beyaz gece yazar profili

beyaz gece kapak fotoğrafı
beyaz gece profil fotoğrafı
rozet
karma: 1563 tanım: 237 başlık: 11 takipçi: 36
hey there i am using whatsapp

son tanımları


ateist bir canlı neden yaşar sorusu

ateistlerin yaşam amacını bulması diğer inanışlara göre daha zor. ateizme göre cennet, cehennem, ruh, tanrı, ahiret, kader, kaza gibi kavramlar yok. diğer inanışlarda-çoğunda- bu gibi kavramlar insanın yaşam amacının başlıca sebebini oluşturur. iyi bir insan olursan cennete gidersin, kötü olursan cehenneme gidersin. bu nedenle "iyi biri olmalıyım ve dünyada yaşadığım sıkıntılara katlanmalıyım böylece tanrı beni mükâfatlandırır ve öbür dünyada sonsuz mutluluğa ulaşırım". diye düşünürler. böylece hayat katlanılabilir olur. atesitler için ise kişinden kişiye değişir bence. kısa zaman önce ateist oldum ve çok düşündüm ben niçin yaşıyorum diye. sonunda bir sonuca vardım. ben kendim için yaşıyorum. kendimi bulmak, keşfetmek, tanımak, neler yapabileceğimi ve ne kadar ileri gidebileceğimi görmek için yaşıyorum. sonumum geleceği zamana kadar kendi kimliğimi bulmak için yaşıyorum. evreni ve doğayı anlamak için yaşıyorum. bunlar benim sebeplerim, dediğim gibi kişinden kişiye çok farklılık gösterebilir.
devamını gör...

geçmişe gidilebilseydi hangi günde olmak isterdiniz sorunsalı

29 ekim 1923. cumhuriyetin ilan edildiği o heyecan verici anı yaşamak isterdim.
devamını gör...

kitap okumayı meziyet sanan insan

meziyet, erdem demektir. erdem ise ahlakın övdüğü iyilik, yardımseverlik ve bilgelik gibi niteliklerin ortak adıdır. kitaplardan bu gibi nitelikler edinilebildiği için kitap okumayı meziyet sanmak gayet doğaldır.
devamını gör...

kitap okuma aşkını kazandıran kitabın ismi

jules verne ve ömer seyfettin'in bütün kitapları.
devamını gör...

yazarların olmak istediği fantastik yerler

charlie'nin çikolata fabrikası
devamını gör...

iz bırakan kitap karakterleri

puslu kıtalar atlası- ebrehe
notre dame' in kamburu- quasimido
oblomov- oblomov
bulantı-roquentin
otomatik portakal- alex
mai ve siyah- ahmet cemil
suç ve ceza- raskolnikov
beyaz geceler- nastenka
anna karanina- anna karanina
karamazov kardeşler- aleksey
satranç- dr.b
çalıkuşu- feride
sefiller- jean valjean
ölü ozanlar derneği- neil perry
beyaz gemi- çocuk
şeker portakalı- zeze
ince memed- ince memed
devamını gör...

isimlerin kişiliğe etkisi

nadir de olsa isimlerin kişiliğe etkisi olduğunu düşünüyorum. kişi aldığı ismin hakkını vermek ve o ismi layıkıyla taşımak için kişiliğini aldığı isim doğrultusunda kuvvetlendirebilir. bu rastgele de olabilir. aldığı isim hiçbir çaba sarf etmeden ona uygun olabilir.
devamını gör...

düşün ki tanrı bunu okuyor

eğer varsan cidden işsizsin. canlıların acı çekmesini izlemek hoşuna mı gidiyor? egonu mu tatmin ediyorsun? tamam en güçlüsü sensin, aferin sana!
devamını gör...

geceye bir söz bırak

diktatörler kendilerini özgürleştirirler. ama halkı esarete mahkûm ederler.
charlien chaplin
devamını gör...

motivasyon veren filmler

ölü ozanlar derneği
3 aptal
fight clup
whiplash
devamını gör...

atatürk'ün dinsiz olduğu iddiası

dinsiz ya da değil. eğer bunlardan herhangi bir ihtimal sizi atatürk'ten uzaklaştırıyorsa ve ona olan sevginizi azaltıyorsa siz onu hiç anlamamışsınız demektir.
devamını gör...

okuyana ilaç olacak sözler

tek bir gerçek dostun var. bu dostu sakın üzme, kırma. onun kalbinin sesini dinle, ondan başka kimseye güvenme. o dostu öyle bir sev ki hayat sana ne kadar acı verirse versin hep ona tutun, ona sığın. onunla ağla, onunla gül. en gizli sırlarını, arzularını onunla paylaş. hayallerini onunla birlikte gerçekleştir. birlikte hata yapın, birlikte pişman olun. beraber umutla,dolu dolu yaşayın, beraber mutlulukla, iyilikle dünyaya veda edin. dostunuzu uzaklarda aramayın. o hep içinizde zaten.
devamını gör...

muhabbet kuşu bakımı

ek olarak gagası ve tırnakları uzadığında mutlaka veterinere götürüp kestirin. ayrıca suyuna bir kaç damla vitamin ekleyebilirsiniz, muhabbet kuşlarına özel vitaminler var. eğer kaşınıyorsa bir bit ilacı alın.
devamını gör...

şeker portakalı kitabından alıntılar

- acılarım kaç gün sürecek portuga?
- 40 gün.
- 40 gün sonra geçecek mi?
- hayır, alışacaksın...
devamını gör...

oblomov'un mektubu

ivan alexsandroviç gonçarov'un kaleme aldığı oblomov adlı eserde geçen mektuptur. oblomov bu mektubu biricik aşkı olga'ya yazmıştır. oblomov mektupta içinden geçenleri olga'ya cesurca anlatmıştır. ancak bu mektup bir aşkın değil bir vazgeçişin başlangıcıdır. işte o mektup:

bu kadar sık görüşürken benim yerime mektubumun gelmesi seni her halde şaşırtacak, fakat sonuna kadar okuyunca göreceksin ki başka türlü yapamazdım.
bu mektubu çok daha önce yazmış olmalıydım; o zaman ikimiz de sonradan duyacağımız birçok vicdan azaplarından kurtulmuş olurduk.
ama gene de geç kalmış değilim, birbirimizi o kadar çabuk, o kadar umulmadık bir şekilde sevdik ki ansızın hastalanmış gibi olduk.
bu yüzden kendime daha erken gelemedim.
daha ileri gitmeyeceğim artık, olduğum yerde duracağım; bunu yapmak benim elimde. ama gene de sürükleniyorum… şimdi ise öyle bir savaş içindeyim ki senin yardımına muhtacım.
ne kadar derine sürüklendiğimi ancak bu gece anladım; içine düştüğüm uçurumun derinliğini gördüm ve durmaya karar verdim…
oyun bitti artık; aşk benim için bir hastalık oldu; kendimde bir tutkunluğun başladığını hissettim; sen daha düşünceli, daha ciddi oldun; bütün boş zamanlarını bana verdin; sinirlerin gerginleşti, huzurun kayboldu. şimdi korkuyorum ve anlıyorum ki bu gidişi durdurmak, kendimizi toparlamak için harekete geçmek benim görevim.
evet, seni sevdiğimi söyledim. sen de beni sevdiğini söyledin. ancak aradaki ahenksizliği fark edemedin mi? etmedin değil mi? o halde sonra edeceksin; ben uçuruma düştüğüm zaman. bak benim halime, düşün benim kim olduğumu.
beni sevmen mümkün mü? beni seviyor musun? dün ‘seviyorum, seviyorum, seviyorum’ dedin; bende kesin olarak söylüyorum: hayır, hayır, hayır.
beni sevmiyorsun, ama şunu hemen belirteyim ki yalan da söylemiyorsun.
beni aldatmıyorsun. hayır denecek yerde evet diyecek insan değilsin.
benim sana anlatmak istediğim, duyduğun şeyin gerçek aşk değil, sadece bir aşk umudu olmasıdır…
ben baştan sana bunu açıkça söylemeliydim sen yanlış bir yoldasın; karşındaki adam, rüyalarında gördüğün adam değil. göreceksin, bir gün o kişi karşına çıkacak; bana kızacaksın; ben de bunun azabını duyacağım. daha keskin bir zekâm, daha iyi bir kalbim olsaydı, daha samimi olsaydım sana bunları daha önce söylerdim…
şimdi başka türlü düşünüyorum. kendi kendime şunu soruyorum:
ona iyice bağlandığım zaman, yanımda olması benim için bir zevk değil bir zorunluluk olduğu zaman, aşk yüreğime iyice yerleştiği zaman ne olacak?
bu acıya dayanabilecek miyim? işin sonu kötüye varacak. daha şimdiden bunu düşünmek beni ürpertiyor.
başka birisi olsa şunu da eklerdi ‘bu satırları gözyaşları içinde yazıyorum?’
ama ben sana yalan söylemiyorum, acımın bir gösteriş olmasını istemiyorum, çünkü dertleri, pişmanlıkları artırmak neye yarar? bu çeşit yalanlarda sevgiyi daha fazla kökleştirmek umudu saklıdır. bense bu duyguyu sende ve bende kökünden kazımak istiyorum.
zaten gözyaşları ya boş hayallere ya da bir kadını baştan çıkartmak isteyenlere yaraşır. ben sana bunları uzun bir yolculuğa çıkan iyi bir dostla vedalaşır gibi söylüyorum: iki üç hafta daha beklesem çok geç olurdu.
aşk bir ruh kangreni; o kadar çabuk ilerliyor ki. daha şimdiden ne haldeyim. zamanı saatleri, dakikalarla değil, güneşin doğup batmasıyla değil, seninle ölçüyorum: onu gördüm, göremedim, göreceğim, göremeyeceğim, gelecek, gelmeyecek…
hayatımızın bu kısa dönemi belleğimde her zaman temiz ve ışıklı bir hatıra olarak kalacak ve beni tekrar eski ruh uyuşukluğuna düşürmekten koruyacak.
bu hatıra sana da hiçbir zaman zarar vermeyecek ve gelecekte gerçek aşkı bulmana yardım edecek…
umarım hayat dilediğin gibi olur.
geceler bitti…
yolculuklar da…
yeni yerler yeni sabahlar da bitti…
hoşçakal meleğim…
devamını gör...

hayatın bir kitap olsaydı adı ne olurdu sorusu

sadece aptallar sekiz saat uyur
devamını gör...

engelli çocuğu kafese kapatmak

çocuk kendine zarar veriyorsa hastaneye yatırılması ve psikolojik tedavi alması gerekir. kafese kapatmak nedir ya? nasıl insansınız siz? nasıl bir dünyada yaşıyoruz?
devamını gör...

açık ve net konuşan insan

düşündüğü şeyleri evirip çevirmeden direkt insanın yüzüne söyleyen insandır. her ne kadar insanlar böyle olan kişileri takdir ettiklerini söyleseler de, kendilerine bu şekilde konuşulunca hoşlarına gitmez. bu nedenle açık ve net konuşan insanların pek arkadaşı yoktur ama olan arkadaşları ile sağlam ilişkileri vardır. sadece benim gözlemlerim bunlar.
devamını gör...

aslan burçlarının mükemmel olduğu gerçeği

aslan burcuyum ve mükemmel değilim. kendimi övmeyi sevmem, başkalarına lider etmek gibi bir arzum da yoktur. burçlar insanları kalıplara sokmaktan başka bir işe yaramaz.
devamını gör...

ince ama ufuk açıcı kitaplar

bir idam mahkumunun son günü-victor hugo
satranç- stefan zweig
otomatik portakal-anthony burgess
yabancı-albert camus
bulantı-jean paul sartre
deliliğe övgü-desiderius erasmus
dönüşüm-franz kafka
açlık-knut hamsun
beyaz geceler-dostoyevski
palto-gogol
dinle küçük adam-wilhelm reich
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim