uzak durulması gereken köpeklerdir. zira kalabalık olmanın verdiği cesaretle tek başına yapamadıkları kovalama işini rahatlıkla ve cesurca yapabilirler.
devamını gör...
kesinlikle müdahele edilmesi gereken durumdur
devamını gör...
müdahale edilmelidir. çok tehlikeli olabilirler. sessizce uzaklaşmak gerekir yanlarından.
devamını gör...
eski genlerini yerine getirip kurt psikolojisine büründüklerini düşünüyorum
devamını gör...
eski mahallemizde 21 köpek saymıştım. eve giriş çıkış saatlerimize(sokakta oynayan çocuklar olarak)onlar karar veriyordu. ha bir de çete üyesi bir köpeği(yalnızdı) çeteye bağlı olmayan bir köpeğe saldırırken görmüştüm. köpek kendini savunmuyordu, sanki gücünün yeterliliğinden çok daha sonrasını düşünür gibi. demek ki insan olarak çok da gelişmiş değiliz .arkası sağlam olan her canlı biraz kabadayı oluyor.
devamını gör...
bugün validebağ korusunda 5-6 köpeğin saldırısına uğradım. bir an panik yapsam akşam haberlerine konu olmak işten bile değil. üsküdar belediyesini aradım sloganları olan “ iyi ki üsküdar var” ın karşılığını pek alamadım. bu iş ne olacak kardeşim? sorun çıkaran insanı içeri tıkmıyormuyuz? aynı şekilde sorun çıkaran köpekleri de barınağa kapatacağız başka yolu var mı?
devamını gör...
gerçekten çok tehlikeli olabiliyorlar özellikle korkan küçük çocuklara çok saldırıyorlar acilen bir çözüm bulunması lazım.
devamını gör...
insanların hayvan satılan yerlerden bir hevesle alıp kısa süre sonra sokağa attığı hayvanlardan oluşurlar genelde. vahşi hayatta nasıl hayatta kalmak için grup oluşturuluyorsa onlar da kendilerini korumak için böyle bir yol bulmuştur.
devamını gör...
tehlikeli olabildikleri doğru. ama ne yapsınlar? onlar da kendilerini korumaya ve yemek bulmaya çalışıyorlar.
devamını gör...
bir an biri conolara laf attı sandım
devamını gör...
ankara sınırları dışında, inin cinin bile top oynamaya cesaret edemediği yere ev yaptirinca doğal olarak karşımıza sürü halinde çıkmışlardı. çünkü belediyelerin, sahipleri tarafından terkedilen kopeklerin yeriydi bu ıssız yerler. şehrin içinde yaşayanları bir şekilde hayatta kalıyorda, ıssız yerlerde yaşayanlarının hayatta kalması çok zor.

neyse efendim gel zaman git zaman önce ikişer üçer geldiler evimizin önüne. tabi açlar,susuzlar, zayıflar, ilgiye ve sevgiye açlar. önce güzelce karınlarını doyurduk. derken duyan geldi hesabi,kapının önünde tam 13 köpek oldu. arada kavgalar başladı. liderlik için tabii. kızgınlık zamanları oldu. derken evin önünü sahiplendiler. biz dışında evin önüne kimseyi yaklastirmamaya başladılar. zamanla birbirimize alıştık. çünkü bizden önce onlar oranın sahibiydiler. biz sonradan çıkıp geldik. yerlerini işgal ettik. ama kısa sürede onlar gibi biz de kendimizi sevdirdik onlara. üstümüze atladılar, oyun oynadık. biz nereye onlar oraya. baya sahiplendiler bizi. çöp atmaya bile 8 köpekle gider olduk. evet yanlış duymadınız 8 köpekle *

bir kap mama ve suyun ve sevginin halledemeyeceği şey yoktur. aç köpek saldırabilir, şiddet görmüş köpek kendini savunmak adına saldirabilir, kızgınlık dönemi olur saldırabilir, dişi köpektir yavrulari vardır annelik iç güdüsüyle saldirabilir.

böyle durumlarda yolunu değiştirebilirsin, korunaklı bir alana geçebilirsin. korktuğunu belli etmeden oradan uzaklasabilirsin.
devamını gör...
ortadoğu'ya özgü sorunlardan birisi. sokakta başıboş köpeklerin varlığı sürdürülebilir değil. son zamanlarda sürekli çocuklara saldırı, yaralama haberleri duyuyoruz. büyükşehirlerde bile sürüleşen köpeklerin saldırganlaştığını gözlerimizle görüyoruz. gündüz uyuklayan köpek, gece sokakları zaptediyor. normaldir, içgüdüseldir, katlanmalıyız diyemeyiz. şehirin göbeğinde besleme adı altında parklarda vs. köpeklere bozuk yemek atanlar da bu soruna pek olumlu katkıda bulunmuyor. o köpekleri oraya çekiyorlar. kısırlaştırma politikası da işe yaramıyor gibi görünüyor çünkü başıboş köpek sürüleri geometrik bir hızla büyüyor.
devamını gör...
sürü halinde dolaşıyorlarsa başı boş değillerdir.
bir alfa köpek onlara liderlik ediyordur.
devamını gör...
askerliğimi ardahan da dağ başında bir karakolda yapmıştım.

alt devreler her gün sırayla ekmek almaya gidiyordu, bakkal fırın falan yok tabi.
hudutu koruyan piyade taburunun içine fırın yapmışlar başına bir de fırıncı asker koymuşlar ekmeği gidip taburdan alıyoruz.
neyse, yine bir kış günü neredeyse diz boyu kar var ekmek alma sırası da bana gelmişti.
neyse düşe kalka tabura vardım, bir çay ikram ettiler onu da içtik tekrar dönüş yoluna doğru hareket etmeye başladım.

taburdan az ileri gittim ki karşımda bir grup köpek koştura koştura üzerime geliyorlar.
dedim ananı kim ne bok yiycez şimdi, aklıma birden ekmek atmak geldi hemen çıkarıp parça parça atmaya başladım. bunlar biraz sakinleşir gibi oldu ama doymuyorlar, daha fazla ekmek atsam bu sefer karakoldaki askerler aç kalıcak hatta karakol komutanı beni fena hoplatır yani oda iyi bir seçenek değildi.

adrenalinle başladım koşturmaya ama koşmak ne mümkün adımı attığım yerde gömülüyorum karın içine. tam artık köpekler bana yetişti bildiğin yaka paça dalacaklar yani acaip hırslı köpekler. arkadan atla gelen bir köylü gördüm, pelerini yoktu ama yine de kahraman gibi gözüktü gözüme. geldi önce köpekleri dağıttı sonra bana dedi ki atla gidelim.

hemen atın arkasına binip dıgıdık dıgıdık karakola vardık. şans ya karakol komutanı da ön nizamiyedeymiş. beni gördü tabi.
ulan dedi 20 yıllık askerlik kariyerim var hayatımda ilk defa karakola atla gelen asker gördüm.

tek parça halinde karakola vardım, 1 ekmek feda ettik ama kıçımın lobları daha değerli olduğu için pek takmadım.

atlı süvari abim, pelerinsiz kahramanım seni hiç unutmayacağım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sürü halinde dolaşan başıboş köpekler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim