psikolog, akademisyen, yazar ve tv programcısı.
2002'de trt'de başlayan ve 10 sene süren, takip eden yıllarda da zaman zaman farklı isimlerle farklı kanallarda ekrana gelen "küçük şeyler" programının sunucusu profesör. halen ankara üniversitesi'nde hocalık yapmaktadır.
trivia: bob ross ile birlikte en güzel günlerimin simgelerinden:)
devamını gör...
ana babanız doğumunuzdan sorumludur, hayatınızdan değil.
devamını gör...
doğan cüceloğlu'nun hacettepeden öğrencisi olan psikologdur. selam ver şiiri ile bilinir.


yola çıkınca her sabah,
bulutlara selam ver.
taşlara, kuşlara, atlara, otlara
insanlara selam ver.
ne görürsen selam ver.
sonra çıkarıp cebinden aynanı
bir selam da kendine ver.
hatırın kalmasın el gün yanında
bu dünyada sen de varsın!
üleştir dostluğunu varlığınla,
bir kısmı seni de sarsın.
devamını gör...
türk psikoloji duayeni.
başlığı görünce dedim hehalde o da öldü. allah uzun ömür versin. bir kac sene önce bir eğitim seminerinde dinlemiştim. sahneye konuya olan hakimiyeti, coşkusu ve esprileri beni oldukça sasirtmisti. kendisini 2.5 saate yakın dinlemiştim ama tek bir konuda söylediğine katılmıyorum. "annelik içgüdüsel bir davranış değil, öğrenilen bir beceridir." diyordu. kadın olmamasına verdim. oysa annelik herkeste aynı miktarda olmayan bir içgüdüye sahip olmaktır.
devamını gör...
benden iki tanım yukardaki şiirini unutamadığım (bkz: günlük yaşamda iletişim çatışmaları ve empati .)kitabı ile bize ötekini tam anlamıyla anlamayı anlatan, zevkle okuduğum, öğreten kıymetli bir yazar.
devamını gör...
en sevdiğim yazar. miyase'nin kuzuları adlı kitabı hediye edilince tanıştım kendisiyle. çok güzel bir anlatıma sahip ve dili insanı sıkmıyor. okuyun okutturun.

diğer kitaplarını okumak için de vaktim olur umarım.
devamını gör...
çok güzel hareketlerin fikir babasıdır. ayrıca kitaplarıyla ufukları açan da bir abimiz. severiz.
devamını gör...
ağzından çıkan tek sözcüğü bile kaçırılmayacak şahsiyet.
devamını gör...
değerli akademisyen, cesur adam. iyi ki böyle akademisyenlerimiz var..
devamını gör...
bu akşam habertürkte toplumun düşüncelerini özetleyip yöneticilere neredeyse ağzına ne geldiyse söyleyen kişidir. başkalarına nazaran aklı başında profesörlerden bir tanesidir. bir tanedir.
merak edenler için youtube canlı yayını saat 20:23
devamını gör...
sahibi olduğu küçük bilmem neyler anaokuluna kol gibi para isteyen tüccar.
devamını gör...
hocayı ilk kez böyle gergin görüyorum. hep güler yüzlü sakin ses tonuyla izlemeye alışmışız. bugün söylediklerini bir kenara koyarsak (ki ne söylese itimadım sonsuz) kendisi bu ülke için büyük bir değerdir. kitapları okunmalı okutulmalıdır.
devamını gör...
bu akşam ülkenin içinde bulunduğu durumu öyle güzel özetlemiştir ki şu ülkede apolitik ve yandaş olanlar için ders niteliğindedir.
toplumsal psikoloji dersi verirken moderatörün konumuz siyaset değil diyerek sözünü kesmek istemesi hocanın yarattığı korkuyu net şekilde gösterdi. dinlemenizi tavsiye ediyorum.

konumuz siyaset değil lafına da, okullarda okutmadığınız evrim konusu varken virüs için mutasyondan bahsediyorsunuz. demek ki evrim denen zıkkım varmış diyerek gerekli cevabı da vermiştir.

buradan
devamını gör...
sanırım yayının başında aman hocam siyasi konuşmayalım gibi bir şey iletmişler. sakin sakin olması gerekeni o kadar güzel anlatmıştır ki kral çıplak durumu olmuş.

çağ değişiyor ve biz pozitif bilimlerden uzaklaşarak çağı kaçırıyoruz.
devamını gör...
bu akşam konuk olduğu programda; mutasyon, evrim ve felsefe üzerine dediklerinin altına imza atarız atmasına lakin bu memlekettr kaç kişi bunu anlayacak işte bu maalesef büyük bir muamma.
devamını gör...
duvara çivi çakar gibi konuşmuş hoca. fena dolmuş belli. haksız olduğu tek konu yok. karşısında moderatör diye oturan kadın nasıl bozardı ama hoca tınlamadı takır takır saydırdı. kendisiyle tanışma ve sohbet etme fırsatını defalarca yakaladım çok kaliteli adam. evet.
devamını gör...
habertürk'te açık ve net programında şu anda yine yargı dağıtıyor. çay atma olayını yorumluyor. bir ülkede çay atmakla yangın arasında ters ilişki kurmuştur. kırk yangın söndürme uçağı olan ülkede çay atılmıyor, hiç uçağı olmayan ülkede çay atılıyor.
devamını gör...
aileyle ilgili konuşmalarını beğendiğim bir psikoloji hocasıydı, ancak son açıklamaları ile ona duyduğum saygı azalmıştır.
(bkz: başörtülü psikolog meslek etiğine aykırıdır)
devamını gör...
adamın hasıdır, evirip çevirmez, kıvırmaz. burkalıdan psikolog olmaz demiştir.

şunu izleyin ondan sonra gık deyinde göreyim....

devamını gör...
adını başörtülü psikolog olmamalı açıklamasıyla duydum. psikoloji öğrencisi değilim psikolog da değilim ancak bu kadar ayrıştırıcı bir açıklama yapan biri nasıl olmuş anlayamıyorum. bunun bir sonu var mı? başörtülü avukat olmasın başörtülü doktor olmasın hemşire olmasın o olmasın bu olmasın. başörtü öğrenmeyi engelleyen bir şey değil. sizin gibi eğitim almış insanlar bilgileri var ayrımcılık yapan varsa o onun hatası olur. bu insanların tabiriyle açık hanımların hiç mi hataları olmuyor? insanları ayırmayan şahane insanlar mı hepsi? bir tek başörtü takınca mı yükleniyor bu "ya beni ayıplarsa ya beni anlamazsa" düşüncesi? utangaç düşmanlardan olmayın açık açık ben sizi istemiyorum diyin ki tarafınız belli olsun. kutuplaşmak iyidir kim dost kim düşman ancak böyle anlaşılıyor. benim için hiçbir farkı yok açık ya da kapalı. işini iyi yapıyorsa iyidir. herkesin böyle olmadığını çok geç öğrendim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üstün dökmen" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim