maaday kara yazar profili

maaday kara kapak fotoğrafı
maaday kara profil fotoğrafı
rozet
karma: 1134 tanım: 27 başlık: 2 takipçi: 69

son tanımları


seçim sabahına hasan mutlucan dinleyerek girmek

iki tarafım var
bir tarafım ülkeyi terketmek istiyor
diğer yanım rüyamda agalarla sobalı bir evde bir şey tartıştığımı görüyor
devamını gör...

3 mart 2023 meral akşener'in açıklamaları

kral pazartesiyi bile beklemedi, pat diye çıkıp bir anda gemileri yakıp indi. helal olsun valla
devamını gör...

sarıların sülo

şu ismi herhangi bir yerde duymuş bir insan internetin en karanlık dehlizlerinde dolaşmış ve muradına ermiş insandır
devamını gör...

özallı yıllar

32. gün arşivinin çıkardığı muazzam işlerden birisidir. hele o müziği yok mu o müziği... ulan o klarneti bana soksan daha az acırdı be...
devamını gör...

bilgisayara yüklenen ilk oyun

team fortress 2
devamını gör...

türkçe dublajı orijinalinden daha komik olan karakterler

shrek - eşek
asteriks ve oburiks - temelyus
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının ses tonları

ergenlikten önce çok ince bir sesim vardı ergenlikten sonra da çok kalın bir sesim oldu bir ortası yok
devamını gör...

dehb

kendimde olduğunu düşünüyorum. günlük hayatımda bile çokça sefer kendini hissettiriyor. en basitinden odamda bir dombra var (bu başka bir hikaye) ve yatağımı toplamam gerekiyor, çarşafı elime aldığımda dombramı görüyorum ve yatağı unutup onu çalmaya başlıyorum, sonra telefonuma bir mesaj geliyor ve dombramı bırakıp telefonuma gidiyorum. telefonumun dili almanca, almanca yazılar gördüğüm için canım bir anda almanca çalışmak istiyor ve almanca defterimi açıyorum. boş bir sayfa ararken yazdığım tonla rusça cümle karşıma çıkıyor ve rusçamı geliştirmek için rusya'dan edindiğim bir mektup arkadaşıma mesaj yazma kararı alıyorum.
peki sonuç n'oldu? ne yatağımı toplayabilmişim, ne dombramı adam akıllı çalmışım, ne telefonuma gelen mesaja yanıt vermişim, ne almanca çalışmışım, ne de rusça konuşan arkadaşıma mesaj atmışım. en yakın zamanda psikiyatriste gitmeyi planlıyorum ve bugün yolda yürürken psikiyatriste derdimi nasıl anlatacağım, beni anlayabilecek mi, gerçekten bir sıkıntı mı var bende diye düşünürken etraftan o kadar koptum ki yanlış minibüse binmişim.

düşüncelerime boğulup marmarayda'da iki kere yanlış istasyonda indiğim de çok oldu. hem de sınava giderken, evet baya baya iki kere yanlış istasyonda indim.
aslında oldukça kuvvetli bir hafızam vardır benim, arkadaşlarım bu özelliğimi çok dile getirir. ama işte böyle değişik hareketler de yapabiliyorum.
mesela benim şu anda başka bir şey yapmam lazımdı ama ben buraya geldim ve bunu yazıyorum çünkü artık içimi dökmem gerek.
şimdi işimin başına dönüyorum


işim bitti ve geri geldim. devam edelim.

ben kendimdeki bu durumu şu hikayeyle özetleyebilirim.
üç kişi var ve bu üç kişi bir yarış yapıyorlar. her birinin altında bir araç var ve bitiş çizgisine altlarındaki araç ile ulaşmak zorundalar.
altın kural bu! kendisine verilen araç olmadan yarışı tamamlarlarsa olmaz!
birisinin altında bir kaykay, diğerinde bisiklet, diğerinde ise bir araba var.
normalde sıralamanın arabalı, bisikletli, ve kaykaylı olarak olmasını beklersiniz değil mi?
ama benim hikayemde işte durum böyle değil.
kaykaylı arkadaş bitiş çizgisine ilk ulaşıyor! bisikletli arkadaş ise bisikletini kullanmayı bilmiyor bu yüzden onu ittirerek bitiş çizgisine varmak zorunda kalıyor.
arabalı arkadaş ise hem arabayı kullanamıyor hem de çok ağır olduğu için onu itemiyor da! ağırlığı çok fazla çünkü. arabanın ağırlığı onu yerinden oynatmaya bile engelliyor. işte ben çoğu zaman hep bu arabalı arkadaş oldum. arabama atlayıp gaza basmayı beceremedim.
bende gerçekten dehb var sanırım
devamını gör...

ilyas salman

adını her duyduğumda nedense ağzıma ekşi bir tat geliyor :/
devamını gör...

feminizm

komünizm, sosyalizm gibi ağır devletçi fikirlerin yardakçısı olanların ekmeğine yağ süren saçma ideoloji. hala eşitlik eşitlik yok kardeşim eşit falan değiliz ya olamayız mümkün değil! bu sadece kadın erkek eşitliği değil hiçbir insan birbirinden eşit değil. kadınlara çoğu alanda pozitif ayrımcılık yapması isteniyor niye kardeşim? bu kadının toplumda daha "aşağı" olduğunu daha da tasdikleyen bir davranış değil midir arkadaş soruyorum size? aşağı ki fazladan alttan bir iteklemeye gereksinim duyuyor ki ancak o şekilde bir yerlere gelebiliyor. olmaz arkadaş olmaz pozitif ayrımcılık da eşitlik da komünizm de feminizm de insan doğasına aykırı
devamını gör...

değeri bilinmeyen ama başrole taş çıkartan yan karakterler

chernobyl dizisinden ulyana khomyuk
devamını gör...

semt pazarı

şu anda kapımın önünde kurulan olan pazardır (erenköy)
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının hissettikleri

mat ödevimle nasıl başa çıkacağımı düşünüyorum. ha bu arada bugün sevgililer günü olduğu için içimde guççuk bir hüzün vr
devamını gör...

hem komünist hem müslüman olan insan

komünist olanını değil de sosyalist olanını gördüm. aslında varlıkları paylaşma ve dağıtma açısından sosyalizm ve islam birbiriyle uyuşuyor gibi geliyor bana da
devamını gör...

hem laik hem müslüman olunmaz

müslümanım ve laiğim çünkü inandığım dinin değerlerinin mecliste kullanılarak din tüccarlığı yapılarak içinin boşaltılmasını istemiyorum
devamını gör...

erkeğin ağlaması

en son ne zaman ağladığımı hatırlamıyorum, etrafımdaki erkek olan arkadaşlarımı da hiç ağlarken görmedim hayatım boyunca
devamını gör...

çok güçlü hafızaya sahip olmak

olumlu yönlerini çoğu zaman kullandığım özellik.
devamını gör...

şu ana rusça bir şarkı bırak

hayranı olduğum kazakistanlı sanatçı bibigül tölegenova'nın seslendirdiği eselerden biri валсь о весне iyi dinlemeler
devamını gör...

hiç sevgilisi olmamış erkek

kendisi ben olurum, şu ana kadar arkadaşlarla sohbet döndürürken eninde sonunda açılan "ya aga senin gerçekten hiç mi kız arkadaşın olmadı lan?" diye bana yöneltilen sorudur. şu ana kadar bu soruyu hep "ya abi niye olsun ki şu ana kadar hiç eksikliğini hissetmedim" diyerek kendimi kandırdım, ama galiba yavaştan fark etmeye başladım ki belki hayatımda bana değer verecek, beni sevdiğini hissettirecek birisi olsa hiç fena olmazdı. dertlerimi paylaşabileceğim, yeri geldiğinde aşırı geyik muhabbet yapacak birisi olsa hayatımda kötü mü olurdu lan? işin kötü tarafı da yıllar ilerledikçe hiç sevgili deneyimin olmadığı için karşına çıkacak ilk kızı da çok üzeceğinden korkmaya başlıyorsun. bir de gözlem yeteneğin gelişmeye başlıyor, etrafında bir ilişki içerisinde olan insanların ne kadar yapmacık bir ilişki içinde olduğunu görüyorsun. onların derdinin gerçekten birbirlerini sevmek değil dışarı hava atmaktan ibaret olduğunu fark ettiğin zaman da bu işten iğrenmeye başlıyorsun, ama ben bunların hiçbirisini istemiyorum abi. ben muhabbet istiyorum ya muhabbet. sevdiğim kızla uzun uzun konuşmak bazen elini tutmak yani kısacası yalnız olmadığımı ve beni seven birisinin olduğunu hatırlamak istiyorum.

belki de hiç aşık olmadım, şu ana kadar aşık olduğumu zannettim. çünkü belki bir gün öyle birisiyle karşılaşacağım ki "bu kız olmadan olmaz abi, olmaaaaz" diyeceğim. belki aşk denen şey odur.
o gün gelene kadar bu düşüncelerim boş safsatadan ibaret olabilir.
devamını gör...

drama köprüsü

drama köprüsü günümüzde yunanistan topraklarında bulunan bu türküye konu olan köprüdür. ayrıca türkünün içerisinde geçen "debre" şehri de makedonya'da bulunmaktadır. balkanlar ve rumeli'nin dışında da bu türkünün samsun yöresinde benimsendiği görülmektedir.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim