nahçıvan veya resmî adıyla nahçıvan özerk cumhuriyeti, azerbaycan'a bağlı özerk bir cumhuriyet. türkiye'nin can azerbaycan ile tek sınırıdır.
devamını gör...
açılması gündemde olan koridorla azerbaycan'a türkiye'den direkt ulaşabilmemizi sağlayacak özerk ülke. (bkz: azerbaycan-türkiye kara bağlantısı)
devamını gör...
yıllar önce iş gereği yaklaşık 2 ay yaşadığım, içişlerinde bağımsız görünen ama her konuda azerbaycan'ın kontrolünde bulunan yer .
sosyal hayatın neredeyse hiç olmadığı, tamamen polis kontrol ve güdümündeki nahçıvanın 350 bin civarındaki nüfusunun neredeyse yarısı polistir. kişi başı bir polis gibi bir durum .
sokakta 3 kişinin yan yana yürümesinin bile dikkat çekip, yasak olduğu yerde , tüm sokaklar kameralarla izlendiği gibi , bir çok noktada ses kayıtlarının bile yapıldığı söylenirdi.
halk o dönem komik ücretlere çalışır, yaklaşık 200-300 dolar ücretler telaffuz edilirdi.
benim gördüğüm, adındaki ' cumhuriyet ' kelimesiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir yönetim ve yaşam modelinin uygulandığı bir yerleşim yeri nahçıvan.
gerçi bir çok türkî cumhuriyeti denilen ülkede durum neredeyse aynı, adeta diktatörvari bir yönetim var halkların tepesinde.
ülkelerin neredeyse tamamı yasaklar ülkeleri durumunda ...
devamını gör...
azerbaycan'a bağlı olan bölge arada ermenistan bulunmasından dolayı azerbaycan ana karasından direkt ulaşım mümkün değil türkiye bölgenin garantörüdür ve bölgeye ığdır dilucu kapısından ulaşım sağlanabiliyor ermenistan üzerinden bir koridor açılması gündemde olmasına rağmen somut bir adım atılamamıştır
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nahçivan özerk cumhuriyeti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim