ilk çıktığında hurma yağı vardı içinde, sonra sessiz sedasız o da palm yağına döndü, hala palm yağı zararlı diye nutella yemeyenlerin tercih ettiği bir ürün.
şaşırmadım.
edit: konu hakkında bilgi sahibi bir yazar arkadaşımızdan öğrendiklerime göre hurma yağı denilende zaten palm yağı olabilirmiş, bitki olarak aynı familyadan oldukları düşünüldüğünde aslında belkilere bile gerek kalmıyor, bu durumu biraz daha kötü yapıyor benim için çünkü açıklamada hurma yazdıklarında da benim gibi cahilleri kandırıyorlarmış, bizde bak palm değil okunmuş hurma yağı deyip abandık ürüne, vay arkadaş.
sadece hazır gıda üretenler değil herkes böyle yapar hale geldi ne yazık ki. sürekli aynı yerden salata siparişi veriyorum. gelen plastik kap artık ağzına kadar dolmuyor. fiyat aynı ama.
yaklasık 3 yıldır bir çok ürün bu şekilde, malesef ki :( banada da %8 e tekabül etmiş
ilk olarak ayranları farketmiştim.
200 ml olan ayranlar 170 ml (2018de) su an ne kadar bilen varsa aydınlatabilir:)
torku bir yandan ambalajı değiştirirken diğer yandan ürünlere zam da yapıyor. dolayısıyla hem fiyat artıp hem ürün küçülünce zam bizim zannettiğimizin 2 katına çıkıyor. ben bu tür işler yapan markalardan alışveriş yapmıyorum. bakıyorum çikolataya yüzde 30 zam gelmiş. kandırılmadan gönül rahatlığıyla alıp yiyorum. çok da güzel oluyor.
uzun yıllardan beri tüm firmalar hemen hemen bütün ürünlerde bu oynamayı yapıyorlar. hatta firmalar üzerinde yazan +-%5lik dilimi bile hesaplayıp kullanıyor.