ahpte pateh yazar profili

ahpte pateh kapak fotoğrafı
ahpte pateh profil fotoğrafı
rozet
karma: 11241 tanım: 1625 başlık: 240 takipçi: 85
Türk Milliyetçisi.

son tanımları | başucu eserleri


porno izlemek

#2923302 amatör tercihi ile aşılabilecek problemlerden bahsedilmiş burada.
devamını gör...

ulan eğer islam yoksa türklük boş bir şeydir

aynısı araplar için de söylense samimiyetine inanacağım laf. semavi dinler kendilerini benimseyen her halkın kaderini değiştirmiştir, bu islâm için de geçerlidir**. islâm ise en çok araplar'ın kaderini değiştirmiştir, devletleri bile yoktu adamların.
devamını gör...

karabük üniversitesi

#2922422
sanki rezalet laikçiler iktidarken patladı. belediyesini bile cumhur ittifakı'nın yönettiği bir yer orası, kütahya'daki rezalet gibi.

rezilliktir ancak türk kadınına hakaret amaçlı kullanılmaktadır. hedefe mülteciler alınmalıdır.
devamını gör...

talat aydemir

ilk darbe girişiminde cumhurbaşkanından* bakanlar kuruluna, başbakanından* genelkurmay başkanına* hatta tüm muhalefet liderlerinin* içinde bulunduğu hükümet konağını ele geçirmiştir****. çok kanlı bir operasyon ile girişimini başarıya ulaştırabilirdi ancak* o evreden sonra mutlak diktatörlüğe gidilmek zorunda kalınacağı için bunu göze alamamıştır. konaktan serbestçe çıkanlardan biri olan başbakan ismet inönü ise makam arabasında giderken "işte şimdi harbi biz kazandık." demiş, sonrasında nasıl emin olduğu sorulunca da "ben ölmeyi göze almıştım, talat öldürmeyi göze alamadı." ve daha sonra talat'ın harbiye'den yaptığı pazarlıkla ilgili "pazarlık yapan ihtilalci kaybeder." demiştir*.

yine de gücü tam kırılamadığından sadece ordudan emekli edilmiştir, yargılanmamıştır. bundan cesaret almış olacak ki yeni bir girişimde bulunmuştur ancak bu ikinci girişimi ise tamamen başarısız olmuştur. albay talat bunun akabinde yargılanmış ve asılmıştır. yanılmıyorsam ikinci girişimini ihbar edenlerden biri de alparslan türkeş'tir. ilk girişiminin başarısız olmasında ise bir hafta önce bildiriye imza atmalarına rağmen son dakika cayan** istanbul grubu etkilidir.
devamını gör...

haluk bozdoğan

arabasına kurşun sıkılan ve aday olması engellenen tarsus eski belediye reisi. adaylığını engellemek uğruna her parti yan yana gelmişti, başardılar. yerine mecburiyetten oğlu yapıldı*, bu sefer gözdağı vermek için arabalarına kurşun sıkılıyor. altından kim çıkar bilinmez ancak demokrasi ayıbıdır.
devamını gör...

yazarların en son güldüğü şey

sınavdaki bir kompozisyon ile cevaplandırılması gereken soruyu tek cümle ile cevaplandırmak. talihsiz bir andı benim için* fakat sınıftan gülerek çıkmama sebep oldu, millet gereksiz kıskanmıştır herhalde beni.
devamını gör...

halkın kurtuluş partisi

severiz. komünist olmasam da barajın olmadığı bir türkiye'de mecliste temsil olanağı bulmalarını isterdim, bunu hak eden bir çizgileri var.
devamını gör...

kitapların kitaplıktaki diziliş şekli

en üst raflarda en ince, en alt raflarda en kalın kitaplar olur. raf içinde ise önce uzunluk sonra alfabetiklik sıralaması vardır. eski ve okunmuş kitaplar rafın gerisine konarak ikili dizim de yapılabilir.
devamını gör...

sözlüğümüzün düşük zekalı faşistleri

#2921528
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
solun ekseriyeti bu telden çalıyor hocam ne yazık ki, bu telden çalanların alayı da bırakın eleştiriyi en sinkaflı küfürleri hak ediyorlar açıkçası. en çok zararı da kendilerine veriyorlar haberleri yok, bu kafa bırakın iç anadolu'da ya da istanbul'un kenar ilçelerinde taban bulmayı buralara adım bile atamaz. buraların masaları da tip'e değil yrp'ye oy verilirken kırılmaya devam eder.
devamını gör...

akmürselli akıllı hamdi

#1128222
hıncal uluç öldüğüne göre bu teori de çürümüş bulunmaktadır.
devamını gör...

turgut özal

#12805
ilk sivil cumhurbaşkanı celal bayar'dır.
(bkz: 29 kasım 1987 genel seçimleri)
devamını gör...

yazarların en son izlediği film

genç karl marx.
devamını gör...

türkiye'deki teknokratik bir parti eksikliği

hükümeti kurdurularak kapatılmaya çalışılmış eksiklik. 12 mart muhtırası'nın ardından naim talu, ferit melen ve nihat erim partilerüstü teknokrat hükümetler kurmuşlardır ancak pek işlevli olmamıştır bunlar*. özal'ın anap ile iktidarı da bir teknokrat hükümettir denebilir ilaveten*.
devamını gör...

25 mart 2024 belçika nevruz olayları

dayak yememek için arabım diye haykıran bir adet kürt içeren olaylardır*. kürtler goril posteri açıp türkler'i tahrik ederken, demokratik bir tepki gösteren türk'ü döverken hoş ama türkler toplanınca ouvv; barbarlar. belediye başkanı çıktı dedi ki kürtler tahrik etti; o kadar azıttılar ki batı bile savunamadı bu defa.

bu vatansızlık abd'de bir dayak yedirmişti bunlara, ikincisi belçika'ya kısmetmiş. bu gidişle üçüncüsü japonya olacak. dayak yiye yiye devrialem edersiniz artık.
devamını gör...

şah cihan

müsrifin teki. yaptırdığı o anıt mezar devletinin hazinesini mahvetmiştir. hissi davranan adamdan hükümdar olmaz*.
devamını gör...

25 mart 2024 istanbul yağmuru

beşiktaş-sarıyer havalisini* zannederim pek vurmamış yağmurdur. bir ara kar görür gibi oldum ama sulusepkendi sanırım, o da pek sürmedi zaten. hava kapalı ama, patlayabilir her an.
devamını gör...

babür şah

türk tarihinin gelmiş geçmiş en büyük maceracısı. allah bu kuluna en fantastik hayatlardan birini yaşatmış. adam şair lan, yaşadığı maceraları bile kendi anlatabiliyor edebi bir dille*. çağatay türkçesi'nin en büyük 2. şairidir*.

baba tarafından timur**, ana tarafından cengiz soyludur dolayısıyla epey yüksek statüde doğmuş birisidir fakat doğduğu yıllar dedesinin devletinin iyiden iyiye çatırdamaya* başladığı zamanlardır*. bu çatırdayan yapıda da çok fazla hak sahibi vardı*** ve babür bunların içinde en güçsüz olanıydı. bir süre dedesinin devletinin çekirdeği olan maveraünnehr'de mücadele etse de başarılı olamadı. bu mücadele ilginç bir süreçtir; bolca yengi ve yenilgi barındırmaktadır*.

bir ara bölgeye hakim olan babür'ü orta asya'yı tek hanlık altında birleştirmeyi amaçlayan* şeybani han, sünni şeybani han'ı orta asya'yı şiileştirerek timur olma* derdinde olan şah ismail, şah ismail'i ise anadolu'daki şii etkisini kırıp islâm alemini domine etmek isteyen yavuz sultan selim paket etmiştir*. ilk paket oluştan nemalanmak isteyen sünni babür tak diye şii olmuş* ancak anadolu türkleri'nin aksine şiilik'i hiçbir zaman sevmemiş orta asya türkleri'nden tepki çekmiştir. son paket oluş ile kabak gibi ortada kalan şii babür'e sünni özbekler cihat ilân etmiş ve onu son kez orta asya'dan atmışlardır*. bu vaziyet böyle bir soya sahip biri için içler acısıdır, yöneteceği tek bir şehir bile yoktur elinde adamın.

yurtsuz babür elmahkum güneye inerek önce afgan diyarını, sonra da kuzey hindistan havalisini ele geçirmiştir*. buraları gazneli sultan mahmud'dan kelli* pek tercih edilen bölgeler değildir**, afgan kabilelerin zayıf yönetimleri vardır. bunları ortadan kaldıran babür önce afganistan'da güçlenmiş ve ardından hindistan'a girmiştir. hindistan'da ise müslüman olmayan unsurlar ile girdiği savaşlar ona şöhret ve gazi unvanı da kazandırmıştır. kendisini hint imparatoru* ilân eden babür* sık sık hastalanır olmuş ve bu hastalıkların birinde vefat etmiştir. öldüğünde devleti kuralı daha 4 sene olmuştur, haliyle aşırı kırılgan bir yapı bırakmıştır. bu kırılganlık oğlu hümayun döneminde de sürmüş* ve devlet ancak babür'ün torunu olan ve imparatorluğun en becerikli imparatoru kabul edilen ekber döneminde oturmuştur*.

kendisinin hindistan'ı ele geçirmesi ile kurduğu hanedan al-i cengiz hanedanlar içerisinde en uzun ömürlü olandır*
devamını gör...

aşırı sağcılık

benim açımdan durum üç aşağı beş yukarı ekteki gibidir. yine merkezdeyim ancak sağa kaydık gidişat dolayısıyla*. aşırıcılıktan ise bir halt olmaz.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

muhsin yazıcıoğlu

türkeş'in vurduğunu öldüren kişi. '69 kurultayında yaşanan atsız-türkeş ayrılığında milliyetçilik mezhepçi ve tutucu bir karakter kazanmaya başlamıştır*, '92 yılında yaşanan türkeş-yazıcıoğlu ayrılığında ise iyice köktendincileşmiş bir milliyetçilik hasıl olmuştur*. benim nazarımda bu ülke için hayırsız biridir ancak ölüm sebebi akp'den bağımsız varlık göstermeye çalışan bir sağcı olmasıdır*. bugün de ölüm yıldönümüdür, allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim*.

son olarak, pek bilinmese de 28 şubat süreci'ndeki 3. genel başkandır***.
devamını gör...

mastürbasyon

#2918688 yahudilikte günah olma sebebi basitçe israf olarak tanımlanmasından dolayıdır, yahudi bir kadını dölleyip yahudi bir çocuk meydana getirmekte kullanılabilecek meni zayi olmuştur. aynı şekilde livatanın* haram olmasının ve yahudi bir erkeğin ancak yahudi kadınla evlenerek yahudi çocuklar üretebilmesinin* sebebi de benzerdir, nüfusu devamlı kılmak. korunma yöntemlerine falan da pek hoş bakılmaz, yahudilik'in tutucu yorumlarından olan harediler'in 9-10 çocuğa rahatlıkla sahip olabilmelerinin sebebi de budur. islâmiyet'te ise şafii mezhebinde meni abdesti bozmadığından* temizdir, haliyle bu tip bir israf pek hoş karşılanmasa gerek ancak haramlık var mı tam bilmiyorum*.

bu kadar katı olmasa da benzeri anlayışlar hristiyanlıkta da vardır; mesela kadın zinası erkek zinasından daha günahtır çünkü erkeğin zina yaptığı ortaya çıkmışsa zina ürünü çocuk meşrulaşmış olur zira annesi zaten bilinmektedir, çok sağlıklı olmasa da toplumun yapıtaşı olan aileyi oluşturacak unsurlar meydandadır*. kadın zinasında ise erkeğin yani babanın bulunması, en azından 50-100 sene önceye dek, neredeyse imkansızdır; bu da toplumun gidişatı için tehlike demektir*.

islâm'da ise boşanmanın ardından kadınlar yanılmıyorsam 100-150 gün* beklemek zorundadırlar, amaç boşanma anında kadın hamileliğin başlangıcında ise doğacak çocuğun babasını tayin edebilmektir. kız isteme de benzer bir mantığa dayanır, kadını gelecek vadeden* erkekle evlendirmek ve bir baltaya sap olamamış erkeklerin soyunu kurutarak toplumu korumakla birlikte üremesi epey zahmetli olan* kadınların bu erkeklerle evlenerek israf olmalarını önlemektir.

özetle, insan ilişkileri/evlilikler gibi konular açısından semavi dinler tamamen kolektiflerdir, birey toplumun sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sık sık kısıtlanır**.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim