böyle genel bir soruya şu cevabı vermek uygundur: istisnasız kimseye güvenmeyin. kendinize bile. evet, bunun doğuracağı yalnızlığı yenmeye çalışın. gerisi kolay olacaktır. kolay gelsin.
devamını gör...
farkında olunması gereken şeylerin farkına varılmalı, sorumluluklar zamanında yerine getirilmeli, hiçbir şey ertelenmemeli, sevdiğiniz kişilere onları sevdiğinizi hissettirmeli.
devamını gör...
bir şeyin değerini onun yokluğu belirler. pişmanlık da bu değeri, kaybeden olmadan fark edememekten doğar. fark eden kişi bu değerin kaybolmasına izin vermez. veren kişi sadece lafta değer veriyordur.

bir şeyi yaparken, bu yaptığım yapacağım son şey olsa yapar mıydım diye kendi kendine sorduğun zaman tereddüt etmeden evet diyorsanız pişman olmanız zor olur.

bu, kendini tanıyan için geçerli. bazısı ne istediğine anlık karar verir. mesela bir kızı görür aklı gider. veya alkol alır o kafa ile birlikte karar verir.

açık zihin ile verilmeyen her karar pişmanlık getirmeye adaydır zira bu kararı açık zihin ile vermemiş olmak da bir seçimdir. sorumluluktan kurtulma çabasıdır. gerçek hayatta böyle bir şey yoktur. sabah ayıldığınızda olaylar bıraktığınız yerden yeniden başlar. kaçabilir ama saklanamazsınız.
devamını gör...
herhalde gamsız olmak gerekiyor.
devamını gör...
herkese size verdiği değer kadar değer verin. kimseyi gereğinden fazla yüceltmeyin gereğinden fazla yermeyin.
devamını gör...
en baştan sınırlarınızı belirleyip en ufak hatada silmeyi bileceksiniz.
devamını gör...
pişman olur muyum diye düşünmemek mesela.
devamını gör...
okumak, araştırmak, kendini geliştirmek. bunun sonucunda da dünya görüşünü genişletip; hayata farklı açılardan bakmayı başarabilir. o zaman da diğerlerinden onlarca adım önde bitirir bu yarışı.
devamını gör...
yeterince pişman olmak.
devamını gör...
yapılması gereken şeyler kendine pişman olup olmamayı düşündürecek kadar şans vermemektir, bazı şeyleri keşke diyeceğime yapayım dememektir ve beklenti sahibi olmamaktır.
devamını gör...
fırsatı yakalamak. tabi fırsatın şimşek gibi olduğunu, çakıp gittiğini unutmamak lazım.
devamını gör...
pişman olacağınız işi yapmamak.
devamını gör...
yapmak istediğiniz her şeyi yapmak. biliyorum ki bir şeyi yapmamış olmanın pişmanlığı yapmış olmanın pişmanlığından çok daha acı verici.
devamını gör...
elbette tartıp, düşünüp ölçülü hareket etmek lazım ancak hayat böyle planlanarak yaşanmıyor eninde sonunda pişman olacağız hasarı azaltmak adına planlı hareket etmek mantıklıdır. risk alanlar mesela pişman olabilme ihtimalini düşünmüyor mu , düşünüyor.
devamını gör...
"en azından denemiş olurum", "ne kaybederim" düşüncelerinden kurtulmak. öyle de bir kaybedersiniz ki aklınız şaşar.
devamını gör...
"şu an başına gelen şey, geçmişte aldığın yanlış kararların toplamıdır"

yapmadan önce bu deyimi hatırlayın, ya da tecrübe kazanmak için yapın.
devamını gör...
derdini anan baban dışında kimseye anlatma. hayatta değiller ise sadece duvarlara anlat.
devamını gör...
hiçbir şey için asla yapmam dememek, zira hayat önünüze getiriyor asla dediğiniz şeyleri.
devamını gör...
yapmak istediğiniz imkanınız olan şeyleri pişman olmamak için yapmıyorsanız yapın. "keşke yapsaydım" demek "keşke yapmasaydım" demekten daha ağır çünkü.
devamını gör...
aklınıza gelen ve kalbinize düşen sözleri dilinize vurmak bu listenin başında gelir. sonra söylerim diye ertelenen her söz anlam ve önemini yitirir. belki bir daha söyleme fırsatı bulamayacaksınız belki sözylediğinizde çok geç olacak. sonradan pişman olmamak adına söyleyin efendim. kızgınlıklarınızı, öfkenizi, sevginizi ve özleminizi söyleyin. ertelemeyin!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pişman olmamak için yapılması gerekenler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim