türkiye'de yatırım faaliyetlerini sessiz sedasız sürdüren xiaomi'nin çinli salcomp'un avcılar'daki fabrikasında üretime başlayacak olması.

--- alıntı ---

dünyanın en çok satan telefon markalarından biri olan xiaomi, türkiye'de resmen üretime başlıyor. iki farklı kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre xiaomi, avcılar'da salcomp'un fabrikasında üretim yapacak. malum salcomp, xiaomi ve apple'ın tedarikçileri arasında yer alıyor. avcılar ambarlı limanı yakınlarında 14 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan cep telefonu fabrikasında hem mavi hem de beyaz yaka olmak üzere iki bin kişi istihdam edilecek. fabrikanın yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. türkiye'de daha çok giriş seviyesi modellerini üretmeyi planlayan xiaomi, yatırım haberinin detaylarını önümüzdeki hafta bir basın duyurusu ile açıklayacak.

--- alıntı ---

kaynak: www.memurlar.net/haber/9503...
devamını gör...
eee ülkedeki xiomi talebi hindistana yaklaştı, adamlar ne yapsın. vestel bir reise küs bakalım bu böyle olmaz yerli telefon varken aa aaaa!
devamını gör...
sanırım galatasaray stadyumuna ismini verecekmiş.
xiomi gözünü yükseklerde gezdiriyor bizim ülkeye zaten gelmişti ama daha da gelmek istiyor dediğim başlıktır.
devamını gör...
pandeminin de etkisi var bence bu kararda, bir çok şirket tedariğini tek bir yerde toplamanın (çin gibi) riskini fark edip tedarik kanallarını gözden geçirdi ve nispeten yakın lokasyonların önemi artmış durumda. avrupa'ya yakın olması, iyi bir pazar olması ve tüketmeyi seven genç bir nifusa sahip olması itibariyle türkiye güzel bir lokasyon. siyasi çalkantılar olmazsa ucuz ve kalifiye sayılabilen iş gücü açısından da mantıklı. umarım istikrar sağlanır ve mezun gençler çalışamamaktan dolayı paslanmadan yeni yatırımlar sayesinde bu alanlarda çalışıp kendilerini geliştirme imkanı bulur.
devamını gör...
amiral gemilerini de yapmalılar.
devamını gör...
telefonlarda çinli işçilerin teri varken memleketim işçilerinin teri olacaktır. çin dünyanın en ucuz üretim yapan ülkesi, türkiye'de üretim yapma kararı veriyor. ülkemin işçisi, nakliyesi , teşviği, pazarı nasıl büyük bir potansiyelse, xiaomi yatırım yapmayı, icabında o yatırımı yakmayı göze almış.
devamını gör...
çinden daha ucuz iş gücünü bulmuş tertemiz işte.
devamını gör...
uydurma haber olabilir.
(bkz: kaynak neresi)
devamını gör...
kimse yazmamış, dayanamıycam; apple da bağcılarda 10,000 kişinin çalışacağı yılmaz konfeksiyon atölyelerini almış, giyilebilir teknojileri üretecekmiş, basın ekspes yolunun hemen üstünde olan mahmutbey yolu caddesi genel geçer tüm minibüs hatlarının rotasında olduğundan personel ulaşım kolaylığı etken olmuş. üstüne tabi hava kargo açısından atatürk havalimanı var..
devamını gör...
tekstil fason üretim merkezlerimizden yenibosna için tarihi açılım sürecinin başlayacağının işaretidir.
devamını gör...
ucuz iş gücünden dolayı dünyanın üretim merkezi olan çin'e ait firmaların ucuz iş gücü için üretimi türkiye'ye kaydırmaları sonucu vuku bulan olay. adeta bir ucuzception.
devamını gör...
evet, ucuz iş gücünde bir numara haline gelmeye başladığımızın göstergesi.
devamını gör...
eski salcomp fabrikasında üretim yapacağı bellidir. ama ama ama bundan 5 sene öncesinde de general mobile istanbul ümraniye anel iş merkezinde telefon üretmişti.
devamını gör...
ucuz iş gücünde çin'i geride bıraktığımızın göstergesidir.
devamını gör...
yüksek vergiden kaçınmanın hilesidir maalesef bu durum. yabancılara gel kardeşim yatırım yap dersiniz (dövize ihtiyacın vardır çünkü) onlar da vergi muafiyetini, teşvikleri görür hemen gelir. yatırımı beş lira avantajı on beş liradır. neden diğer dünya devleri gelmiyor diyebilirsiniz. onlar için önemli olan 'güven'dir. xiaomi' nin bu güvene ihtiyacı yok. adamların malına deli gibi talibiz çünkü paramız ancak ona yetiyor. tamam kalitesiz değil ama çok matah da değil kendileri. 5 yıldır kullanırım kendilerini.
bir de çinliler kendilerinden ekonomik olarak daha zayıf piyasalara yatırım yapıyorsa temkinli olmak lazım. güney amerika ve afrika bunun örnekleriyle dolu.
devamını gör...
sendika olacak mıymış? yoksa harranlı olmak kurtarıyor muymuş, merak ettiğim durum. ona göre atlayıp gideceğim taşı toprağı altın olan güzide kentimize..
devamını gör...
fabrikada 2 bin kişinin istihdam edileceği açıklanmış. yatırım nedir sorusuna verilecek en güzel yanıt bu olsa gerek. yatırım istihdamdır.

buradan
devamını gör...
her defasında, ‘xiaomi’nin avcılar’da üremeye başlaması’ olarak okuduğum başlık.
devamını gör...

xiaomi, açılış tarihini duyurduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“küresel teknoloji lideri xiaomi ve akıllı dünyaya güç veren partneri salcomp’un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak istanbul avcılar fabrikasının açılışı 29 mart 2021 tarihinde gerçekleşecektir.”

kaynak:

www.webtekno.com/xiaomi-tur...
devamını gör...
üretilen telefonlarda 'made in avcılar' yazmayacaksa olumlu bulduğum söylenti.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"xiaomi'nin avcılar'da üretime başlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim