miyamoto musashi yazar profili

miyamoto musashi kapak fotoğrafı
miyamoto musashi profil fotoğrafı
rozet
karma: 3578 tanım: 746 başlık: 14 takipçi: 44
Her cuma sözlük radyosunda "Back to the future" programımla saat 00:30 dan itibaren sizlerleyim. Her şeye hazırlıklı olun :))

son tanımları


back to the future radyo yayını

saygıdeğer pek sevgili sözlük yazarları, uzakta olan ama bir o kadar yakın dostlarım!

gene geldik bir cuma gününe ve ben bu haftalık bir istisna olarak 23:00 da sizlerle olacağım.

bildiğiniz üzere geçen haftaya kadar canlı olmayan yayınlarım geçen hafta itibariyle benim bet sesimle sizlerle oldukça interaktif olmayan* bir sürece girmişti. eh baktı bazı sözlük yazarlarımız benim durumum içler acısı bari biz konuk olalım da biraz eğlenceli bir yayın haline gelsin dediler.

bu sebeple bu hafta benden ziyade daha çok konuğum olan alice in absurdland ın sesini duyacaksınız. ayrıca nasıl yaptı beni kandırdı bilmiyorum ama programın şarkı listesi de onun ellerinden çıktı. eh benim de ekleyeceğim bir iki şarkı elbet olacaktır.

özetle diyorum ki gelin bir bakın, sarmazsa uykunun tatlı kollarına doğru ya da efendim manitanızın sıcak sevgi dolu sarmalamasına doğru kaçarsınız.

sevgiyle esen kalın.

not: tabi ki başka katılmak isteyen olursa onlara da kapımız açık, başvurular bekleniyor.*
devamını gör...

uçağa ilk defa binecek kişi için tavsiye

ağzınızı o kadar açmaya gerek yok.*
devamını gör...

otomatik vites vs manuel vites

ikisini de uzun yıllar kullanmış birisi olarak karşılıklı duruma bağlı farklılıkları olan şanzıman şeklidir.

şehiriçi otomatik rahat olur derler, ama dikkatli kullanmazsanız 2 yıla özellikle dsg de kutuyu kucağınıza alırsınız. dsg özellikle vites küçültme işini dur kalk sırasında 2 den yapıyor 1 e inmiyor o yüzden manuele almak gerekiyor. bir de her türlü otomatik 1 litre fazla yakıyor kendi türündeki manuel e göre.

manuel ise sol diz kapağına yapılan en büyük düşmanlıktır. bas çek bas çek trafikte adamın anasını ağlatır. yarım debriyaj yapan gençleri de balata kokusundan tanırsınız zaten. ama uzun yolda, şehir içinde her türlü kendi aracımla benzin ve dizelde otomatikten az yakmıştır.
devamını gör...

izmir bombası

(bkz: overrated)

tadı gerçekten güzel ama bakınız tam olarak olayı üsttekidir.

abi evde nutella veya türevleri ile bunun kralını kreple ben yaparım size.
devamını gör...

ilk buluşmaya 1 kilo hamsi ile gelen kız

hamsili pilav yapıp geldiyse o hamsilerle, alnında öpüp evlilik teklifini dakikasında yapacağım kızdır.
devamını gör...

hayatınızı mahveden şeyler

vefaya inanmak, saygısıza saygı duymak, sevmeyeni bilmeyen sevmek, unutanı unutamamak.
devamını gör...

back to the future radyo yayını

sevgili romalılar! ya da artık siz her nereli iseniz.

bugüne kadar hep playlist üzerinden yapmış olduğum yayınlara bu gece bir ara vererek live a geçiyorum. canlı capcanlı oluruz diye ümit etmekteyim. aslında yalan yok gene seçeceğim şarkılar ile dipleri görme ihtimalimiz yüksek ama yaşı 30+ olan yazar dostlarımızı mutlu eder diye düşünüyorum bu yayın. ayrıca bu sefer canlı olması sebebiyle benim çenemin daha düşük ve konuşmanın bol olacağı bir yayın bekliyor bizleri. evet bugüne kadar bunca yayındır içimde tuttuğum her şeyi dökücem. *

evet gelelim konsept mevzusuna. bu gecenin gidişatı tamamen deep purple'dan soldier of fortune şarkısının bana hatırlattığı şarkılar üzerinden olacak. açıkçası benim çocukluğumve gençliği 90'lar 2000'ler başı skalasında geçti. imkansızlıklardan dolayı sağolsun canım ailem bana 90 larda 70 leri de yaşattı.* bu yüzden bu gece çalacağım her şarkının benim için bir anısı vardır, rock, brit pop vb. şekilde saçma sapan bir düzende gideceğimiz ama kesinlikle geçmişe döneceğimiz bir yayın bizleri bekliyor.

işiniz yoksa dinleyin, gece 00:10 da daha önemli işlerim var aga benim diyorsanız çok haklısınız. belinize ehem pardon elinize bu da olmadı yüreğinize kuvvet diyorum. saygılarımla.

not: bu gece erken başladık.
devamını gör...

atforvendetta

kendisine ulaşamadığım her cuma radyo programım için bana yardım eden değerli yazarımız. irtibata geçebilsek bu gece ilk canlı yayını yapacaktık ama şu an yayın hiç olmayacak gibi duruyor. moraller bozuk.
devamını gör...

ankara'nın en çok sevilen yanı

havaların sonbahar itibariyle soğuması ve nihayetinde çorap mevsiminin başlaması.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının en büyük zaafları

(bkz: çorap)
devamını gör...

sigara içen ve içmeyen kişi birlikteliği

genelde sonu balkonda çay eşliğinde karşılıklı sigara tellendirmeyle biten ilişkidir.
devamını gör...

back to the future radyo yayını

sessiz sedasız başladık dostlar.
devamını gör...

back to the future radyo yayını

merhabalar!

bildiğiniz üzere her cume saat 00:30 u gösterdiğinden hazırlamış olduğum playlistler sizlerle buluşuyor. bu haftada diğer haftalardan farklı değil. aslında tek bir farkı var o da hiç ses kaydı yok bu sefer. sadece 15-16 parçadan oluşan bir playlist dinleyeceksiniz. açıkçası bu hafta çok fazla ilgilenemediğim için belirli bir konseptte gidemedim ama sevdiğim şarkılardan bir derleme yaptım.

türkçe şarkı ne yazık ki bu hafta yok. ama önümüzdeki haftalar tekrar kendilerini konuk etmekten şeref duyacağım.

şimdiden iyi dinlemeler, esen kalın.

not: gomercan'a güvenim tam biraz listeyi geç gönderdim ama kendisinden ayrıca buradan kusura bakmamasını diliyorum.
devamını gör...

normal sözlük kulüp başkanlığı müracaatları

kitap ve edebiyat kulübü için adayligimi koymak isterim ama kulübün ne yapacağını bilmeden aday olmak biraz saçma. biz bu kulüplerde ne yapacağız? beraber okuma etkinliği kitap tartışması vs filan mı?
devamını gör...

kafa izni

nasıl kullanıldığını bilmediğim izindir. lazım olur diye birisi anlatsın bilen. cuma yayın var zaten gitsem bile iki güne dönerim.*
devamını gör...

hani benim nickaltım

(bkz: miyamoto musashi)
devamını gör...

moderatör olmasını istediğin bir yazar bırak

(bkz: meritokrasi)
(bkz: nepotizm)
devamını gör...

madalyalı tanım özelliği karşıtı yazarlar

daha öncede başka başlıklar altına yazdım. iyi niyetle yola çıkılan şeylerin sonucu önceden kestirilmeli. evet bu zor bir iş ama bu yüzden moderatör koltuğunda birileri duruyor. yani bakın puan tablosu yapıldı aylık, suistimal edildi. değişik tanım sayısından kitap vs. hediye olaylarına girildi millet tanım patlattı yüzlerce. şimdi madalya sistemi geldi bir bakıyorum sistem sonrasında arkadaşın yazdığı her tanım madalya almış.

yahu uzun yazmak ya da lafı uzatmak maharet değildir, böyle sadece nicelige dayanarak nitelik atamak da daha büyük bir yanlıştır. başlığı açan arkadaşa katılıyorum çoğu konuda.

ama şu var bu sistem aslında doğru kriterler ve filtreleme ile oldukça işlevsel olabilir. çünkü bazı şeyleri anlayamadım. mesela yazının özgünlüğü nasıl anlaşılıyor? bu ülkede bütün tezi intihallerle dolu olup doktora vermiş insan var sözlük algoritmasini mi sasirtamayacak.

özetle niyet çok çok güzel ama uygulama bence yanlış. açıkçası burası bir kültür platformu değil, sözlük. ha bundan 15-20 yıl önceki gibi bir durumda olsak derdim herkes tanım yazsın, detay kassin. ama şu an buraya tanım diye yazılanlar aslında wikipedia olmuş. benim bu dönemde sözlükten beklentim kişisel görüştür, yorumdur. nasıl derseniz bir edebiyat eseri ile ilgili ben onun konusunda, özetine her şeyine zaten üç tıkla ulaşıyorum ama asıl istediğim belirli bir alanda ilgisi olan bir arkadaşın subjektif değerlendirmesi. kıymetli olan günümüzde bu. yani bu noktada bu sözlükte dejenere edilmeden kurallarin, formatın daha sikilastirilarak sözlüğe çeki düzen verilmesi görüşündeyim.

ya geldiğimiz şu noktada sözlüğu bütün gün tanimlariyla dolduran insan sayısı belli. yapılan sistemler ile daha kenarda köşede kalmış insanları yazarları bu işe dahil edemiyorsanız bu sistemin zaten göz önünde.olan yazarlara madalya vermek dışında bir anlamı olmaz. bu yazarların da zaten buna ihtiyacı yok. hepsinin karma puanı binlerce. umarım derdimi anlattım.

bu sözlükte radyo yayını yapıyorum, çok iyi moderatorlerle diyaloğa girdim. gomercan her hafta derdimi çekiyor, iki sırf bir tarayıcı problemi için yardım etti, yoldaş geldi sozlukle ilgili eleştirilerimi dinledi ama bir yerde tıkandı.

sadece bu konu değil, sözlük dergisi konusunda da eleştirilerim var ama onu sonraya saklıyorum. yoksa yakında yoldaş beni uçuracak.*
devamını gör...

kitap kulübü hakkında her şey

geldik de bir şey olduğu yok hiçbir klüpte.
devamını gör...

ankara'da yaşayan normal sözlük yazarları kulübü

evet hepimiz ankara'dan selam gönderdik ama sonuç ne, bu klüpte neler olacak merak ediyorum.*
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim