları özetleyen kısa bir video ile bitireyim:
devamını gör...
donanımı sağlam olan bir yazılımcıyla arkadaş olmakla.

arada gaz verecek, arada bilgisiyle hayran bırakacak bir arkadaş olmalı.hatta anlattıkları/gösterdikleri anlaşılamadığı durumlar olduğunda ortalığa düşülmeli.

insan içinde yer aldığı beş arkadaşının sonucu olabilecek bir eserdir.arkadaş dediğiniz kişi eğlendirdiği kadar da doldurmalı da.

hayat yolunda bir öğrenciyiz. bazılarımız bizim çömezimiz, bazılarının biz çömeziyiz.

yazılımda neresi bize ilginç geliyor ona bakmalı önce.

yazılım tıp gibi bir bilim, bir dünya dalı budağı var. aynı tıp gibi her yeni gün yeni alanları ortaya çıkıyor.

önyüzcü, arkayüzcü,testçi, analizci, devci, mobilci vs alanlardan hangisi olmak istersiniz diye bir düşünün önce.

o alanlarda size ne ilginç geliyor ona bakın.
sonrası search ve donanım ekleme.
meslek garantili kurslar var.
sonrası staj ve daha sonrası yürü ya kulum.

yazılımsız hiç bir şey olmayacağı günlerdeyiz. az merakınız varsa bu aleme dahil olun yoksa başka alanları araştırmaya devam.

içinizdeki muhteşem insanı tanımaya çalışın.
o muhteşem insan, hem eğlenip hem üretebilir. onu hafife almayın.
devamını gör...
matematik öğrenmekle. sağlam bir matematik bilginiz yoksa kopyala yapıştır yapan dandik bir yazılımcıdan öteye gidemezsiniz. matematik öğrenin önce.
devamını gör...
bilgisayar alarak?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazılım öğrenmeye nereden başlamalı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim