bir ayrılığın 2 farklı şekilde ifade biçimi.
biri nazım hikmet ran'ın gidersen kimseden farkın olmayacak manasındaki sözü, diğeri yılmaz erdoğan’ın baktığım her kişide seni görüyorum minvalindeki sözü.
hangisi kazanır bilinmez; gidenin ardından cool duran nazım hikmet mi? arabeske bağlayan yılmaz erdoğan mı?
devamını gör...
birinci cümle ilk 1 sene doğrudur. giden kişi herkes gibi değersizleşir gözünüzde. ilk bir ay "allah belanı versin " " nerden sevdim seni bak sende herkes gibiymişsin " diye gezersiniz.
ikinci cümle ise 1 yıl sonrasında artık hissedilmeye başlanan durumdur. zaman geçtikçe aklınıza bazı detaylar gelir, özlersiniz . bir adam görürsünüz tırnağının üzerindeki beyaz leke bile aklınıza onu getirir. düşünün o kadar vahim durum... aslında herkes ona benzemez de ; siz herkeste onu görürsünüz..
devamını gör...
cem adrian'ın şu soruyla cevaplayacağı başlık;
"herkes gider mi?"
devamını gör...
gururlu durmak isteyene ilk cümle yeter. severek ayrılana ikinci cümle tam gelir. herkeste heryerde bi parçanızı görürsün. bu ilişkinin geri sayımı gibidir.
devamını gör...
gittiği için mi herkese benziyor yoksa herkes gibi olduğu için mi gidiyor sorusunu akla getiren başlık ki muhtemelen başlığı açan kişinin de aklına bu soru geldiğinden mütevellit açılmış olan(belki?) paradoksa benzeyen ikilem, dilemma.

-birkaç kez kendi kendime başlığı tekrar ettiğimde elde ettiğim sonuç:
sen de şimdi herkes gibisin söz öbeği, kişinin gidişi öyle de olsa böyle de olsa kabullenilmiş olup artı olarak hayal kırıklığı ile söylenmişken şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek söz öbeği, kişinin gidişi tamamen kabullenilmemiş olup ya da kabullenilmeyecek olup hatta bunun da farkındalığına sahip ve daima o kişiyi hatırlayacağını bilen kişinin kuracağı bir cümle izlenimini vermektedir. ilki daha öfkeli ve vazgeçmiş gibi hissettirirken ikincisi daima bu ayrılıktan nasibini alacağını ve canının yanacağını bilen kişinin söylemi gibi hissettirmektedir.

(yine de siz bilirsiniz tabii, böyle cümleler kuracak durumlar yaşamamanız dileğiyle)
devamını gör...
dünyada gördüğüm en saçma vs.
devamını gör...
o asla herkes gibi olamaz.

herkes ona asla benzeyemez.
devamını gör...
zaman gösterecek
devamını gör...
ikisi de içime dokunur. içimden bir şey kopup gider. içim herkesleşir herkes gibi olur.
ben kalırım içim gider. ben içime uzaktan bakıp dururum.
devamını gör...
sen de şimdi herkes gibisin: bir yabancılaşma hali mevcuttur. özelliğini yitirdin, senden nefret etmiyorum ama benim için yoldan geçen ya da otobüste birkaç saniyeliğine yüzüne bakıp sonra kendi dünyama dönerek bir daha hatırlamadığım kişi gibisin demektir.
şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek: bir özlem hali kişide bulunmaktadır. daha gitmemiştir ama şimdiden özlenmektedir. gidişini düşünmek bile bütün suretlerde seni görmeme, kimseye odaklanamayışıma sebeptir manasına gelir. bu arada bu özlem duygusu ile daha önceden tanışılmıştır ve sözün sahibi bu konuyu daha önce deneyimlemiştir. aynı kişiye karşı mı (aynı kişi birden fazla kez gitme eylemini gerçekleştirmiş olabilir) yoksa başka kişilere karşı mı bu duygu hissedilmiştir, buna sözün sahibi ancak açıklık getirebilir.
devamını gör...
herkesin sana benzeyeceği yerdeyim tam da olmaktan korktuğun yerdeyim işte
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sen de şimdi herkes gibisin vs şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim