avrupa, avusturalya ve yeni zelanda'da yetişebilen boraginaceae familyasından, 40 kadar birbirine yakın alt türü bulunan bitki cinsi. cins adı myosotis. bizim unutmabeni dediğimiz mavi çiçeğin bilimsel tür adı myosotis scorpioides. bu çiçek ingilizce forgetmenot olarak bilinir ve buradan dilimize geçmiştir. myosotis cinsi mavi, beyaz ve pembe tonlarında çiçekler açan otsu bir bitkidir.
e: forgetmenot (bkz: kafa sözlük'e bir daha gelinse alınacak nickler)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
isim, bitki, şehir oyununda u harfi için yazılabilecek bitki.
(bkz: unutma beni çiçeği)
devamını gör...
bir öyküyle tanıdım ben bu çiçeği.

halide nusret zorlutuna'nın öğretmenlik anılarını anlattığı kitabında, - benim küçük dostlarım -öğrencisi utangaç fazilet, yazara gizli gizli bu güzel çiçekleri hediye ediyordu. halide nusret öğrencisinin çekingenliğinin farkında olduğu için onu utandırmadan ama jestine sevindiğini de belli eden bir dörtlük okuyordu hatırladığım kadarıyla.

çiçeğin adının ilginçliğinden mi yoksa öğretmenliğe olan sevgimden mi bilinmez, küçüktüm okuduğumda ama hala ne öyküyü ne bu güzel çiçeği unuttum.

adıyla müsemma olmak da böyle oluyormuş demek ki.
devamını gör...
değerli yazarımızdır. artık seri oylama bittiğine göre rahat rahat yazabilirim.* gerek yazdıkları, gerek sözlüğe kattıkları hasebiyle tebrikleri hak ediyor. elinize taş değmesin efendim.
devamını gör...
unutmak mı çok zor.
devamını gör...
bir -a harfi daha koyunca ne oluyor biliyor musun sen? en iyisi mi hiç bilme daha iyi.
devamını gör...
marcel proust okurken karşıma çıkan, güzelliği güzel olan farklı renklere sahip ama mavisi hoşuma giden çiçektir. hikayeleri ve efsaneleri de varmış.
devamını gör...
(bkz: mine)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim