itilaf devletleri ile osmanlı imparatorluğu arasında imzalanan ve çok ağır şartlar içeren antlaşma. neyse ki milli mücadele sayesinde geçerliliğini kaybetmiştir.
devamını gör...
10 ağustos 1920 tarihli antlaşma. cihan harbinde merkez güçlerin asıl karakteri olan almanlarla imzalanan versay antlaşmasının tarihinin 28 haziran 1919 olması, çoğu tarihçi tarafından, itilaf güçleri arasındaki osmanlı bölüşme çekişmelerine dayandırılır. örneğin italyaya vaadedilen toprakların (bkz: izmir) yunanistana verilmesi, kurtuluş savaşında italyanların neredeyse bize destek verecek duruma gelmesine yol açmıştır.

ayrıca antlaşma 433 madde içerir ve 24 temmuz 1923 lozan antlaşması ile de tarihe gömülmüştür. iyi ki de gömülmüştür.
devamını gör...
ölü doğan antlaşma diye de bilinir. nedeni ise sevr’in osmanlı mebuslar meclisi tarafından onaylanmamasıdır.
devamını gör...
30-40 maddeli asgari ücretli iş ilanları
devamını gör...
lozan'a hezimet diyenlerin imzalamak zorunda kalacağı antlaşmadır. aynı şekilde lozan'a hezimet diyenler zamanında mondros'u imzalamış olanlardır.
devamını gör...
aslında türklerin hak ettikleri bölge iç anadolu ve orta karadeniz bölgesidir. toprak büyüdükçe başkalarına da sebep oluyorsun maalesef. yine doğu anadolu'da petrol bulunmayışı da kurdlerin bir başka şanssızlığıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sevr antlaşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim