afrikada olduğu düşünülen deneysel bir tedavi. hastanın başına bir takım otlar sürülüp şaplak atmak suretiyle, şaplağın acısının migren ağrısını bastırması ile tedavi ettiği düşünülen bir yöntem. migren tedavisi

--- alıntı ---



--- alıntı ---
devamını gör...
vudcu meymeyiii, pateyti memeydi pako”

doktorumsu olan yere oturanı ağlatana kadar tokatlıyor. bir de eleman ağlarken aynı cümleleri tekrar ettiriyor. hem ağlıyor hem söylüyor hem de tokatlanıyor. tam vicdan yapıyorum, üzülüyorum falan sonra tutamıyorum kendimi, salla ya deyip basıyorum kahkahayı. bir şey yiyip içerken izlememeye özen gösteriyorum. iğrenç şeyler olabilir.
devamını gör...
yoktur? sadece ağrı geciktirilebilir.
devamını gör...
o kadar antidepresanı boşuna içmeme sebep olan tedavidir. yıllar sonra başka bir -burası önemli- doktorun vermiş olduğu (bkz: dideral) denen ilaçla tanışmam sayesinde ise geçmedi tabii ki ama ataklarımın arası açıldı. eskiye nazaran çok daha iyiyim artık.*

ekleme: doktor tarafından önerilmedikçe hiçbir ilacı kullanmayın. bu da burada dursun.
devamını gör...
migrenden muzdarip biri olarak önerileri sıralayacağım:

1. en önemlisi atağın başlamasını engellemek. bunu nasıl yapacaksınız? baş ağrınızı ne tetikliyor buna dikkat edin. benimkini açlık, susuzluk, havasız ortamlar (avm vs), stres, beslenme şeklim tetikliyor. çikolata, uykusuzluk, sigara, alkol, beyaz peynir de tetikleyebilir. bunlara dikkat edin, elinizden geldiğince kaçınmaya çalışın. beni şarap, karışık pizza da perişan ediyor.

2. yaşam önerilerinden devam edecek olursak, sabah türk usulü peynir, domates, zeytin, yumurta gibi besinlerle kahvaltı yapın. öğün atlamaya çalışın. günde 1,5ltden az su içmeyin, çin tuzu denen, monosodyumglutamat içeren besinlerden uzak durun.
haftada en az 2 gün mümkünse açık havada, pamuklu kıyafetler tercih ederek spor yapın. uykunuza mutlaka dikkat edin.

3. baş ağrınızın geleceğinizi hissettiğiniz anda eğer bulantınız oluyorsa bir metpamid ya da motillium; olmuyorsa bir ağrı kesici alın. en sık yapılan hata genellikle bu oluyor. insanlar geçer diye ağrı kesici almıyor, sonra ağrı şiddetlenince ağrı mekanizmasını kırmak zor oluyor. sonra polikliniğe baş ağrım ne alsam geçmiyor, acile gitmek zorunda kalıyorum diye geliyorsunuz yapmayın.

4. b12, folik asit ve d vitamini eksikliğinin baş ağrısı şiddeti ve sıklığını arttırdığını gösteriyor yayınlar. bunları eksikse mutlaka takviye edin.

5. bunları yaptınız fakat hala ayda 4-5 günden fazla ağrınız var. o zaman ilaç başlamak gerekir.
hasta yaşı, işi gibi faktörler ile değişmekle birlikte dideral, laroxyl, duloksetin içeren ilaçlardan biri tercih edilebilir. bu ilaçların etki göstermesi için uygun dozda en az 2-3 hafta kullanmanız gereken ilaçlar. bir tane aldım geçmedi, işe yaramadı diye düşünmeyin. en az 6 ay da devam ediyoruz. benimki geçti diye pat diye bırakmayın.

6. eğer ağrınız 10 günden fazla ise blokaj tedavisi gerekebilir. bunu nöroloji ya da algoloji uzmanı yapar.

7. ayda 10 taneden fazla ağrı kesici kullanıyorsanız aşırı analjezik kullanımı baş ağrısı da eklenmiş olabilir. bir nörologdan randevu alın.

8. migren tedavisi başarılı dememiz için ataklarınızın %50i azalması gerekiyor. migren kesin çözümü olmayan, kronik bir hastalıktır. benim gibi bununla yaşamayı öğrenin.

örneğin o kadar yazdım benim de şu an atağım var ve geçmiyor. yapacak bir şey olmuyor bazen.
devamını gör...
bilimsel olarak net bir şekilde bulunamayan tedavidir. doktoruma danıştığımda ağrının nasıl gerçekleştiğini bile net olarak bilemediklerini söyledi. kesin çözümü yok fakat hafifletecek yöntemler var.
(bkz: hacamat) denediğimden dolayı söylüyorum ciddi oranda azalma meydana geldi. denemenizi tavsiye ederim.
devamını gör...
henüz bulunmamıştır. ama rahatlama için bir kaç taktik vardır. ağrı kesici , karanlık ortamda kalmak vs.
devamını gör...
lavanta ve nane yağı sürüp göz bandını çekip karanlık odada uzanmak, zaten bi süre sonra bayılıp kalıyorsunuz yatakta.
devamını gör...
tedavisi bulunamayan hastalıklardan biridir.
hafifletme yöntemleri vardır bunlar insandan insana değişir en kesin yöntem uyumaktır.
devamını gör...
tedavisi kendi asmr noktanızı belirlemek ve o konuyla ilgili videolar izlemek/kulaklıkla dinlemek. çok ciddiyim migreni olan biri olarak denedim, uğraştım buldum, şimdi gayet iyiyim, her atakta dener, kurtulurum. *
devamını gör...
karanlık çağlara geri dönmek. keza ışık hayli rahatsız eder. bir de tavayla kafaya vurma var o konuda tam emin değilim.
devamını gör...
kafayı duvara vurmak çok etkili bir yöntemdir. acayip bir illet bu migren ağrısı. adamı hayattan küstürüyor.
devamını gör...
tedavisi mümkün olan hastalıktır. haftada bir, bazen iki kez ağrı çekerken, bir yıldan uzun süredir bir kere bile migren ağrısı çekmedim.
tedavi:
1 ay boyunca her gün, akşam yatmadan taze havuç suyu sıkıp, bir çay bardağı(100-120 ml) için. sonrasında hiçbir şey yiyip içmeyin. yılda bir kere havuç mevsiminde tekrar edebilirsiniz.
devamını gör...
doktora gittiğimde baş ağrısının 1000 den fazla sebebi var testlere başlayalım dediler...
migren hastaları, onlardan biride benim: baş ağrısının geleceğini hissettiğiniz zaman bir türk kahvesi + bir parol ağrıyı atlatıyor.
ağrı başladıktan sonra hiç bir şeyin faydası yok. uyuyunca geçer ama ben baş ağrısı ile çok kereler uyandım.
devamını gör...
gülmek.. eğlenebildiğim biriyle vakit geçirdiğimde ağrıyı unutuyorum. diğer yöntemlerin hiçbirinin bir boka yaradığı yok
devamını gör...
benim için olmayan tedavidir. lavanta yağları, migren taşı, düzenli bir hayat falan. başladı mı geçmez. başlamadan bir ilaç içsem ağrıyı hafifletir ama istifra etmeme engel olmaz. acı çekersiniz, acıdan ağlarsınız, ağladıkça daha çok ağrır.. eğer stresli bir insansanız ve hayatınız=stres ise zaten hiçbir zaman da geçmeyecektir. çok mutlu olduğum birkaç ayı hatırlıyorum. hiç atak geçirmemiştim. her şeyin başı stres. migrenimizi geçirmek yerine migrenin sebep olduğu problemleri geçirsek migren de kalmayacak gibi.
devamını gör...
#2845690

faydasız tedaviler. kafasına taktı mı kafaya girecek o ağrı. kaçış yok. kafaya takmayın demek de nafile.
devamını gör...
#2732484 budur.
devamını gör...
düzenli magnezyum takviyesi almak, ortopedik yastık kullanmak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"migren tedavisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim