asosyal evladını ininden çıkarmaya çalışan anne. genelde istediğini alamaz ama asla pes etmez. her misafir gelişinde bu kriz tekrarlanır.
devamını gör...
meraba ben annem'in çocuğuyum arka odada yaşıyorum.bir gün bana da gelebilirsiniz.
devamını gör...
misafire ayıp olacağını düşünüyordur.
devamını gör...
normal bir annedir. gelen misafirlerin yüzüne güleceğini ama evden çıkar çıkmaz "ne kadar yabani bir çocuğu var bir hoşgeldiniz bile demedi" diyeceklerini bilir çünkü kendiside onların çocuklarına demiştir.
devamını gör...
ne güzel, eli öpülesi bir annedir o... kaybedince arasınız...
devamını gör...
demeye gerek kalmadan çıkıp denilmelidir. bunun için annesini üzen çaylak kalsın inşallah.
devamını gör...
eve misafir geldiği zaman o evde yaşayanların gelen kişiyi karşılaması ve hoşgeldin demesi, yanlarında oturamayacaksa açıklama yapıp odasına gitmesi nezaketen doğru olandır, bunu anneye söyletmeden yapmak normal olandır, annelerin hatırlatma sebebi bundandır,

eve gelen kişi için bunun yapılmaması hoş birşey değildir, ama benim annem gibi misafir ağırlamakdan beslenen, kendine sürekli misafir üreten yaratan bir anneniz varsa, ev halkı için zordur, şahsen pandemide çok ciddi söylüyorum depresyona gireceğini düşünmüştüm, çünkü annemin ekmeği suyudur misafir, boşluğa düşeceğini zannediyordum, düştü de aslında, ama belli etmemeye çalışıyor yada kendisi de anlamadı bilmiyorum, bir şekilde bütün gün telefonda konuşarak, görüntülü aramalarla odaları gezerek, aşağıdaki çardakta fiziki mesafeli etkinliklerle filan telafi etti biraz, kesmiyor onu farkediyorum ama özellikle kışın ben çok rahat ettim, tabi pandemi olmasaydı keşke o ayrı, buda bir getirisi oldu, odasında olanlara.
devamını gör...
benim abime söyleyen annedir. adamda misafire hoş geldin deme fobisi vardı. birgün yedi sekiz saat içeride sırf bu yüzden beklediğini bilirim. enteresan bir psikolojidir.
devamını gör...
çocukken çok utangaç olduğum ve misafir gelince arka odaya kaçtığım için benim annem de böyle derdi. sonradan sonraya alıştık tabi.
devamını gör...
yabanıl bir yavrusu olsun istemiyordur. az biraz insan kokusuna alışsın evcilleşsin diyordur.
devamını gör...
keyfi bozulmasın diye misafir istemeyen, ya da misafir gelsin ama kendisi evde yokmuş gibi davranılsın isteyen çocuğun annesidir. tüm çocuklar için geçerli midir bilmiyorum ama tanıdığım tüm çocuklar için geçerlidir. dolayısıyla, bu başlık, misafir perver annelerin ağzından en az 1 kez çıkan bir sözcüktür.
devamını gör...
hoşgeldin.
devamını gör...
“çok selam söyle," anne. denilesi.
devamını gör...
hâlâ var mı öyle anne.
devamını gör...
bakın ben ne kadar terbiyeli bir çocuk yetiştirdim demeye çalışıyordur. misafire hoşgeldin demek terbiye mi? bence evet yaşadığın eve biri gelmiş ziyarete ama anneni ama seni. yani altı üstü çıkıp bir hosgeldiniz teyzecim dersen olmezsin. not: ben odasında oyun oynayan, kitap okuyan her ne yapıyorsa işte sırf mabadinin rahatindan kalkmayan insanları kastetmistim ama bir arkadaş özelden asosyal insanlardan bahsetmiş. onlar tanımıma dahil değil elbette.
devamını gör...
anti sosyal ergen evlatların kabusudur.
devamını gör...
bunu yapmakta gayet haklı olan annedir.

öncelikle şu konuda anlaşalım; ne akrabalarımı, ne komşularımı, ne de misafirlerimi severim. özellikle bazı komşularımı adeta sinirden boğasım geliyor. ama ben bile bu kadar öküz ve yabani değilim, en azından bir hoş geldin dersin be allah'ın ayısı!
devamını gör...
bende yok olma isteği oluşturan durum.
devamını gör...
bir ergenlik kâbusudur. kapı çalındığında direkt karşılayıp hoşbeş sonrası odaya çekilmek en iyi yöntemdir. diğer türlü iş zora girer. herkes oturduktan sonra giderseniz siz de biraz oturmak durumunda kalırsınız.
devamını gör...
gelenek göreneklerine sahip anne
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"misafire çık bir hoş geldin de diyen anne" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim