queenspeech yazar profili

queenspeech kapak fotoğrafı
queenspeech profil fotoğrafı
rozet
karma: 90 tanım: 9 başlık: 0 takipçi: 2

son tanımları


yazarların kullandığı kahve makinesi

tchibo cafissimo kahve makinasını kullanıyorum. gayet başarılı. 2014'den beri kullanıyorum .
negatif yön olarak kapsüllerin çok pahalı olduğunu söyleyebilirim.
devamını gör...

eliptik bisiklet

severek kullandığım spor aleti .
ben spor yapmayı seven bir insan değilim. dışarı yalnız başıma yürümeyi sevmiyorum yani her gün sevmiyorum. koşu yapmak da bana göre değil. spor salonuna gitmeye de üşeniyorum o yüzden evde ne yapabilirim diye düşündüm. evet pilates yoga gibi şeylerde yapabilirim ama ben sıkılıyorum. spor konusunda tembelim.
eliptik bisiklet benim bu tembelliğimi aldı. herkes 1 aya çamaşır askısı gibi kullanacaksın dedi. 3 yıl oldu. bazen ara veriyorum yalan yok ama hala çamaşır askısı olmadı. bugün yaklaşık 50 dk yaptım. bilgisayarda bir şeyler izlerken ya da telefonumda oyun oynarken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. yürüyüş bandıyla arasında kalmıştım. araştırmalarım sonucu eliptik bisiklette karar kıldım. iyi ki almışım. hem spor salonuna gideceğim diye üşenme derdi yok. yollara zaman harcamak yok. sporum bitince de evimde rahat rahat duşumu alıyorum.
devamını gör...

geceye bir şiir bırak

**kışın bana yaptıkları**

seni şimdi bir yabancı gibi karşıma alıp
sanki senden bahsetmiyormuşum gibi yapıp
sanki benden bahsetmiyormuşum gibi
hatta bir aşktan bahsetmiyormuşum gibi
fırtınayı ve huzuru anlatacağım sana.

yılları ve yolları, limanları ve fırtınayı
ve aşkın belki hiç adı geçmeyen kuzeyini
aşkın bu kuzeyden nasıl düşürüldüğünü,
artık sonsuza dek yitirdiğimizi büyünün bitişini,

hiç gerekmeyen yıllarda huzur,
çok gereken yıllarda da fırtına
nasıl yaşanır onu anlatacağım.

seni bir yabancı gibi karşıma alıp
bunun dayanıklı bir şey olmadığını
sürekli kılınmadığını,
çünkü aşkın yapılan bir şey olmadığını,
başlangıçta bir melek konduğunu
sonunda bir kelebek öldüğünü,
yani kısacık sürdüğünü, oysa hayatın
bir korkular ve alışkanlıklar bütünü olduğunu,
bütün bunları sana
nasıl anlatacağım?

birhan keskin
devamını gör...

nermin yıldırım

çok severek okuduğum takip ettiğim bir yazar.
son kitabı 'ev ' kitabını yeni okudum. gerçekten hiç bitsin istemedim.
işlediği konular , anlatış biçimi ,dili kullanışı çok başarılı.
şimdiye kadar olan tüm kitaplarını okudum. en sevdiğim kitapları ev, rüyalar anlatılmaz, misafir kitapları.
devamını gör...

1000kitap

çok fazla kullandığım bir site.
eğer bir kitap alacaksam, kitap araştırıyorsam oradaki yorumlara puanlara mutlaka bakıyorum. okuduğum kitapları ekleyip kaç kitap okuduğumu kaç günde okuduğumu takip ediyorum. okuduğum kitaplar hakkında insanlar ne yorum yapmış. benzer alıntıları mı sevmişiz takip etmemi sağlıyor.
fakat geliştirilmesi gerekiyor. okuma liseme eklediğim kitapları telefon uygulamasında ve sitede açtığımda farklı liste gösteriyor. listeyi eksik gösteriyor. nedenini anlayabilmiş değilim.
devamını gör...

kitap alıntıları

''...kader denen şey ilahi karmaşada bir matematikti ve insanoğlunun en büyük hatası da onu sadece neticeler yaratan bir şey olarak görmesiydi. oysa insanın yaptıkları kadar, yapmadıklarını da seçtikleri kadar seçmediklerini de oldukları kadar olamadıklarını da içine alıyordu kader. o, zaman boyunca uzanan yani geçmişten gelip dörtnala geleceğe doğru ilerleyen düz bir çizgi değildi. kader bir döngüydü. içinde neticeler barındırdığı kadar görülmemiş gizli kalmış sebepler de barındırıyordu. bitişlerle olduğu kadar başlangıçlarla da doluydu. tek mesele kaderi okumakta, okuyabilmekteydi.

...kaderin sadece tek bir kısmına bakıp kalmak, insanın kendisini bir girdaba hapsetmesiydi sadece. oysa önemli olan döngünün bütününe bakabilmek zamanlar mekanlar insanlar ve olaylar arasında kendi bıraktığı izleri sürebilmekti. bunu yapabilmek bu ilahi matematiğin içine gizlenmiş denklemleri belirgin kılıyor, elinizden alınanlar kadar önünüze sunulanları da görebilmenizi sağlıyordu''


pir-i lezzet - saygın ersin
devamını gör...

storytel

çok severek kullandığım uygulama
geçen yıl storytelden 100 üzerinde kitap dinledim. parasını da sonuna kadar çıkardığımı düşünüyorum. seyahat ederken, bazen çalışırken, ev işleri yaparken bulduğum her fırsatta açıp dinlediğim bir uygulama .

kitap içerikleri yeterli değil maalesef ama günden güne daha iyi oluyor. dinleyecek şeyler ararken yeni yazarlar ve kitaplarla karşılaşmamı sağladı. mitoloji, biyografi, tarih tarzında kitaplar dinledim. normalde gidip almayacağım ya da önceliklendirmeyeceğim kitaplardı. şimdi iyi ki dinlemişim diyorum.
fiziksel kitap okumanın yeri tabii ki ayrı ama ben okumaya vakit bulamadığımda birinin bana okuması da ayrı güzel.
devamını gör...

kitap okuma alışkanlığı

kendi okuma alışkanlığımdan bahsedecek olursam, zor bir dönemden geçerken psikoloğa verecek param olmadığı için kitaplara sığındım. kitaplara olan sevgim de giderek arttı. kitaplar beni iyileştirdi ve kimsenin beni anlamadığını düşündüğüm dönemlerde hep destekçim oldular.

okuma alışkanlığı kazanmak için mental olarak hazır hissetmek çok önemli. bunu ben artık hazırım gibi değil de okuduğunuzda anlıyorsunuz zaten. kitapla baş başa kaldığında kendinle de baş başa kalıyorsun. kendini sorgulamak, anlamak için zaman oluyor. bu bence kitap okumanın en güzel yanı.

konusu ilginizi çekebilecek, akıcı, genellikle de sayfa sayısı az kitapları seçmek de alışkanlık kazanmak için faydalı olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...

kitap okuma aşkını kazandıran kitabın ismi

istanbul hatırası - ahmet ümit
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim