çocukluk döneminde, ateşli hastalıklarda ve stres altında görülen durum.

uykusunda konuşan birine merak ettiğiniz bir şeyi sorarsanız dürüstçe cevap vereceği ile ilgili iddialar da var. konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
devamını gör...
anlamsız olanı gerçekleştiriyorum bazen, bazen de hayır ben haklıyım falan diyorum uykumda akdhakdh kişiliğimizin yansıması gibi
devamını gör...
bilinç altımızda olanların dışa vurumudur . freud bu konuyla ilgili çok ciddi araştırmalar yapmıştır . freud rüyaların yorumunu okursanız rüya ile ilgili aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz . uykuda konuşmak ciddi bir uyku sorununuzun olduğunu gösterir . her insan uykusunda 30 saniye falan konuşur arada sırada bu normaldir ama sürekli meydana geliyorsa bu bir hastalıktır. ayrıca işin biraz daha ürkütücü tarafı uykusunda bağıran çağıran çığlık atan insanlar vardır. buna uyku terörü deniyor . peki neden olur bu uykuda konuşmak diye soranları duyar gibiyim . bunun bir çok sebebi vardır mesela ilaç kullanıyorsunuzdur stresli bir hayat yaşıyorsunuzdur aşk acısı çekiyorsunuzdur madde bağımlılığınız vardır baskı altındasınızdır bunlar uykuda konuşmanın sebepleridir. bunun tedavisi vardır tabi ki uyku uzmanları var diye biliyorum . ayrıca bu sorunu çözmek için terapi görebilirsiniz veya zihninizi kendiniz boşaltıp halledebilirsiniz .
devamını gör...
hayatta yükseleceğinize delalettir.
devamını gör...
bir sahur zamanı fark edilen, erasmus'ta oda arkadaşımın uykunda ingilizce konuşuyordun demesiyle mutlu olduğum bir haldir.
devamını gör...
küçükken nokia'daki space impact oyununu çok oynadığım için gece bastığım tuşları 6 4 2 diye sayikladigim için çok dalga geçilmiştim. gamer kariyerimi zirvede bıraktım.
devamını gör...
içimde sakladıklarımı gece uyurken söylüyorum galiba ev halkı gece konuşmalarımdan rahatsız
devamını gör...
konuştuklarımın çoğunu anlaşılmaz ve yakından duyulacak şekilde söylediğim için kendimi biraz da olsa şanslı sandığım durum. uyurken tüm hayatını ifşa etme fikri çok kötü çünkü.
aynı zamanda uyku terörüm de var. çok arada da olsa çığlıklar,geceleri duvarda ritim tutmalar,yumruklamalar,tırnakla uyanıkken asla katlanamayacağım duvar çizmeler... elimdeki ojeler rengarenk duvarda sergide...
nedenin,nasılın çok da öneminin olmadığı bir yerdeyim zaten.
devamını gör...
en kötü tarafı da siz hiçbir şey hatırlamazsınız, sabah uyanınca çevrenizdekiler neler dediğinizi anlatır ve başka birinin sözlerini dinler gibi dinlersiniz, kendinizle bağdaştırmazsınız. normalde ağzımdan çıkmayacak şeyleri uykuda konuştuğum için annem her şeyini biliyorum derdi.
devamını gör...
yurtta kalmissaniz cok korkutan bir durumdur. her sabah oda arkadaslarim neler konustugumu soylerlerdi, allahtan cok sacma seyler soyleniyor o sersemlikle ki basima bir is gelmedi su sana kadar dediklerimden dolayi. psikolojik sikintilara yorulmaktadir cogunlukla ki ben de katiliyorum bu cikarima. psikolojimin cok iyi olmadigi donemler bu durum bende tekrar ediyor.
devamını gör...
çok nadir de olsa yaptığım, kendi sesime uyandıran eylem.
devamını gör...
eğer yurtta kalıyorsanız oldukça sıkıntılı olabilecek durum. her insanın kendine saklamak istedikleri, sırları vardır ve bilinçsiz olduğu durumda bunları açığa çıkarmak kimsenin hoşuna gitmez. tabii eğer bu kişi siz değilseniz bazen işinize yarayabilir. yurtta kalırken* oda arkadaşlarımdan birinde vardı uykuda konuşma sorunu. bir gece ismimi söyleyerek beni uyandırmış, gayet ciddi bir ifadeyle benden nefret ettiğini söyledikten sonra geri yatmıştı. şok halini atlattıktan sonra ben de vurdum kafayı uyudum ama o içimde hep ukde olarak kaldı.
devamını gör...
anneannem. arada sırada gider anneannemde kalırım. bazen dinleyip rüyalarını anlamaya çalışıyorum, zaman zaman korkunç oluyor. canım anneannem benim.
devamını gör...
genelde gün boyunca yaşadığım ne varsa uykumda anlattığım söylendiği için hoşnut olmadığım durumdur. beraber uyuduğum arkadaşlarım tarafından çoğu kez uyandırılmışımdır. hatta bazı günler tam konuşma anımda uyanarak kendi kendimi şaşırttığım da olmuştur.
devamını gör...
ne konuşması, beşinci sınıf öğrencisiyken gece uykumda istiklal marşını okumuşum, annem gülmekten uyandıramamış sabah da babam gülmekten harçlık vermeyi unutmuştu.
devamını gör...
uyku sırasında konuşma eylemidir. bir parasomni (uyku sırasında gerçekleşen anormal bir davranış) türüdür. çok yaygın bir olay olup genellikle tıbbi bir sorun olarak görülmemektedir. fakat bazen dinleyenler, içeriği rahatsız edici veya kaba bulabilirler. uykuda konuşanlar normalde her seferinde 30 saniyeden fazla konuşmaz, ancak bazı insanlar bir gece boyunca pek çok kez konuşabilirler. uykuda konuşma, basit sesler veya uzun, ilgili konuşmalar içerebilir. uykuda konuşanlar genellikle kendileri ile konuşuyor gibi görünürler. ancak bazen, başkalarıyla sohbet etmeye devam ediyor gibi de görünebilirler.
kimler uykusunda konuşur?

birçok kişi uykusunda konuşur. 3 ila 10 yaş arasındaki tüm çocukların yarısı, yetişkinlerin ise küçük bir kısmı (yaklaşık% 5) uyurken konuşur. uykuda konuşma, ara sıra veya her gece gerçekleşebilir. kızlar uykularında erkek kadar sık konuşurlar. uykuda konuşan bireylerin çocuklarında da uykuda konuşma devam edebilmektedir.
devamını gör...
çok fenadır, daha kötüsü sorulan soruları da cevaplamaktır.
devamını gör...
uykuda bülbül gibi şakıyıp tüm sırlarımızı patır patır anlatma ihtimalimiz olan narkozdan sonra en korktuğum bilinçaltını gün yüzüne çıkaran olay
devamını gör...
içinde olduğum durum. beni bilenler, öyle diyorlar. doymuyorum demek ki konuşmaya gündüz, gece de devam ediyorum.
devamını gör...
özellikle stresli bir dönemdeysem sürekli başıma geliyor.birisi saçmaladığım sırada duyarsa diye de korkmuyor değilim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uykuda konuşmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim