bakkal ali, berber murat, terzi sadık, instagram üzerinden satış yapan berkesu, alışveriş yaptığı yerden fiş almayan tijen.
hepsinin ortak özelliği devleti daha doğrusu hükümeti beğenmemek! sebebini sorsan " yönetemiyorlar" deyip geçerler ama sen ne yaptın desen başlarlar sızlanmaya "devlet bize imkan vermiyor" diye.
en çok bu covid zamanında çıktı karşımıza bu tipler "devlet ülkeyi 15 gün kapatsın, yok yok 1 ay kapatsın hatta 1 yıl kapatsın" diyenler ama sorsan her türlü vergi vermemenin yolunu arıyorsun iyi günlerde o zaman vermediğin vergiler olsa şimdi devlet belki kapatırdı ülkeyi.
tabi bunun bir de devlet ayağı, pardon hükümet ayağı var ki o başka bir acı olarak duruyor kenarda! sen hükümet bile olsan hangi hakla bana hizmet sağlayacağın vergiyi affediyorsun? insana demezler mi "sen kimsin ya"
devamını gör...
evet yönetemiyorlar, bu su götürmez bir gerçek. kaldı ki devlet, vergi borcu olan bir vatandaştan o borcu almadan bırakmaz, sadece "mehmet cengiz" gibi sözde adamların vergi borçları bir güzel silinir o kadar. kaldı ki devlet ve hükümet farklı kavramlar, önce bunun bi ayrımını yapalım, onların beğenmedikleri devlet değil hükümet.
devamını gör...
birilerinin vergi borcu siliniyor, benden çatır çatır alınıyorsa kimse kusura bakmasın
devamını gör...
devlete hükmeden iktidarın icraatlarına göre değişen durumdur.
şöyle ki;
eğer iktidar vergisini vermeyenlere ödül olarak sıklıkla vergi affı çıkarmak suretiyle vergisini düzenli ödeyenleri enayi yerine koyarsa tersi bir durum söz konusu olur.
devamını gör...
kim onlar kim vermıyor ki büyük inşaat firmaları dışında.
devamını gör...
devlet ile hükümeti ayırırsak, vergilerle devlet kalkınır.
ama vergiler devletin hazinesine girmeden, aracı kurum olan hükümet tarafından hacılanırsa.. oligarklara peşkeş çekilirse devlet biter.
vergi adıyla matrah matrah çökülen esnaf naapsın, devletini seviyor ama hükümeti sevmiyordur?!
devamını gör...
işte adalet tam da bu yüzden mülkün temelidir. verginin vergisini ödüyoruz, bir araba alırken bir araç da devlete alıyoruz. sonra 19 bin liralık iş için 17 milyon ödendiğini yazan sayıştay raporlarını duyunca vergi ödemek istemiyorsunuz çünkü size hizmet etmek değil o verginin alınma sebebi.

devlet 20 yılda hükümetle aynı şey oldu kimse bana aksini anlatmasın sadece gülümser geçerim.

devamını gör...
küçük esnaf, küçük işletmeci/online satıcı olmaya çalışan bireylerin; devlet ağa paşa babalarından vergi almazken ve onları vergi indirimi yağmuruna tutarken bu insanların canını ağır vergilerle yeme teşebbüsünden olabilir mi acaba? dediğim beğenmeme.
devamını gör...
bu ülkede balık her yerinden kokuyor.
devamını gör...
başlıkta gizlice özetlenmiş durumdur.

e işte beğenmediği için vermiyor olabilir mi? alış-verişlerde yeteri kadar veriyoruz zaten bence yeterli.
devamını gör...
hükümeti eleştirmek için vergi dairesinden "vergi borcu yoktur. hükümeti eleştirebilir." yazısı almayı gerektiren durumdur.
devamını gör...
3577 lira maaşı olan bir asgari ücretli, vergi ve sgk altında kesintisinden sonra 2.825, 90 lira alıyor.

bu kazancı ile gidip çocuğuna ilaç aldığında %8, çamaşır makinesi aldığında %18, elektrik, doğalgaz faturasında %18 ödüyor.

yani kalan maaşının 1500 lirasını %8 kdv li, 1300 lirasını %18 kdv li ürünlere harcasa 111 lira %8, 198 lira da %18 olmak üzere toplam merhaba 300 lira daha vergi ödüyor.

yani, çalışan her birey aylık 1000 tl gibi vergi ödemekte. aldığı ürünlerin ötvye tabi olmaması şartı ile bu hesap geçerli. ötv li bie çamaşır makinesi alsa durum daha da vahim. cep telefonu v.a alsa küllüm bitti. akaryakıtı falan hiç saymıyorum.

hal böyle iken insanlar aldığı ile verdiği arasına bakıyor. gelişmiş ülkelerde de bu oranda vergiler var ama devletler sosyal devlet ve hizmet veriyor.

bizde ise işveren ile 1300 liraya varan sgk pirimini ödeyip, üstüne eczanede katkı payı, mıayene katkı payı ödüyorsun. 8 lira muayene ücreti yazıyor reçetene. doktor günlük 30 hasta muayene etse kendi parasını çıkarıyor fazlası da devlete kar. reçete illarınsa %20 katkı ödüyorsun.

mesleğim vergi uzmanlığı, tartışmak isteyenler için belirteyim.

şu pandemi zamanı devletin desteğini görebilen kaç kişi var?
devamını gör...
eleştiri her şartta her durumda herkese karşı yapılabilir. şu eleştirilebilir, şu eleştirilemez, şunlar eleştirebilir, şunlar eleştiremez, şunu yapıyorsan eleştirebilirsin, yapmıyorsan eleştiremezsin şeklinde sınıflandırma yapılamayacağı kanaatindeyim. zira vergi vermeyen insanın argümanı nedir onu bilmek gerekir. belki de ödediği verginin ona hizmet olarak dönmediği argümanından yola çıkıyordur. bilemeyiz.
devamını gör...
allah devlete zeval vermesin , beğenilmeyen yönetemeyen yöneticiler ve sözde liderler.
bimden aldığım 90 kuruşluk kekin yüzde 8'i vergi diye alınırken benim 9 kuruşuma göz dikilirken , yat alacak milyonlara sahip kişilerden motorlu taşıt vergisi alınmıyo.ulan adam yat alacak kadar zengin lan. ben de bimden kek alıyorum. püü size. vergimi veren biri olarak devleti yönetenleri beğenmiyorum.
devamını gör...
kimse için devleti beğenme mecburiyetinden bahsedilemeyeceğinden normal karşılanması gereken bir hâldir. halbuki, umûr-u devletin dillerine pelesenk ettiği ''insanı yaşat ki devlet yaşasın'' ilkesi dikkate alındığında, devletin insanına hizmet etmek suretiyle kendini beğendirmesi gerekir.
devamını gör...
böyle bir ihtimal yoktur. içtiğiniz sudan yediğiniz ekmeğe kadar her şey vergili. vergiden kaçmanız olası değil. ayrıca tek vatandaşlık ödevi vergi değildir. bunun birde askerlik ve yasalara uymak gibi zorunlulukları vardır.
devamını gör...
kusura bakmasın ama konuşmaya hakkı yoktur. önce vergini ver sonra konuşuruz.
devamını gör...
(bkz: devlet) nedir?
(bkz: hükümet) nedir?
(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
devamını gör...
vergisini vermeyen var mı ki. herşeye vergi var ekmeğe bile.
devamını gör...
korsan taksi işleten birinden duyduğum bazı söylemler bu yöndeydi. vergi vermediği için hiçbir zaman fikrini ciddiye almadım. ama bu, bu adamın oy kullandığı gerçeğini değiştirmiyor. haklı olsa bile insan kendi kendine "biz eşşek miyiz de ödüyoruz" diye soruyor
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vergisini vermeyen insanın devleti beğenmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim