türk yapımı linux distrosu. sürekli arayüzü değişmese ve kde üzerine gitse iyi olur diğer sürümler gereksiz.
devamını gör...
kamu dairelerinde kullanılması planlanmış işletim sistemi. vergi dairelerinde kullanılıyor, bu durum hâlâ devam ediyor mu, bilmiyorum.
devamını gör...
(bkz: debian)
devamını gör...
2000'lerde çıkan pardus ile şuan ki pardus arasında dağlar kadar fark var. şuan ki pardus sadece makyaj. eski ve orjinal pardus emek harcanmış işe yarar bir distroydu, pisi paket yöneticisine sahipti, pisi'yi hala kullanan distro'lar mevcut. hükümet projeyi öldürdü, tübitak'ın tübitak olduğu yıllardan kalma eski bir hatıra.
devamını gör...
pardus çalışan kullanmayan ben bilgisayar biliyorum demesin.

duygulandırmıştır.
devamını gör...
eski çalışanları tarafından pisi linux olarak çatallanmış bir distro. yeni halini henüz denemedim, yakın zamanda kurup deneyeceğim. ayrıca deepin arayüzlü bir versiyonları da var, xfce'den daha hoş, denemenizi öneririm.
devamını gör...
tübitak tarafından geliştirmiş açık kaynak kodlu işletim sistemi. windowsta gördüğümüzün aksine .exe .dat sevimsiz dosya uzantı isimleri .pisi gibi kedigillerden gelen temalarla değişik bir hava katmıştır.

gelgelelim yazık edilmiş bir porjedir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim