daha önce de denemiştim birkaç defa..
bugünlerde yine deniyorum ama görüyorum ki şiirde baya yeteneksizmişim.
yazıklarım gerçekten çok çok çok kötü.
peki bir insan neden şiir yazar? roman, hikaye, deneme varken neden şiir yazar bir insan??
çünkü feci şekilde aşık olmuştur. sevmek istiyordur, şiir sevgi ve aşkı göstermede, hissetmede çok etkili bir yoldur.
devamını gör...
her seferinde kuşu, böceği, kediyi, köpeği, ağacı, çiçeği, bulutu, denizi, dağı, sanki ilk kez görüyormuş gibi olup yeniden aşık olduğundan içinden geçenlerle yaptığı edebiyat.
yapmasına sebep;
aklındakilerde gizemli bir uyum olduğunu fark ettiğinden olabilir.
uzun paragraflar yazmadan kulağa hoş gelen kısa cümleler ile kendini ifade edebildiğinden olabilir.
devamını gör...
birini çok sevmiştim ama nasıl plotonikleşmişim, şiirler, yazılar, hayaller derken iki defter yazmışım.
sonuç mu ben açısından, umrumda dahi değil. ben onu severken hiç bu kadar onun tarafından yok sayılmadım, duygularım bu kadar değersiz değildi ben de bıraktım sevmeyi, vazgeçtim. iyi ki de...
değerim o bende hiçken bilindi ama artık şu elden ele dolaşan bozuk kirli para kadar değeri yok.
kendi sevgim kendim bitirdim, onunla ilgisi yok, karışmasın.
devamını gör...
şiir yazmak kelimeleri yormamaktır.kelimeleri öyle kombinasyonlarla sıralarsın ki bir mısrada 7 milyar dünyanının hissine dokunursun.
devamını gör...
çok önyargıyla bakılan, içine girince yazmak kolay olup içinden çıkılamayan, türk edebiyatının en önemli parçası olan aktivite/etkinlik/şey.

(bkz: orhan veli kanık)
(bkz: cemal süreya)
(bkz: ahmet hamdi tanpınar)
(bkz: nazım hikmet)
devamını gör...
okuyan veya dinleyenden ziyade, yazanın yazarken duyguların doruğuna çıktığı anlatım biçimi.
devamını gör...
yazardım. senede bir iki kere falan ulaşırdım o duygu yoğunluğuna. ya bir romantik komedi izleyerek ya da bir roman okuduktan sonra her bir karakter ben olur ben yaşardım o güzel aşkları. aşıklar kavuşurdu hep ama benim şiirlerim hep mutsuz hep kavuşamamış olurdu neden böyle olurdu bunu hala çözemedim. şimdiye bakınca içimde en ufak mutluluk hissi, heyecan kalmadığı için aklıma yazacak tek bir şey bile gelmiyor. ben eski beni özledim ben kendimi istiyorum, ben yeniden dizi, film, roman okumak; şiirler yazmak istiyorum. ben yaşamak ve eski heyecanımı istiyorum.
devamını gör...
çok özeniyorum şiir yazabilen insanlara. herkesin hissettiği duyguları o kadar farklı ifade etmeleri sanki daha çok yaşıyorlarmış gibi düşündürüyor bana
devamını gör...
dinginliğe ulaştıran eylem. bazen bir anda damlayıveren ilham sayesinde çarpıcı bir dize kurup üzerine şiiri inşa ederim, bazen duygu yoğunluğu barındırdığım bi anda kafa boşaltmak isterim, bazen düşüncelerimi aktarasım gelir. döne döne yazdıklarımı okumayı da çok severim, her seferinde yazarken fark etmediğim başka anlamlar, yeni duygular bulurum. bazen saatlerce bir dize üzerine düşünür bazen de dakikalar içinde bir şiiri tamamlarım. zihnimiz, kafamızın içi muazzam bir yer, herkesin keşfetme yöntemi farklı, ben yazarak keşfederim.
devamını gör...
hayattaki tek ve en güçlü yeteneğim bu olsa gerek. uzaktan kolay görünür ama gerçekte öyle değildir. bazen bir şiirin gelmesi günlerce, haftalarca sürer. kâfiye bilmek yetmez, o duyguyu verecek bir imgenin ve sertliğin de olması gerekir... duyguları kâğıda geçirmek gerçekten zor ve korkunç bir iştir. şiir ise sallanan bir yumruktur çoğu zaman.
devamını gör...
çok özendiğim ve istediğim fakat başarısız olduğum bir şeydir. öyküde kullanılanın aksine aksine sınırlı kelimeyle büyük imgelemeler ve anlamlar yaratmak çok zor geliyor. burada şiir yazan yazarları hayretle ve hayranlıkla okuyorum. harikalar yaratıyorlar. kısa dörtlüklerle onca şey anlatmak büyük bir başarı.
devamını gör...
hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaptığı eylem. bir nevi kurtarıcı,rehabilitasyon,var olma çabası.
devamını gör...
konuşmanın bir üst perdesi olan.
devamını gör...
hayattaki tek yeteneğim
en severek yaptığım eylem
günah işlemediğim zamanlarda oturur şiir yazarım. olmayan aşklarıma, görmediğim denizlere, gitmediğim ülkelere ve şehirlere.
devamını gör...
tanrı olmanın yarısı şiirden geçer.
devamını gör...
yazıyoruz bir iki kelam. çocukken yazdığımda kitap yapmak istemiştim. sonra yazdıklarımın çoğunu sildim ama sürekli yazdığım için kitap için fazlasıyla vardı her şey ve o da var. o küçük çocuğa bir borcum vardı biraz ondan biraz kendimden katarak yaptık bir şeyler.
devamını gör...
bir kıza aşıktım yazmıştım bir sene sonra şiiri buldum aklıma o geldi ama o şiiri yazarken hissettiğim duygular bir türlü belirmedi kafamda yazdığım şeyleri abartı buldum hatta aklıma büyük şairler büyük sanatçılar geldi onlarda eski eserleri için benim gibi düşünüyorlardı acaba şiiri de yazıp kıza vermemem başka bir salaklık ama olsun
t:kişinin aşka gelmesi
devamını gör...
cüneyt arkın bir şairdir aslında, şiirleri vardır.

o der ki, çok güzel der:

şiir yazacak kişi matematik bilmeli, renk bilmeli, doğa bilmeli, coğrafya bilmeli, yaşam bilmeli,

ve bilimum şey derdi.

ve bunları bir ahenkle sunabilmeli...

kalmadı böyle şairler...
devamını gör...
bazen aylar sürer. gerçek şiir yavaş gelir. ve zor unutulur.
devamını gör...
insanın, ufkunu genişleten, hayatla bağlarını sağlamlaştıran, edebi ve zarif bir uğraştır.

nitekim, bir kitapta şöyle okumuştum:
hayatınıza her girene şiir yazıyorsanız, siz insanları değil; şiir yazmayı seviyorsunuz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şiir yazmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim