sirinprof yazar profili

sirinprof kapak fotoğrafı
sirinprof profil fotoğrafı
rozet
kafa izninde
karma: 3262 tanım: 579 başlık: 7 takipçi: 59
hey there i am using whatsapp

son tanımları


yazarların bugünkü mutluluk sebebi

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

evliliğin çok tehlikeli olması

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu başlığın altına, aile içi şiddet, duygusal ve sözel şiddetin getirisi bitmişlik, aldatılma, kısıtlanma, özgürlüğün elinden alınması, aşağılanma, hor görülme, değersizleştirilme ve bunu kişiye ikna çabaları, anlaşılmamak ve işin içine çoluk çocuk karışınca yazdıklarımın yüz ile çarpılmış versiyonları kötü evlilikte ortaya çıkabilecek felaketler olarak yazılabilirdi...

bugünlük hepsini teğet geçip "izahı yapılmayan şeyin mizahı yapılır." diyerek gülesim var.
devamını gör...

fakirlerin isyan etmeme sebepleri

fakirlerin isyan etmeme sebeplerini dine bağlamak, yangın çıkan eve " iyi oldu içeride günah işleniyordu" bağnazlığına eş değer. arkadaşlar dik başlı olmak, isyan ruhu taşımak sizi daha zeki, açık fikirli ve daha aydın yapmaz üzgünüm. fikirlerinizi sağlam zemine oturtturamadığınız müddetçe şikayet ettiğiniz at gözlüğü ve önyargı giysisi siz giyiyor olacaksınız.

eğer (islamiyeten bahsediyorsak) fakirlik cennete gidilecek bir yol ve çıkış değildir. bir kimsenin yoksulluk derecesinde fakir olması kınanır, çalışmayıp birine el açması hoş görülmez. burada çok yoksulsun cennette yaşarsın gibi bir vaad geçerli değildir. aksine kimseye muhtaç olmadan hatta (isteğe bağlı ) çevresindeki insanlara yardım edebilen onurlu bir müslüman yaşamı tavsiye edilir.

aklen de temel ihtiyaçlarını (bu liste kişiden kişiye değişir) karşılayamamış bir birey sanata ve felsefeye yönelemeyecegi gibi manevi hayatına ve içsel yolculuğunu önceleyemez.

araştırdığım kadarı ile budizm dışında para ile dini birleştiren ve paranın yokluğu ve yoksullukla sonsuz mükafatı aynı kefeye koyan başka bir inanış yok. türkiye de ki mevcut hantal durumu budizm inanışı temelli yaptığını düşünenler varsa devamke, diğerlerini bu konu hakkında kafa yormaya davet ediyorum.
devamını gör...

dayanma gücü

içsel bir ses, bir his, seni tutan bir kuvvet, bir inanç belkide bir inancın getirisi mistik bir kalkan. "herkesin derdi büyüktür" sözü adaletle incelendiğinde "herkesin derdi kendine büyüktür" e dönüştüren şeydir dayanma gücü...
devamını gör...

poğaça fiyatlarının insanları çıldırtmıyor oluşu

"poğaça da yemeyeceksin, simitte yemeyeceksin, siyez bulguru da yemeyeceksin, pirinçte yemeyeceksin, patateste yemeyeceksin, makarnada yeemeeyeeceeksin!" level'ı tüm türkiyeye hayırlı olsun,
devamını gör...

en yakındaki kitabın 17. sayfasının 3. cümlesi

bergson "sezgi" kavramını tüm insanlıktan farklı bir manada kullanıp, pek çok kavramı izahate kavuşturmuştur.
devamını gör...

bilgi içerikli entry

bir insanın gözleri doğumdan itibaren hep aynı boyuttaymış. bebeklerin bize kocaman gözlerle bakmasının sebebi buymuş. gözlerin hayat boyunca aynı boyutta kalması beni şok etmişti.
devamını gör...

aynı bilgisayarı 7 yıl kullanmak

canım "tosbihim" kalp. 6 yılı bitince bir kutlama yapacağız. kendisi sayısız pdf, sunum , makale, ders videosu, afiş ve broşür işlemleri, iki tez dönemi stresi, sayısız vize ve final heyecanını yaşadı, kalbi tekler gibi olduysada çok hızlı toparladı ve yarı yolda bırakmadı arkadaşını. bizde kendisine bir isim layık gördük, seviyeli güzel bir iletişimimiz var. maşallah deyin.
devamını gör...

insanların iyi olduğuna inanmak istemek

insanların iyi olduğuna sadece inanmak istemiyorum, inanıyorum. çünkü kötünün de iyininde karşılığını bulacağına dair sonsuz bir insanca sahibim. ıyinin ve kötünün belirleyicisi ben değilsem, iyiden yana tercih hakkı kullanmam benim elimde. bu sınırsız adalet beni düştüğüm kuytularımdan çekip çıkarıyor.
devamını gör...

kötüyken bile nasılsın sorusuna iyiyim cevabı vermek

ay deli misin gülben, kötüyüm demekle ömür mü geçer? bi de neden kötüsün sorusunu açıklamak zorunda kalmak var! moralemın bozuktur,bağa tohanma diyince insanlar bırakıyor sanki...
devamını gör...

bir tweet görseli bırak

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bulaşık yıkarken hayatı sorgulamak

"evde makine var ama iki bulaşık içinde makine mi açılır " sözünün muhatabı kızlar bilir, bulaşık yıkamak bir felsefedir. kendine özgü müzik list'i vardır. önlük giyilerek önce moda girilir. ilk bardaklar, sonra çatal bıçak vs. kendi arasında bir hiyerarşik düzene sahip ve yeri geldiğinde (bir yandan yemek yapıp bulaşık yıkayanlar için) disiplinler arası çalışabileceğiniz bir etkinliktir. bulaşık yıkarken sosyalleşenler, kurulan arkadaşlıklar gördü bu gözler...
devamını gör...

deveyi güdemiyorum gidebileceğim bir diyar da yok

öncelikle o deveyi elime kim verdi ve neden deve? bu diyari ben mi seçtim, farklı bir diyarı tercih hakkı şansım kaçta kaç, hiç bir şey yapmadan sadece durmak istiyorsam bile hangi noktada ne kadar süre ve çevremde kimler varken durmak istiyorum?

"deveyi güdemiyorum gidebileceğim bir diyar da yok" dediğim anlarda önce bunları sorguluyorum ve vasıta değiştirip sınırlarını kendim çizdiğim yolda ilerlemeyi seçiyorum.

çünkü yolda kalmış gibi hissediyorsam, ya aracımdan memnun değilimdir ya yoldan, hangisini değiştirme şansım varsa ona efor sarfetmek benim tercihim. bazen hiçbir şey değiştirmeye gerek kalmadan tanım değişikliği bile iyi geliyor.
devamını gör...

insanın içini açan şarkılar

insanın içi bir kere kapandı mı şarkılar kazma kürekle gömmeye geliyor. en hareketli şarkıların bile farketmedigin bir sözünü takıyorsun o an kafana. insan garip varlık, ev arkadaşımın pop şarkısına ağlamışlığı var diye ona gülüyordum.

aynen insan kınadığını yaşamadan ölmez aynen.
velhasılı mutluyken iç açıcı şarkı çok da, mutsuzken şarkıyla düzelir miyiz, bilemedim, belki şu ortalık bi düzelsin, düzeliriz.
devamını gör...

otobüs yolculuğu

-seçilen firmaya göre insan kitlesi analizi
-muavin hal hareket gözlem imkanı
-uzun yolun insan üzerine ve müzik zevkleri üzerine etkilerini, birinci dereceden gözlemleme imkanı
-uzun yolun getirdiği garip hüzün
-dinlenme tesislerinin gereksiz soğuk olması biraz oyalanınca araç kalktı mı telaşı
-ayak şişmesi, boyun tutulması, nahoş mide, yol yorgunluğu
-ve otogardan karmaşa, kalabalık, eve varalım stresi
the end...
devamını gör...

babayla olan ilişki

babamla aynı siyasi fikre sahip değiliz -ki o bunu iyi bilir, aynı dünya görüşüne hiç sahip değiliz, ortak konularımız çok az ve neredeyse yok, ama saatlerce konuşsa dinlerim,dinler. çünkü ben onun (ve sanıyorum ki) o da benim fikirlerime değer veriyor. insan olarak ilişkilerimizde sevgiyi öncelemeliyiz, o,bu, şu ve hatta hiçbir şey sevgi bağından daha önemli değil!
devamını gör...

geceye az bilinen bir şarkı bırak

nefes kesen, ciğer yakan namelerde bugün;

bazı eserlere şarkı demek hakaret sayılabilir.
devamını gör...

birini unutmanın en iyi yolu

birini unutmanın en iyi yolu falan yok, keşke olsa herkeste işe yarayan off/on tuşuna ihtiyaç duyuyor insan.

(dikkat, buradan sonrası bir miktar edebiyat katli, melenkoli, ergenlik tripleri, isyan bayrakları, acı , keder, hüzün, özlem ve binumum insan sağlığına zararlı içerik barındırabilir!)

sesi şarkı gibi gelen bir insanın gözünde küçülüp yok olması doğal afet gibi bir şey, önce içinde bir şeyler kırılıyor, sonra birileri ölüyor gibi bir sessizlik kaplıyor etrafı. kalbin yas tutmak istiyor, hayat devam ediyor, saçma sapan şeyler kabuk bağlıyor dediğin yaranı deşiyor tekrar ve tekrar ve falann filannn...

unutmaya çalışırken önce kendinle mücadele veriyorsun sonra sana bıraktığı hayal kırıklıklarıyla, hayali biri ile yaptığın savaş ne zaman son bulur, sen ne zaman kazanırsın, beyaz bayrak ne zaman asılır belirsiz, kişiden kişiye değişiyor.
ne demişler:
unutmak kolay önemli olan hatırlamamak!
devamını gör...

güne bir söz bırak

ben,saplanan oku çıkarmak yerine kalktım, oku atanı sordum. işte yenilmek böyle bir acı ile başladı...
devamını gör...

40 yaşında olup 20 yaşında gösteren insan

ilkokulda başlayan yaş problemleri orta, lise ve hayatın her an ve her yerinde karşımıza çıkmaya devam ediyor, şöyle ki;

öncelikle üzgünüm hiç bir kırk, yirmi göstermez. sizi kırmamak için kırksanız "taş çatlasın 26" derler. ama hiç bir yirmi altı da zaten 26 göstermez. onlara da otuza az kaldı diye " aaa asla yirmi altı demem taş çatlasın 22-23 " derler.

22-23 lerin de o yaşı göstermediğini tahmin etmek zor değil, onlar da 17 -18...

gerçek yaşı 17-18 olanlar ise 26 gösteriyor. dolayısı ile denklem başa dönüyor.

yukarıda ki anlatılanların birinde anlatım bozukluğu vardı, nerdeydi? şaka şaka...
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim