şahsımın ihtiyacı olan tavsiyelerdir.

üç buçuk, dört yıldır sigara kullanıyorum. son iki haftadır bedenim bırakmaya yelteniyor fakat beynim izin vermiyor. sizce bunun en sağlıklı yolu nedir? beynimi ne şekilde ikna edebilirim?
devamını gör...
alo 171 arıyorsun senı en yakın saglık merkezıne yönlendırıyorlar. sana oradan champix verecekler 14 gün sonra sigarayı kesin bırakacaksın ama 3 ay boyunca ilacı kullanmaya devam edeceksın sigarayı bırakamazsan buradayım. denenmiş test edilmiştir. ama söylemek gerek ilacın yan etkileri ilk 2 ilaç biraz agır olabilir bilgin olsun.
devamını gör...
" kwit " diye bir uygulama var.
sigarayı bıraktığından beri yaptığın tasarrufu gösteriyor, içilmeyen paketlerini, bu süre zarfında kazandığın yaşam süresini vb. gösteriyor. onun dışında uygulamada seviyeler var, çırak olarak başlıyorsun ve içmediğin her gün puan kazanıyosun. resmen oyunlaştırmışlar yani, insanı baya motive ediyor.

onun dışında barış özcan'ın "zinciri kırma" metodunun da işe yarayabileceğini düşünüyorum.
devamını gör...
champix denen o ilacı sakın denemeyin zaten verirken intihar etmeyi düşünüyor musun diye sormalarından anlamalıydım bunun illet bir şey olduğunu. 1,5 ay boyunca gerçekten canım hiç sigara istemedi; bu konuda çok iyi ilaç ama kabuslar, abuk subuk görüntüler görüyorsunuz. bir de alkolle kullanmak doğru değilmiş. 35'lik viski içip bütün ev arkadaşlarıma saldırmışım. allah'tan anlayışlı çocuklardı canlarım. ayrıca abd'de de yasaklandı diye biliyorum.
devamını gör...
ya bir anda bırakılması gerekiyor ya da azar azar. günde 1 paket içiyorsanız o paketi 3 4 günde bitirmeye çalışın. sonra haftada 1 paket. sonra haftada 3 4 dal. sonra 2 haftada 3 4 dal. böyle oldukça zaten içerken zorlanacaksınız ve tamamen bırakmış olacaksınız. 7 sene sigara içmiş olan ben bu şekilde bıraktım.
şimdiden kolay gelsin umarım hedefinize ulaşırsınız.
devamını gör...
kendisine saygısı olan insan bence sigara içmemeli. her yıl 4 milyon insan sigaradan ölüyor. en çok öldüren kanserlerin başını sigara sebepli akciğer kanseri çekiyor. kronik sigara içiciliğiyle kanser olma riskinizi her geçen gün artırıyorsunuz. öyle ya da böyle ölücez, diye bir bakış açısı yok. kendine, vücuduna ve çevrendeki insanlara acı çektirerek ölmek mi istiyorsunuz? sigara dumanının içinde 2000i zehir olmak üzere 4000çeşit kimyasal madde var. sigaranın vücudunuza verdiği zararı açıp bi araştırın, bunları bilip sigara içmeye devam edicek misiniz? hayatlarınız bu kadar mı değersiz, yoksa hiçbir şey olmaz yea diyecek kadar vurdumduymaz mısınız? sizin hayatınız, sizin kararınız. hayatınızla, kendinizle ne yapmak istediğinize; nasıl yaşamak istediğinize karar verecek olan sizlersiniz. kafaya koyarsanız yapamayacağınız hiçbir şey yok.
devamını gör...
sigara diş eti enflamasyonunu baskılar. özellikle bunu yazmak istedim çünkü diğerlerini belki de yüzlerce kez duydunuz. sigara içen kişinin diş etleri kanamaz, normal bir insana göre keratinizasyon da fazla olur. bu iyi bir şey değildir yanlış anlamayın. diş eti kanaması bir şeylerin yolunda gitmediğine işarettir ve diş etleriniz oluk oluk kanadığında sorunu çözmek için mutlaka diş hekimi ararsınız. ama yoğun sigara içenlerde dişi çevreleyen kemikte yıkım olmasına rağmen hastanın ruhu duymaz. ilerleyen yaşlarda bir anda dişleri sallanmaya başlar ve dökülür. büyüklerinizde çok duyarsınız kendiliğinden döküldü hikayesini. çoğunlukla sebep budur.
devamını gör...
yanlış yoldasınız, bırakmayın.
devamını gör...
dürüst davranın. sigara içmek berbat bir şey diyerek yola çıkmayın. evet oldukça cazip ama içmemek daha bile cazip sloganını benimseyin. 20 yıl içtim ve 10 yıldır tek fırt almadım. sırrım bu.
devamını gör...
bir sürü taktik, çözüm arayıp bir türlü bırakmamak. bir gün buraya bıraktım yazmak dileğiyle..
devamını gör...
annenizin emdiğiniz sütü ağzınızdan burnunuzdan falan getirmesi
devamını gör...
bir yakınım sigarayı bırakmak için çeşitli yollar denedi ve çareyi çiğnemekde buldu. çiğniyosun sigarayı tiksinti geliyo böyle
devamını gör...
pipoya başlayın hem çok havalı hem uzun bi süre canınız sigara istemez hemde sigara gibi pis kokmuyor ama biraz zahmetli
devamını gör...
1) azaltmak sadece bağımlı olduğunuz şeye daha muhtaç yapar.
2) aniden bırakmalısınız, hafta başı, pazartesi, ay başı, paket bitince değil.
3) ilk 1 hafta kesin kararlı olun. sadece sigarayı değil bir alışkanlığı bırakacaksınız. bu yüzden çoğu zaman eliniz dudaklarınıza gidecek, ağzınız çiğnemek için bir şey arayacak. sakız, su, çay, gazoz tüketebilirsiniz. ben çayla aştım. her canım istediğinde su veya çay içtim. ilk bir ay o kadar çok çay içtim ki herkes şaşırdı çünkü çay hiç sevmem.
sakız da işe yarıyor. eşim de farklı gazozlar deneyerek bıraktı.
4) rüyanızda görme ihtimali çok yüksek buna hazır olun.
5) bıraktığınızda kazancınız çok yüksek olacak.
örneğin; -ağız kokusu kaybolacak
-vücudunuz az önce küllüğe düşmüşsünüz gibi kokmayacak
-bir şeye başlamak için "bi sigara içip yapayım" demeyeceksiniz
-ortalama günlük 1 paket içen kişi 1 ayda 500 liraya yakın para biriktiriyor. 500 lirayla istediğiniz bir şey yapabilirsiniz.
-horlamanız kesilecek/ azalacak
- uykudan uyanma süreniz daha net ve daha kesin olacak.
sabah uyanamıyorum gibi sözler azalacak.

deneyin. ben allen carr'ın yazdığı sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabının ilk 100 sayfasını okuyup sigarayı bırakmıştım. bunu yazan adam günde 20 paket içiyormuş zamanında. okuyup kendinizi anladığınızda kurtulmak isteyeceksiniz.
devamını gör...
bırakmayı ben de çok istiyorum ancak sol gözümde kanama var ve süreç 15-20 gün belki daha fazla sürecek ve çalışmak için şekilden şekile giriyorum. engelli kadrosunda çalışmama rağmen rapor alırsam 1 aylık, işten kovulurum. sağlık stresi, işimi kaybetme riski stresi nedeniyle günde 2 pakete çıkardım. var mı başka tavsiyeniz? 1 sene sonra defolup gideceğim bu leş ülkeden!
devamını gör...
paranızı ve sağlığınızı etkilediğine sürekli kafa yorun bırakırsınız. ben sağlığın da paranın da........ dediğim için bırakamam.
devamını gör...
öncelikle gerçekten istemelisin ve bunun için azimli olman gerekir .
devamını gör...
sigara içmeyi sevenler derneğinin üyesiyim ve neredeyse 30 yıldır günde bir buçuk paket sigara içiyorum. şu günlerde bir arkadaşımın tavsiyesini uyguluyorum. sigarayı tamamen bırakmaktan ziyade sadece günde 5 taneye indirmek ve gerçekten zevk aldığım zaman sigara içmek ya da vapelemek. günde 5-6 ya indiremesem bile 15 günde, sigara tüketimimi günlük 25 sigaradan ( ki bazen bu daha fazlaydı ) günde 15 sigaraya düşürmüş olmak benim için büyük başarı.
-ilk 5 gün her gün bir sigara eksilterek bu sigaraları bir kutuya koyuyorum. ilk gün 25 sigara, ikinci gün 24 sigara vb.
-ikinci aşamada her iki günde bir sigara eksiltiyorsunuz.
-üçüncü aşamada bağımlılığınıza göre her üç ya da beş günde bir düzenli olarak 1 tane azaltıyorsunuz.
her aşamada 5 sigara azaltarak devam ediyorsunuz. asla sigarasızlıktan delirecek noktada birden azaltmıyorsunuz. bir sonraki aşamaya ancak kesin olarak hazır olduğunuzda geçiyorsunuz. amaç azaltılan miktardan her ne şart altında olursa olsun yukarı çıkmamak ve vücudun nikotin bağımlılığını yavaş yavaş, yoksunluk sendromuna girmeden azaltmak.
sigaraları her zaman ayrı bir kutuda taşıyorsunuz böylece sayıyı aşmıyorsunuz.
her hafta azalttığınız toplam sigara masrafınızla kendinizi ödüllendiriyorsunuz.
benim gibi sigara içmeyen ancak adeta yiyenler için çok fazla strese girmeden uygulanabilir bir yöntem.
devamını gör...
inançlı bir insansanız içinde bulunduğumuz ramazan ayı tam size göre. gerçekten pazartesi günü akşam saat 17:30 civarı son sigaramı içtim. iki gündür oruç tutuyorum ve sigarayı hiç aramadım. nasipse bayramın ilk günü tekrar kavuşuruz. *
devamını gör...
kafada bitiyor bırakmak isteyen her türlü bırakır
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim