öğrencilik hayatı boyunca yaşanılan durumdur. çalışırsın ama çalışmadığın yerden soru çıkar. bazen de hocalar buraya dikkat edin diye işaret verir. oraya hayvan gibi şey edersin. bir bakmışsın sınavda alakasız yerden soru çıkmış.
devamını gör...
böyle bir şey hiç başıma gelmedi.

çalışmayıp da banko soru arayan boş öğrencilerin başına gelir sadece.

adam akıllı çalışın, bu durumları yaşamayın.
devamını gör...
genelde anlatan hocanın nerelere vurgu yaptığını dinlemeden veya derse gelmeden ders çalışmanın sonucu karşılaşılan durum. dersi anlatan herkes, kendince bir yeri daha önemli bulur, oralara daha fazla yüklenir. sınavda da oralardan gelme ihtimali yüksektir.
devamını gör...
hiç beklemediğin yerden gelen bir hayal kırıklığı, güvensizliğe giden yolda küçük bir adım.
devamını gör...
bir ihtimal.

@ucemak da demiş, @kilosierra da demiş, ben de diyeyim;

aslında bu durum genelde öğrencilerin birbirine "buradan kesin çıkar." demesi sonucu yaşanıyor. bazen dinlediğini anlamamak, bazen derslere düzenli girmemek sonucunda yani... bir arkadaşa ders çalıştırırken fark etmiştim, onun önemsediği ve altını çizdiği yerlerin aslında hiç de öyle sınavda çıkacak cinsten yerler olmadığını.

hocaların neyi önemsediği ve sınavda büyük ihtimalle neyi soracağı, eğer dersleri düzenli takip eden biriyseniz, genellikle son derece açık oluyor. bugüne dek hiç yanılmadım bu konuda ve hiç başıma gelmedi bu durum. hocalar kendileri belli ediyor farkında olarak ya da olmayarak, esas önemli konunun ne olduğunu.
devamını gör...
öğrencilik hayatımda yaşadığım durumlardan birisidir. evet bazı derslerde aldığın notlar ya da ders hocasının önem verdiği yerler gerçekten de çıkar sınavda. ama bazı derslerde özellikle bu saçma durumun geçerli olduğunu düşünüyorum.

biz arkadaşlarla şöyle yapardık; kendimizce sınavda çıkacak yerleri belirledikten sonra, “ya bundan da soru çıkmaz” dediğimiz yerleri de not alırdık. gerçekten de burdan sorular çıkardı. son sınıfa kadar bu stratejiyi sürdürdük ve başarılı sonuçlandı. önerimdir.*

sonradan edit: sınav sorularını dersi anlatan hocanın değil de başkasının hazırlamış olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.
devamını gör...
(bkz: ayıp be hoca o kadar çalıştık)
devamını gör...
bu durum için sizlere şunu önerebilirim. derslerde yanınızda mutlaka kağıt ve kalem olsun. hocanın birkaç defa söylediği yerleri defterinize yazın. bazı öğretmenler bilerek sınavda çıkacağı için aynı yeri 5-6 kere tekrar ediyor, bu vurgulamaları kaçırıyorsanız sizin sorununuz.
devamını gör...
nasil olsa buradan çıkmaz dediğim yerlerin sınavda karşıma çıkması olayi ile eş değerdir. üniversite de bir ders vardı. slaytta hoca anlattığı konu üzerinde saatlerce durur, bir sonraki derste de ayni konuyu döne döne tekrar tekrar anlatırdı. sinavda 80 puan bu anlattığım konudan gelecek dedi. herkes deli gibi not tutmaya, slayttan fotoğraf çekmeye, kütüphane de konu üzerine araştırma yapmaya falan başladı. seviniyoruz tabi 80 puan cepte diye. neyse efenim vizeye 2 hafta kalmış, o süre zarfında dersin hocası başka bir konuya geçiş yapmıştı. saatlerce konu üzerinde duran, ayni konuyu her dersinde döne döne anlatan saygı değer hocamız sanki youtube da oynatma hızını 2x yapmış gibi hızlı hızlı geçiyor. anlamıyoruz tabi, göz bebeklerimiz kaymış, sadece gözün beyaz kısmı görünüyor,korku filminden fırlamış gibiyiz. ders bitti. son hafta da ayni şekilde x konusunu hızlı hızlı anlattı geçti. çat vize haftası geldi önümüze sınav kağıdı konuldu. 80 puanlık soru saygı değer hocamızın anlattığı 2x hızındaki konudan. evet sevgili yazarlarım sınıfın yüzünün halini hayal ettiniz mi? daha da komik bir şey anlatayım size geri kalan 20 puana ne oldu diye soranlar olacaktır. efenim, saygi değer hocamız 20 puanlık kısmın 10 puanını, 80 puanlık cepte diye düşündüğümüz konudan ki o da en basit kısmını sormuş. geri kalan 10 puan ise okuduğunuz bölümün tam adını yazınız. evet bir de şimdiki yüz ifademizi hafızanızda canlandırın. sonrasini anlatmama gerek yoktur sanırım, diyeceklerim bu kadar.
not: hoca sormaz nasilsa demeyin sormayacağım dedigi konuya bile bi göz gezdirin ve hiçbir saygi değer hocaya güvenmeyin.
devamını gör...
997 sayfalık dersten 14 tane soru çıkarmam ve 12 sinin sorulmasıyla çürüttüğüm tezdir.
devamını gör...
bizim bir hocamız vardı burası vize de burası finalde çıkacak diye diye üstüne basa basa bazı konuların üzerinde dururdu çokça. peki ne mi olurdu? konuyu biliyorsunuzdur.
devamını gör...
sınavda tahmin edilen her sorunun, soruyu hazırlayanın da öngörüleri tahmin ettiğini unutarak emin olma sonrusalı. hocanın siz giderken ben dönüyordum deme şekildir. aslında parçadan çok bütüne çalışın deme şekildir.
devamını gör...
fizik hocası özel derste sınav sorularını veriyordu. bizim arkadaş da onun özel derslerine gitmeye başlamıştı. gelir size söylerim yine iyisiniz falan diyo. bir gün geldi sınav sorularını söyledi bize şuraya kesin bak şuraya bak dedi hoca diye sınavda bi baktık hiçbiri yok. 10 aldı sınavdan ,hoca ders parasını da aldı bundan.
devamını gör...
hadi bizim kesin çıkar dediğimiz yerden çıkmadı onu anlarım da hocanın kesin buradan soru var dediği yerden çıkmamasını anlamıyorum.
devamını gör...
bir hocamız önemli yerleri yıldızlatacağını buralardan soru geleceğini söylemişti sınava kadar hepimiz öyle sanıyorduk ama bu yıldızlı yerlerin hiçbirinden soru gelmedi anlam veremediğim bir olaydır kendileri.
devamını gör...
(bkz: sağ gösterip sol vurmak)
devamını gör...
hocaların en çok başvurduğu saçma durum. neyse ki artık kanmıyorum.
devamını gör...
bunu hiç yaşamadığımdan kısa süreli bir uzatma ile mezun olabildiğimi düşünüyorum.
devamını gör...
bu durum senin de sadece o konulara çalışmış olmanla birleşince otomatik olarak dersten kalmana sebep olur.
devamını gör...
90 dan gol yemektir.
hocanın keh keh diye gülerek; '' ben böyle ters köşe yaparım'' dediğini duyar gibi olmaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sınavda kesin soru çıkar denilen yerden hiç soru çıkmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim