beynimde sinirden fırtınaların kopmasına sebep olan rahatsız edici olay.

placebo’dan tut ilhan şeşen’e kadar, yelpazesi geniş bir kitleye sahip bunu yapanların listesi. mesela şarkı adı “ankara’dan abim geldi” ama şarkıda “ankara’dan abim gelmiş” diyor, e haliyle ben şarkının adını karıştırıyorum veya şarkıyı yanlış söylüyorum.
kara listeyi şimdi açıklamayacağım ama sesim lütfen duyulsun artık, sıkıldım, yeter.*

(bkz: every you every me)
(bkz: ankara’dan abim geldi)
devamını gör...
indigo dinlerken karşılaşmadığım durum.
devamını gör...
tarkan - işim olmaz şarkısının ismine bakınca şey bekliyorsunuz: şarkıda tarkan'ın kızı bu saatten sonra zerre umursamayacağı, artık hiçbir şekilde o kızla işinin olmayacağını söylemesini. ama şarkıyı bir dinliyorsunuz, tarkan abimiz kıza aşkından yanıp bittiği için başkalarıyla işi yokmuş meğer. yani en azından bende böyle olmuştu ilk dinlememde.
devamını gör...
freddie mercury nin bohemian rapsody şarkısında hiç bu kelimenin geçemiyor oluşu. ama aslında şarkıda duygunun ve olayın bu anlama gelmesi gibiii
devamını gör...
düpedüz şarkıcıların vurdumduymazlığından kaynaklı bi durum.

hiç mi düşünmüyorsunuz buna takılanlar vardır diye. diyar pala pompalamasyon koyar onu da anlatır babalar gibi şarkısında. barış manço ahmet bey'in ceketi der anlatır o ceketi. bunlar entel olucam diye yok duvardaki sesler, kapı kolu tutulması bilmem ne, şarkı sözleri de seni seviyorum sigara yak neredesin aşko kuşkodan hallice.
kapı kolu koy belirtili isim tamlamasını anlat kardeşim dinlerim ben. yeter ki yab sen. efet.
devamını gör...
prozodi hatası olarak da bilinir.
devamını gör...
şarkının adını unuttum hatırlarsam yazarım.
devamını gör...
sevgili cüneyt ergün’ün kırmızı isimli şarkısında da bu kelime hiç geçmez. fakat sanatçı bu şarkıyı hayattan kırmızı kart yiyenler için yazdığını söyler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şarkı ismiyle şarkı sözünün uyuşmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim