sadeceelestiriyorum yazar profili

sadeceelestiriyorum kapak fotoğrafı
sadeceelestiriyorum profil fotoğrafı
rozet
karma: 1387 tanım: 244 başlık: 4 takipçi: 29

son tanımları


6 ay sonra sözlüğe girmek

ben geri gidiyorum, kalanlara başarılar. *:)
devamını gör...

bir süre ara verip sözlüğe geri dönmek

koşarak geri gidesim gelmiyor değil, dün döndüm daha ama hafiften pişmanım. altı ay içinde sözlüğün adına kadar değişmiş, şaşkınım. sözlüğün adı mesele değil de her şey biraz değişmiş gibi bilemedim.
devamını gör...

sözlükte hiçbir listede ilk 10'a girememek

ilk ona girememek dert edilmeli mi, ben listelerin hiçbir yerine giremiyorum çünkü.*
devamını gör...

şemsiye sebep yağmur neticedir

bugüne kadar yağmurun sebebini bir türlü anlayamamıştım, yüce şahsiyet söylemiş ve aydınlandım, teşekkürler.*
devamını gör...

kadınlardaki sadakat takıntısının asıl sebebi

temel insanlık içgüdüsü, aidiyet hissetme - sahip olma yapbozunun temel parçasıdır. sadece kadına özgü olmamakla beraber genellikle xy kromozomlu bireylerde takıntı hâlini alır.
devamını gör...

feminist bir kadını etkilemenin yolları

zeki kadın demektir, feminist bir birey olması dışındaki şeylere odaklanarak başlanabilir. feminist değilseniz gram şansınız yoktur zaten.
devamını gör...

güven veren nesneler

powerbank ya da atkıdır.
devamını gör...

ataerkil zihniyet

hem kadına hem erkeğe feci zarar verir. (bkz: anaerkil zihniyet) de en az ataerkil zihniyet kadar yıpratıcıdır.
devamını gör...

tiktok akımına katılmaya çalışırken hastanelik olan çocuklar

kaynak bırakıyorumburadan

başlık açanın kaynak vermemesi dolayısıyla olayın türkiye'de gerçekleştiğini sanabilirsiniz. haklısınız. hastanelik olan çocuklar ingiltere'den. 65 kadar çocuk manyetik topları dillerine piercing gibi yapmaya çalışırken yutup hastanelik olmuşlar. olayın bu ülkede tiktok engellenmesiyle alakası yok. *
devamını gör...

iq

ıq deyimi almanca ıntelligenzquotient olarak alman psikolog wilhelm stern tarafından 1912 yılında alfred binet ve theodore simon'un tasarladığı gibi zekayı değerlendirmek için ortaya koyduğu bir yöntemdir.

eskiden zekânın belirleyicisi olarak iq kabul edilirdi. iq'su yüksek olan insanların zeki olduğu doğru kabul edilirdi. zeka üzerine araştırmalar devam ettikçe zeka iq ve eq olarak ayrıldı.

ıq testleri çok yönlüdür, sonuçta elde ettiğiniz puan da kendi içinde bir çok skoru barındırır. bunlar matematik, dil yeteneği, hafıza, analitik düşünce kabiliyeti, mantık yeteneği, bilgi işleme hızı ve süresidir. bu yeteneklerin tamamı iq skorunda bir araya getirilir ve neticesinde bireyin iq değerine dair saptamalar yapılır. iq tamamen mantıksal süreçlerden oluşur.

aslında iq puanınızin yüksek olması sizin çok zeki olduğunuzu, düşük olması da gerizekali olduğunuzu göstermez. iq puanı yukarıda belirttiğim özelliklerinizin üzerine düşerek yükseltibilir bir şeydir. insanlarda zamanla zihinsel aktivitelerden uzaklaşma sonucunda iq puanının düşmesi de gözlenebilir. beyninizi tembelliğe alıştırmamanız önemlidir.

iq puanınızı öğrenmeye çalışırken girdiğiniz testlere dikkat edin, sadece tek bir özelliğe odaklanmış bir test olması (sadece matematik, sadece dil yeteneği gibi) sizin yanlış sonuç elde etmenize neden olabilir.
devamını gör...

meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

insanın kendisini tanıması gereklidir. kendinizi tanıdıktan sonra kendinize uygun mesleği bulmanız çok sürmez. size uymayan bir mesleği icra etmeniz önce sizin akıl sağlığınıza sonra toplumun işleyişine zarar verecektir. sevmediğiniz bir şeyi doğru yapmanız olası değildir.
devamını gör...

on erkek pankart taşırsa kadına şiddet tersine döner

nabza göre şerbet vermekten fazlası olmaya başladı. hiç kimse kendi cümleleri ile konuşmadığından tutarlılık bekliyor değilim elbet ama pandemide kadına şiddet tolere edilebilir seviyededir dedikten sonra kadınları siyasi tartışmalar içinde objeleştirip malzeme olarak sunduktan sonra bu dediğinizi kim dinler. kim ciddiye alır. bir iki cümle ile gönül kazanmaya çalışılması işe yaramaz, yarım akıllı veya balık hafızalı değiliz.
devamını gör...

yazarların çocukken en çok korktuğu şeyler

michael jackson
hâlâ korkutucu geliyor, fotoğraflarını görünce irkiliyorum anlamsız bir şekilde.* küçükken odamızın en görünen yerine posterini asmıştı abim gözüm kapalı geziyordum.
devamını gör...

pasif agresiflik

pasif agresif kişilik bozukluğu temelde kişinin iç dünyasındaki agresif duygu ve düşüncelerinin dışavurumunun pasif ve olumsuz şekilde gercekleşmesidir.

pasif agresif davranışlar sergileyen insanlar kendilerini rahat ifade edemez, istek ihtiyaç veya duygularını doğrudan ifade etmekten kaçınır; ima yoluyla, dolaylı yollarla ifade etmeyi tercih ederler.
hayır demekte zorlanır, kabul edip uyum sağlamış gibi davranırlarken sonradan sabote etmeye yatkındırlar.

durum çoğunlukla yüzleşmekten kaçınma içgüdüsü ile ortaya çıkar; suçlanma korkusu, yetersizlik hissi gibi duygularla karşılaşılır. sonucunda öne çıkmak ve sorumluluk üstlenmekten kaçarlar.

durumu tetikleyen kesin şeyler olmasa da, yapılan çalışmalarda çocukluk deneyimlerinin büyük yer ettiğinin altı çiziliyor. örneğin; normal sınırlar içerisindeki kızgınlığı saklamak, toplum tarafından baskılarla bunu içinde tutmaya çalışmak ve buna alışmak veya çevrede yoğun agresif davranışlara maruz kalmak gibi etkenler sonucunda bu şekilde kendini savunmayı öğrenmek ve bunun dışa vurmaktan daha kolay gelmesi sonucundan pasif agresif davranış bozukluğu ortaya çıkabiliyor.
devamını gör...

onur yürüyüşü

onur günü, gey onur günü veya pembe cumartesi olarak adlandırılan 'kutlamalar' bütünü içerisinde gerçekleştirilen eylemlerden biridir. amacı lgbt+ bireylerine karşı olan ayrımcılık, istismar, zorbalık, şiddete karşı ses çıkarmaktır. bunu yaparken bile çoğunlukla şiddete maruz kalmaları üzücüdür. onur günleri, onur yürüyüşleri insanların kimliklerini saklamadan kendileri olarak zaman geçirmeleri için fırsattır. size yine bir zararları yoktur.
devamını gör...

lgbt

hastalıklı bireylerin, lgbt+ içerisinde tanımlanabilecek bireylere hasta dediğini sıkça görebilirsiniz. bu durumda hastalıklı olanlar sadece cinsel yönelimi yüzünden birilerine hasta diyenlerdir. *

tanım:
lgbt açılımı (lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel veya travesti)dir.
lgbtiq açılımı (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender, intersex, queer) şeklinde kullanılır. toplumca dışlanan insanlar, aktivist yönlerini kullanarak bu isim altında haklarını ararlar. bunu yaparken size zarar vermezler, aralarında sevgiye hastalık demek için asla yeterli nedeniniz de yoktur. *
devamını gör...

15 yaşında çocukların evlenmesine insan hakkı demek

tam olarak konuşmasını okuduğunuzda zaten 'insan hakları ve eşitlik' ile ilgili pek bir şey göremiyorsunuz. dertleri kadınlar ve çocuklar. *

akran cinselliğini desteklerken islama bağlı olan gençleri de düşünmemiz gerektiğinden, nikahsız seks yapmayacaklarından evlenememeleri insan hakları ihlali imiş. aynı açıklamalarda nikahsız birlikteliklerin kadına şiddeti arttırdığını, kadınların anne olmaya özendirilmesini, erken yaşta evlilik ve istismarın farklı şeyler olduğunu söyledi.

merak ettiğim nokta, bu ülkede reşit olmayan insanların seks yapmasını destekleyenler kimler? sadece seks için, islama bağlı olan biri evlenir mi, bu ne kadar islamda yer ediyor? 15 yaşında, dolayısıyla reşit olmayan, bir çocuk kimle sevişeceği kararını nasıl alabilir, siz nasıl bu kararı alabileceğini nasıl düşünürsünüz? 15 yaşındaki birisi; kargo teslim alamıyor, tek başına muayene olamıyor, oy kullanamıyor. çünkü reşit değil, çünkü henüz tamamen gelişmiş bir birey değil. hayatın deneme yanılma dönemindeki çocukların evlenmesinin önü açılamaz, çünkü evlenmek denenecek ya da sırf seks için yapılacak bir şey değildir.
devamını gör...

kafamıza takılan saçma şarkılar

tiri lay lay lay tiri lay lay lom tiri lay lay lay tiri lay lay lay tiri lay lay lom.
devamını gör...

uzun süre yazı yazmadıktan sonra yazılan ilk yazı

kağıdımın üzerinde bir sürü üstü çizili kelime, cümle olur. kafamdaki düşünceleri yakalayamam, cümleler birbirine girer. ilk taslağın taslağını çıkarırken ancak tam oturabilir bir şeyler.
devamını gör...

normal sözlük’te kankacılık

virüs gibi bir şey. hiçbir şey anlaşılmayan bir tanımda 10 tane artı oy görürseniz, kankacı bir yazarla karşı karşıya olduğunuzu anlayabilirsiniz. *
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim