teknik, sosyal, ticari bazı problemlere çözüm bulan matematiksel düşünme kabiliyetiyle bilimin rehberliğinde yeni ve farklı ürünler meydana getiren kişidir. büyük ölçekli, karmaşık sistemleri analiz edip ona göre değerlendirip geliştiren ve çeşitli sahalarda görev alan mühendislerin dalları çok fazladır.
devamını gör...
insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir.

modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir.
devamını gör...
bir üyesi olduğum meslek grubu. birçok mühendislik dalı var ama mühendis denilince ilk akla inşaat mühendisliği gelmektedir.
devamını gör...
arapça "hesap, ölçüm yapmak" anlamına gelen hendese kökünden türemiş, aldığı "mu" ön eki ile "ölçüm, hesap yapan kişi" anlamına gelen, ilk kullanıldığında şu an ki arsa arazi sınırlarını belirleyen kadastro ölçümlerini yapanlara verilen isim.
o zamanlar tabi entegre, bilgisayar, efenime söyliyim içten yanmalı motorlar, statik ve dinamik hesaplar olmadığı için; o zaman kim ne ölçüm ve hesap yapıyorsa ona mühendis denirdi.
devamını gör...
hendese (geometri) ile uğraşan; ölçüm yöntemlerini bilen, yapısal süreçlerde belirli yöntemler izleyerek sağlıklı bir şekilde yol alınabilmesi için bilimsel birikimin uygulamalı birikime, teorik bilginin pratik bilgiye uyarlanmasını sağlayan meslek erbabı.

mühendis kelimesi, arapça kökenli bir türkçeleşmiş sözcüktür.
devamını gör...
bazen, bir fıkraya konu olabilecek meslek.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
(bkz: hesaplayan adamlar)
devamını gör...
bunlar tüm mühendisler zekidir gibi bir algı yaratıyor her yerde, özellikle ekside. işte mühendisler şöyle zekidir böyle detaylı düşünür. ya ahahahha.

aynen kanka bayburt'tan mezun olan mühendis tam dediğin gibi. türkiye'de mühendis olmak için göze bile gerek yok. kör girse koklayarak kazanır.

ilk 10 bine giremeyen mühendisler harici digerleri kendini mühendis saymasın rica ederim. usta, kalfa, tekniker olabilirsiniz ama bak.
devamını gör...
değil ilk 10 bin sonrası, ilk 10 bin içinde olup da mühendislik okuyanlar da pek iyi sayılmaz. odtü makine mezunu olup yds'den 52 alan mal tanıyorum, olum siz nası okudunuz nasıl bitirdiniz o okulu?
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
başka hiç kimsenin aldırış etmediği (aslında şeyine bile takmadığı olacak) şeylerden heyecan duyan kişi.
devamını gör...
mühendis adam özünde "kafasını kullanan ve düşünen" adamdır.
mühendislik de ne matematik çözmektir, ne ar-ge yapmaktır, ne inovasyon geliştirmektir. mühendislik düşünmektir.
devamını gör...
mesleğe ilk başladığım gün çalıştığım bölümün müdürü (ki o da bizim okuldan mezun bir mühendisti) bana "mühendis tornavidanın ucuna değil, tornavidanın sapına, tornavidayı tutan ele bakan kişidir. hata yapmaktan korkma, aynı hatayı iki kere yapmaktan kork" demişti.
müdürün tanımına sadık kalarak...
aynı hatayı iki kere yapmayan kişidir.
devamını gör...
bazen imkansız gibi görünen bir işi en kısa sürede tamamlama yeteneğine sahip kişidir.
devamını gör...
üniversitede ortak olarak okutulan calculus, fizik, diferansiyel ve lineer dersleri yapı taşıdır mühendisin.

fakat birçok kişi gerçek manada öğrenmeden verir bunları. ilerki zamanlarda da çıkabilen farklı bir problem tarzında ise kişi tökezlemeye başlar. bu dersleri iyi öğrenmeyen biri mühendisliği daha ileri götüremez. düz memurlar gibi ezber iş yapıp bilinen projelere imza atar.
devamını gör...
yapıların matematiği ile ilgilenen meslek dalı.

geometri ve ilim bilen kişi olarak da tanımlanır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mühendis" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim