bir neslin çılgınlar gibi modem resetleyerek dosya indirdiği platform. 100 mb sınırı nedeniyle part part indirip birleştirirdik. geçenlerde kontrol ettim hayatına son vermiş. oyun film dizi ne ararsanız bir rapid linkiyle karşılaşırdınız, huzurlar içinde yat eski dost.
devamını gör...
efsaneler efsanesi, internetin merhum internet sitelerinden birisi. dönüp bakıldığında bir dosyayı indirmek için defalarca düşünüp, aralardaki (40-50 parttan) herhangi birisinde arıza çıkmamasına dua ederdiniz.

"çok basit bir indirme işleminin bile bir ağırlığı vardı" minvalinde boomerlık yapmak istemesem de, tüketim günümüzdeki kadar kolay ve hızlı olmadığından yaptığınız illegal indirme bile size olağanüstü bir tatmin veriyordu. zira illegal bile olsa (her ne kadar doğru olmasa da ) fantastik bir emekle ürün elde ediyorsunuz.

edit: imla
devamını gör...
mp3 indirmek için zamanında bol bol kullandığım upload sitesi. modem resetlemekten bıkıp premium cracki ararken bilgisayarım hacklenmişti. heyy gidi.

ayrıca (bkz: bunalti.com)
devamını gör...
bulut servislerinin ilk örneklerindendir, forumların vazgeçilmeziydi. büyük dosyalar buraya yūklenirdi ki, düşük hızlı internet kullanıcıları bile dosyayı indirebilsin.
devamını gör...
(bkz: lost) dizisini ilk yayımlandığı zamanlarda burdan neredeyse eş zamanlı indirir cd lere yükler seri seri izlerdik. emekçi bir programdı.
devamını gör...
başlık altında toplanan arkadaşları sıradakiler ile daha da fazla duygulandırabilirim.

(bkz: netfile)
(bkz: wupload)
(bkz: hotfile)
(bkz: uploaded.net)
(bkz: fileserve)
(bkz: filesonic)

eskiden internetten dosya indirmek gerçekten kepazelikmiş. jdownloader kullanırdım ben. captcha'yı otomatik çözerdi kullandığım bir eklenti sayesinde. eklentinin adı da yanlış hatırlamıyorsam captcha brotherhood idi. siz de başkalarının captcha kodunu çözerek kredi kazanıyordunuz.

bir dosyayı indirdikten sonra 1-3 saat kadar yenisini indiremezdik. onun da çözümü yine jdownloader üzerinden otomatik modem reslemeyi açmaktı. ama düşünsenize, ücretsiz olarak yanlış hatırlamıyorsam 100kb/sn hızlarda 5-10gb oyunları indirmeye çalışan bir nesildik biz. sonrasında sopa ve pipa yasaları mı ne çıkmıştı amerikan kongresi'nde, bütün bu file hosting servisleri indirme başına kazanç sistemlerini kapatmışlardı. birçok insan bu servisleri kullanmayı bırakmıştı. sonrasında da zaten oyun forumları, yukarıda bahsettiğim file hosting servisleri tek tek kapandı.
devamını gör...
premium kullanmadan indirme algoritması aşağı yukarı şu şekildeydi:

age_of_mythology_part1.rar *indir
*modem resetle
age_of_mythology_part2.rar *indir
*modem resetle
.
.
.
age_of_mythology_part14.rar *indir

- hele şükür bitti... aaa modemin düğmesi yalama olmuş :(
devamını gör...
gençliğimizi partlarla yemiş şimdinin meftası. o bekletmeleri, o captcha olayı, yok modem kapa aç filan. premium üyelik alarak rahat etmiştim en son. modemi açıp kapa filan gerçekten yorardı. zaten o zaman aldığı beddualar yüzünden dükkanı kapatmak zorunda kaldı kendisi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim