chels yazar profili

chels kapak fotoğrafı
chels profil fotoğrafı
rozet
karma: 62 tanım: 12 başlık: 1 takipçi: 1

son tanımları


post feminizm

post feminizm, 60'lardan sonraki feminizm hareketini reddeder. öncülerinden biri kendisini anti-feminist feminist olarak tanımlayan camille paglia isimli bir hanımefendidir. madonna ve daha birçok feminist kadın sanatçıya röportajlarında giydirmiştir. camille paglia on her controversial feminism videosunda günümüz feminizmine ve feministlerine karşı bakış açısından detaylıca bahsetmiştir. buradaki linkten ise madonnanın woman of the year ödülünü alırken camille hanıma verdiği cevaba ulaşabilirsiniz.
devamını gör...

meta fetişizmi

meta fetişizmi, insanların eşyalar üzerinde hakim olduğu değil eşyaların insana hakim olduğu, eşyaların toplumsal kimliğin ve sınıf ayrımının belirlenmesinde en büyük rol oynadığı fikrini savunmaktadır. meta fetişizmini işleyen ve somutlayan en güzel örnek fight club filmidir. filmde bu tema beyaz yakalı bir çalışanın sürekli ikeadan alışveriş yapması, starbuckstan kahve içmesi gibi örneklerle beslenmiş sonrasında tüm mal varlığını kaybetmesi sonucunda insanın eşyaların hakimiyetinden kurtulup özgürleşmesi şeklinde anlatılmış.
devamını gör...

beyaz hayvanlar

albinolu hayvanlar bu gruba girmektedir *
devamını gör...

ölmek

yorgunluğun mübağala ederken kullanılan hali
devamını gör...

antarktika

1984 yılında, allan hills'te, ansmet projesi için meteor arayan bir grup araştırmacı tarafından alh 84001 ismindeki göktaşının bulunduğu yer. yapılan en son araştırmalara göre bu meteor taşı ortadan ikiye kesilmiş ve birtakım bakteriler bulunmuştur. bu da aslında mars'ta bir zamanlar yaşam olduğunun en büyük ipucu diyebiliriz.
devamını gör...

black mirror: bandersnatch

her ne kadar interaktif film olarak adlandırılsa da, sonunda filmin istediği bir sona ulaşıyorsunuz. olağanın dışında bir seçeneği işaretlediğinizde sizi başa döndürüp kendi istediği seçeneği seçmenizi zorluyor. filmin vermek istediği mesaj da bu zaten, hangi seçimi yaparsak yapalım kontrol bizde değil, bizi kontrol eden başka güçlerin elinde. her ne kadar istesek de halihazırda belirlenmiş sistemin dışına çıkamayız.
devamını gör...

büyük ev ablukada

solistinin bartu küçükçağlayan olduğunu henüz yeni öğrendiğim alternatif rock müziği üreten sıradanlıktan uzak bir müzik grubu.
devamını gör...

mizojini

kısaca kadın düşmanlığıdır. erkek egemen toplumlarda yaygın olarak görülmekle birlikte, kadınlar da mizojinist olabilir.
devamını gör...

urduca

pakistanda konuşulan dil. kendi içinde bölgelere göre (ülkenin kuzeyinde ve güneyinde) farklılıklar söz konusudur.
devamını gör...

sex and the city

1998-2004 yılları arasında çekilmiş, 6 sezonluk american white women dizisi. dizi sürekli espirili bir şekilde ikili ilişkiler üzerine konuşan 4 tane kadın üzerinden dönüyor. her bölüm maksimum 30 dakikalık olduğundan ve dizi aşırı akıcı olduğundan ne zaman bitirdiğinizi anlamayabilirsiniz. başrolde sarah jessica parker var, kendisini her ne kadar sevmesem de carrie karakteri sayesinde gözüme girdi. her kadının izlemesi gereken bir dizi olduğunu düşünüyorum zira ilişkiler konusunda çok güzel tespitler yakalayabilirsiniz.
devamını gör...

medyum

medya kelimesinin tekil halidir. iletişim aracı olarak kabul edilen her nesne (yüzyıllar öncesinden kalma kil tabletlerden tutun da günümüze kadar gelen tüm araçlar) bir medium olarak kabul edilir. genel adı da medya oluyor doğal olarak.
devamını gör...

fleabag


ingiliz yapımı dram-komedi dizisi. dizinin isminin türkçe karşılığı 'pire torbası'. 2 sezondan oluşuyor toplamda 12 bölüm, her bölüm de ortalama 23 dakika civarında sürüyor. senaryosu aynı zamanda başrol oyuncusu olan phoebe waller-bridge tarafından yazılmış. konusu ise londralı 30lu yaşlarında hem annesini hem de en yakın ve tek arkadaşını kaybetmiş esprili aynı zamanda umutsuz ve acılarını seks ile bastırmaya çalışan bir kadının öyküsü. dizi boyunca ana karakterin ekrana dönüp izleyici ile konuşması dizinin en hoş detaylarından biri. izleyin izlettirin, bu aralar böyle hoş diziler bulmak zor.
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim