ukte sahibi: sanane ulan.

--- alıntı ---

bitkilerde bulunan çiçeklerin döllenmesinden sonra yumurtalığın gelişmesiyle ortaya çıkan tohumları taşıyan, genellikle yenilebilen şey.

--- alıntı ---
devamını gör...
tohumları olan şeydir. yani teorik olarak, içerisinde çekirdek barındıran, salatalık, kabak, domates ve patlıcan gibi sebze olarak bildiğimiz yiyecek maddeleri aslında meyvedir.
devamını gör...
3. (tematik)
sağlıklı beslenmek için günde en az 2 porsiyon yenmesi gereken yiyeceklerdir.

lif açısından (bkz: sebze) kadar olmasa da zengindirler.

lakin günde 2 porsiyondan fazla yenmesi özellikle şeker hastaları için oldukça zararlıdır.
devamını gör...
bitkilerde ; ovaryum ve bununla birlikte çiçekle ilgili diğer kısımların olgunlaşmasıyla meydana gelen,içinde tohum barındıran genaratif bir organdır efem.
devamını gör...
doğa verirse yeriz, vermezse hiç yiyemeyiz.
doğayı küstürürsek başka yerden bu meyveleri tedarik edemeyiz. laboratuvar ortamında doğru düzgün ne elma, ne portakal, ne de muz üretilebilir. ya da kiraz, incir, kayısı veya üzüm, dut.
devamını gör...
bitkinin döllenmiş yumurtalığından oluşan ve bitkinin polenleşmesini kolaylaştırmak için diğer canlılara çekici kılan organ.
devamını gör...
çekirdeği içinde olan yenilebilir bitki parçası. çiçek denilen yapının içinde bir yumurtalık bulunur, döllenme sonrası bu yumurtalık kalınlaşır ve etli bir yapıya dönüşür (döllenme sonrası uterusun içinin kan damarları açısından zengin hale gelmesi gibi düşünün. endometriyum, regl, falan hani).

bu yapı ile birlikte çekirdek (tohum) içeride kalır. bu yüzden teknik olarak çekirdeği içinde olan ve çiçekten gelişen her şey meyvedir. domates, kabak, salatalık, patlıcan dahil.

(bkz: doğru bilinen yanlışlar)

sebze ise meyveden farklı olarak bitkinin yenebilir başka parçasıdır. mesela kök (havuç, patates) veya yaprak (üzüm, lahana) veya gövde (kuşkonmaz) gibi.
devamını gör...
sürekli yenmesi gereken ama yenilemeyendir. almaya gücün yetmez. aldın yıkamak için mutfağa gitmeye enerjin yetmez. hadi yıkadın salona getirdin kesmeyle doğramayla uğraşmak istemezsin. ama son derece sağlıklıdır. fazlası da zararlıdır ama . meyve şekeri vardır adı da bulmacalarda çıktığı şekliyle fruktozdur. fruktoz birçok besin maddesinde bulunan altı karbonlu bir monosakkarittir. fazlası karaciğeri ve vücut direncini etkiler. b.kunu çıkarmadan yiyin hakedebiliyorsanız.
devamını gör...
çiçekli bitkilerin üreme organlarının bir bölümü. aynı zamanda bir çoğu besin maddesi olarak insanlar tarafından da kullanılır. sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerindendirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"meyve" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim