#netflix dizisi
animasyon / bilim kurgu / fantastik / korku
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

dizinin her bölümü sanatsallığıyla ve hazırlayanlarının yaratıcılığıyla beni ayrı ayrı etkiledi.yalnız bir şey dikkatimi çekti bir çok bölümünde kadınların egemen ve güçlü olduğu; erkeklerinse eziklendiğini ve 2. plana itildiğini hissettim.dizinin yaratıcıları beni ,feminist mi ya da lezbiyen mi acaba diye düşündürmedi değil.
devamını gör...
netflix'te bugüne kadar çıkan en iyi seri olabilir. her bölümün hikayesi bir önceki bölümden daha iyiydi . black mirror hadi abim . hele yoğurdun dünyayı ele geçirdiği bölümde ne alaka diye başlayıp hayretle bitirmiştim.
devamını gör...
bilim kurgu animasyon dizisi. yeni sezon bugün itibarıyla yayında. yine çok yaratıcı ve yine izledikten sonra ne izledim lan ben dedirtecek cinsten bölümler var. ancak ilk sezonun kalitesini yakalayamamış gibi. ya da biz tükettikçe daha fazlasını istiyoruz.

izlemeyenler, istediğiniz bölümden başlayabilirsiniz.
devamını gör...
netflix'te yayınlanan, 2 .sezonunu bitirdiğim bilim kurgu dizisi. 1. ve 3. bölümünü çok sevdim fakat sezon finalinden hiçbir şey anlamadım anlayan arkadaşlar için mesaj kutum açık.
devamını gör...
ilk sezonuna aşık olduğum, artık netflixim olmadığı için ikinci sezonunu izleyemeyeceğim harika bir animasyon serisidir.
(bkz: beyond the aquila rift) bölümünün son sahnesi bile bir çok diziye bedel.
devamını gör...
şu diziyi keşfettiğim için öyle mutluyum ki hani imkan olsa bir gün karşılaşsam yazanın çizenin yönetmenin üreten herkesin alnından öpücem öyle güzel öyle muazzam çok nadirdir bu tarz işlere denk gelir ve hayran kalırım. 2nci cilt yayının da hafta sonuna denk gelmesi çok iyi oldu *

ailecek beğeniyoruz
devamını gör...
distopik animasyon bölümleriyle beni kendine hayran bırakan (bkz: netflix) dizisi. 2. cildi de iyi olmasına rağmen ilk cilt kadar etkileymedi. yine de böylesine kaliteli yapımlar olması umut verici..
devamını gör...
birinci sezon ikinci bölüm ilk saniyelerinde animasyon olduğunu idrak edemediğim dizi. baya sardı yarıladım. ikinci sezonda çıkmış beklemeden devam edilir. yoğurtlu bölüm saçmaydı ama kafaların bu kadar uçuk olmasını bir yandan da seviyorum. birde "gizli savaş" di sanırım onuda gereksiz buldum. acaba arkasında bir hikaye varda bende bilmiyorum.
devamını gör...
birkac bolum izleyip unutmustum bunu. bolumlerin birbirinden bagimsiz olmasi guzel, direk ortadan bile baslanabilir. ilk bolumu cok sevimliydi, keske dunyanin sonu oyle olsa. yasasin kedi imparatorlugu.
devamını gör...
t: çerezlik dizi

gerçi, çerezlik dediğime bakmayın çok sağlam bölümleri mevcut. özellikle ilk sezonu oldukça başarılıdır. ikinci sezonu daha zayıf buldum.

ilk sezondaki "zima blue" ve "the witness" çarpıcı bölümlerdendir. ilki sizi derin düşüncelere yelken açtırır, ikincisi, nasıl desem biraz dumura uğratır. her ikisinin de konusu benzersiz değildir fakat bu kadar kısa sürede hikayeleri bu kadar çarpıcı şekilde aktarmaları bir başarıdır.
devamını gör...
bölüm: buzul çağı

birinci sezonda yer alan bu bölümü çok sevdim. yavaş yavaş izliyorum ama her bölüm muhteşem. bazılarını daha çok seviyorum. buzul çağı da onlardan biri. bir çiftin buzluklarında bir medeniyet bulmasıyla başlıyor. dakika dakika insanlığın tarihini izliyorlar. zaman aşırı hızlı aksa da onlara bakmadan yapamıyorlar.

bölümün en sevdiğim göndermesi bizim uzun zannettiğimiz zamanların aslında evren için ne kadar kısa olduğu. göz açıp kapayıncaya kadar bile yer kaplamıyor belki de zamanımız. insanın ne kadar ufak olduğunu hatırlatıyor.


sonu şok ediciydi. minik dünya yok olup çift yattıktan sonra sabah buzlukta ilk insancıklar ve dinozorlarla karşılanmaları büyük sürpriz oldu. kısır döngüde sıkışıp kaldık mı acaba? belki bizim dünyamız yok olduktan sonra başka bir dünyada da bize benzeyen canlılar gelişebilir.
devamını gör...
otomatik müşteri hizmeti

ikinci ciltte yer alan bu bölümde bir temizlik robotunun evi fazla benimsemesi ve sonunda her şeye müdahale etmesini anlatıyor. eve gelen temizlikçi kadınlar nasıl bir süre sonra bazı şeylere gizliden müdahale ederler aynen öyle. robot ise bunu alenen yapıyor. yaşlı kadın durumdan kurtulmak için otomatik müşteri hizmetini aradığında sanki robota hizmet etmek için yapılmış bir servis gibi. burda da bu müşteri hizmetlerinin ne kadar kötü olduğu, gelecekte de günümüzdekinden pek bir farkı olmadığı vuruulanmış. heyecan dolu, robot isyanı ve gelecekteki hayatımız hakkında bizi ipuçları veren çok güzel bir bölüm. bunu izledikten sonra şu yuvarlak robot süpürgelerden almamaya karar verdim. *


nüfus kontrol ekibi

ikinci ciltte yer alan bu kısa animasyon çok rahatsız edici. nüfus kontrol altında tutmaya çalışılıyor. çocuk kesinlikle yasak. e peki insan soyu tükenmiyor mu diye sorabilirsiniz. hayır. onun da çaresini bulmuşlar. insanı varoluşsal sorular sormaya iten bir bölüm. insan neden çoğalmak ve çocuk yapmak ister? sonsuz yaşama olanağı varken yine de ölmek ister mi? bunun sebebi nedir? dünya ilerde böyle bir yer olacaksa toptan yok olsun daha iyi.
devamını gör...
ilk çıktığı zaman 3 bölümünü izlemiş ve sevmiştim.
ama sürekli içtiğimden ve eski sevgilimle tam bir etkileşim kuramadan annesinin evinde yaşayınca idrak edemediğim bir yapım olmuş.
şimdi tekrar başladım. o kadar güzel ki ilk bölümü.
verilen mesajlar, alttan alta laflar sokuluyor ve evet diyorum ya işte bu hak etmiştim.
çok iyi yapmışlar gerçekten. şimdi 2. bölüme geçiyorum ve hayatımda izlediğim en iyi dizi diyebilirim.
kahveyle kendime gelmeye çalışırken açım ve yemeğimi bekliyorum.
sabah sabah süper gidiyor. ayy ne çok övdüm.
izleyin işte.
devamını gör...
bölüm: mini ölüler gecesi

üçüncü ciltte yer alan bu bölüm aşırı klişe bir olayı anlatıyor. işte zombiler falan ortaya çıkar, dünyaya kaos hakim olur, zombiler artarken insan sayısı gitgide azalır. devletler birbirini suçlar. hiç derdimiz yokmuş gibi bir de onlar savaşır. dünyanın içine ederiz kısacası.

bu bölümü farklı kılan ise bunların hepsi sanki bir santimlik minyatürlerle oynanan bir oyunmuş gibi çekmişler. sesler incecik, insanın zombili bir şeyde gülesi geliyor. bize aslında ne kadar küçük olduğumuzu, kendimize bu kadar dışarıdan bakabilsek gündelik hayatımızın komikliğini anlatıyor.


dünya yok olunca evrende çıkan o minicik gaz bulutu ve osuruk sesi beni bitirdi. uzun zamandır bu kadar çok gülmemiştim.


insanı güldürse de hüzünlendiren bir yapısı da var. insanlık bir gün tamamen yok olabilir düşüncesi, çok büyük sandığımız egomuzun hiçbir işe yaramadığı gerçeği insanda camdan atlama ve bu işi hızlandırma istediği de uyandırmıyor değil.


ben belki fazla anlam yüklemiş olabilirim. siz büyük beklentiyle izlemeyin bu bölümü. ne olur ne olmaz.
devamını gör...
black mirror'un farklı tarzlarda çekilmiş hâli. ilk sezonu çok beğenerek izledim, özellikle yoğurtların dünyayı yönettikleri bölüm favorim. ikinci sezonu çıkar çıkmaz izledim ve hiç beğenmedim, ilk sezonun yanına bile yaklaşamaz maalesef.
devamını gör...
dizinin ilk bir sezonunu izledim ama geri kalanını izlemeye ruhum el vermedi. özellikle 1. sezon 2. bölümü acayip rahatsız etti beni. gerçekten çok güzel işlenmiş bölümleri var ama o 2. bölüm aylardır aklımdan çıkmıyor. resmen kabuslar gördüm. normalde öyle etkilenmem ama belki de o bölümü izlediğim an ruh halim pek iyi değildi, bilemiyorum. yine de bir gün devam edeceğim. etkileyici bir dizi, tavsiye ederim.
devamını gör...
netflix yapımı, bilim kurgu türünde kısa animasyon antolojisi.

antolojinin adını love, death & robots olarak belirlemelerinin sebebi, bilim kurgunun hem robotlu mobotlu futüristik yönüne, hem de aşklı ölümlü insani yönüne eğilmeleri. her animasyon beş dakika ile yirmi beş dakika arasındaki sürelerle tasarlanmış, animasyon teknikleri de, yazarları da, yönetmenleri de farklı olan eserler, tek ortak noktaları içinde bilim kurgusal ve insani bir yön bulunması. şimdiye kadarki tüm sezonlardaki favorim, mükemmel hikayesiyle zima blue olsa da son sezondaki jibaro da gönlümde epey kredi edindi.
devamını gör...
iyi bir bilim kurgu, korku ve gerilim filmi için 17 dakikalık film süresinin oldukça yeterli olduğunu ve havalı ve pahalı başrol oyuncularına gerek olmadığını, hatta oyuncuya bile gerek olmadığını ispat eden, her bölümü konuca bağımsız çekilen dizi.
bazı bölümler mükemmelken bazı bölümleri oldukça vasattı, o vasat bölümler nedemiyle ortalamam 10 / 7.5
devamını gör...
bölümleri maksimum 15 dakika olan, her bölümün konusunun diğerlerinden bağımsız olduğu animasyon dizisi.

bazı bölümler çocukluğumuzdaki çizgi filmler kalitesinde göze sokarcasına anime iken bazı bölümlerde karakterler gerçek insan mı diye sorgulatacak kadar iyi bir animasyon tekniği ile yapılmış.

bazı noktalarda bir mesaj verme güdüsü hissettirse de tüm bölümlerde mesaj vericem diye bir kaygı yok bölümlerde. hatta bana göre bazı bölümlerde yabancı film klişeleri işlenmiş. ama birkaç bölümde iki saatlik bir filmin gereksiz sahnelerinin çıkartılıp sadeleştirilmiş haliyle on dakikada izlenimini izledik sanki. kısa film gibiydiler. dizinin tamamını beğenemedim yalnız. ne anlattığı neden pat diye bittiği belli olmayan bölümleri de var. tabi ilk kez animasyon dizisi izlediğimden ben anlayamamış da olabilirim beni sarmamış da olabilir.

bölümlerin görsellikleri üst düzey. repliklerin geneli bilim kurgu tipi filmlerde sıkça duyduğumuz türden ancak içinde mizah da barındırıyor.

tek merak ettiğim dövüş kulübü, yedi, zodiac gibi filmleri çeken david fincher' ın böyle bir şeye neden giriştiği. farklı bir şey mi yapmak istedi, birşey mi denedi yoksa cem yılmaz'ın ali baba ve yedi cüceler'de yaptığı gibi skeçvari senaryolar yazıp hepsini toplayıp ben bunu tek film yapar satarım düşüncesi miydi emin olamadım. sinema sektöründeki senaryo çeşidi azlığına, herkesin birbirinin kopyası filmler çekmesine, bir konu bulunca dibini sıyırana kadar bırakmamalarına falan gem vurmuş olabilir. bilemedim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"love death robots" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim