tanrının lambası demektir.
edit:(bkz: 10pele) nickli yazar arkadaş sayesinde lamba değil de kuzu yazıldığını farkettim.o anda dikkat etmemişim.anlamı 'tanrının kuzusu'dur.

edit 2: başlık bana ait değildir.
devamını gör...
lambanın tanrısı demektir.
devamını gör...
demektir lanrının tambası.

neyse, metal müzik grubu.
devamını gör...
sevdiğim amerikan gruplardandır. güzel groove yapan ender gruplardandır. metalcore denince akan sular durur aga.
devamını gör...
chris adler'in gruptan ayrılmasıyla arayışa girip davula matt conner'ı dahil etmişlerdir zaman zaman eski hallerinden eser olmadığı söylense de hala dinleyip büyük gaza getiren grove metal grubudur.
devamını gör...
1990 yılında burn the priest adı ile kurulan wikipedia'da yazana göre satanist olarak anılmak istemedikleri için; kaynak veremeden hatırladığım bilgiye göre gelen tepkiler üzerine adını lamb of god olarak değiştirmiş metal müzik grubu.

tepkiler üzerine değiştirmesi şu açıdan mantıklı: onlar da buna tepki olarak hafif de dalga geçmek amacıyla hz. isa için kullanılan lamb of god adını tercih etmişler.

spotify'da groove metal olarak sınıflandırılsa da ben kendilerini new wave of american heavy metal olarak nitelendirmeyi daha çok seviyorum fakat bunun bir sebebi yok. ha sınıflandırmak gerekli ya da mantıklı mı değil.

daha önceleri adını duymuş, okumuş olsam da lise zamanlarında ben trashçiyim abi yea diye metal müziğe yakışmayan bağnaz bir kafa ile açıp dinlememiştim. ta ki metal: a headbanger's journey belgeselinde laid to rest şarkılarını duyana kadar.

melodik çeşitlilik, hız, akıcılık, davullar, vokaller her şey istediğim gibiydi ve o anda büyük bir aşk başladı.

ertesi gün koşa koşa aramın çok iyi olduğu, grup tavsiyesi de aldığım, metalci, korsan cd satan abime gittim ve abi bana lamb of god versene iyi grupmuş dedim. o da 'sen çılgınsın, şimdiye kadar dinlememiş olman hata lan' dedi ve cd'yi elime tutuşturdu.

eve gittim cd çalarıma taktım ve vay anasını avradını. işte 2005'ten beri en sevdiğim gruptur.

spotify, fizy, youtube tüm müzik platformlarında en fazla dinlediğim gruptur.

ayrıca 2010 istanbul konserine kalktım adana'dan gittim ve en ön sıradan dinleme şansına nail oldum (bana konserin biletini hediye eden o zamanki sevgilime teşekkürler).

yazıma ibrahim tatlıses'in güneş doğmuyor şarksından alıntı ile son vereceğim:

dünya bir yana
sen bir yana
çok sevdiğim, sevdiceğim
lamb of god bir yana

descending bir yana
the faded line bir yana
gaza gelip kafa sallarım
kulaklıklar uçar bir yana
devamını gör...
(bkz: walk with me in hell) aşık olunasıdır.
devamını gör...
redneck klibiyle yaran metal grubu.



chris adler gibi bir davulcuya sahipti bu adamlar vay aminyum.
devamını gör...
(bkz: chris adler) yerine (bkz: art cruz) ile yollarına devam etmişler ve haziran 2020 de kendi isimlerini taşıyan bir de albüm yayınlamışlardır. (bkz: randy blythe) denen adamın vokal yeteneği kıskandırır. zira false chord ile fry screami bu kadar iyi harmanlayıp bu kıvamda hayvanlar gibi brutal vokal yapabilen adam bu piyasada yok denecek kadar azdır.
devamını gör...
kendilerinin tarzı tam olarak death ve thrash ortasındadır.

ayrıca yeni dönemde (2000 ve sonrası) kendi tarzları içinde çıkan net olarak en iyi gruptur.
devamını gör...
camdan disari "for you are no longer alone, walk with me in hell" diye bagirma istegi uyandiran grup.
devamını gör...
ellisine merdiven dayamış adamlar hala şöyle beton gibi şeyler yapabiliyorlarsa ölmez bunlar.

art cruz hariç de lan.
devamını gör...
1994'te kurulan amerikalı metal grubudur. groove metal ve metalcore türünde eserler çıkarırlar. halen etkin gruptur, konserler vermektedirler. 1999'a kadar grubun ismi burn the priest'tir. bu ismi daha sonra saldırgan ve biraz da ergence bulduklarından değiştirip adını lamb of god yapmışlardır. lamb of god isa'nın lakaplarından biridir tanrının kuzusu demektir. zamanında bu grubun tshirtünü giyince tanrı kuzusu diye dalga geçmelere maruz kalmistim*. en çok dinlediğim birkaç şarkısını bırakayım. in your words, laid to rest, memento mori
devamını gör...
1994 yılında virginia eyaletinin richmond şehrinde kurulan death metal ile groove metali sentezleyen metal grubudur. metal müzik dendi mi ilk akla gelen gruplardan biridir aynı zamanda. her ne kadar şarkılarında kafa ütüleyici riffler, gitar soloları akabinde atılan brutaller olsa da lamb of god kendini dinlettirmeyi her zaman başarmıştır. metal müzik tarihinin en sevilen gruplardan biri olmasının sebebi de budur kuşkusuz. bazı albümleri metal camiasında rağbet görmez iken bazı albümleri de yok satmıştır.

grubun bir sürü albümü var hangi birini yazalım buraya azizim? o zaman favori lamb of god albümlerimi yazayım ben buraya madem; music from the film as the palaces burn, ashes of the wake, sacrament, wrath, burn the priest, hourglass: the anthology gibi gibi işte. bu saydığım albümlerin her biri metal camiasında sevilen lamb of god albümleridir. her biri benim gözümde altın gibi değerlidir. dinlerken sıkılmazsınız, şarkıların akışına kapılıp gidersiniz. tabi metalciler için bu durum mevcut diğerleri pek sevmez. *

grup 5 kişiliktir, grup üyelerinin kendine has tarzı vardır, yetenekleri vardır lakin grubun vokali ve şarkı yazarı olan randy blythe denen şahsın yeri ben de ayrı her zaman. adam adeta brutal atma konusunda oldukça usta, şarkıyı şahlandıran bunun attığı brutallerdir şüphesiz ki. çok yetenekli bir abimizdir. grubun bir diğer elemanı ve aynı zamanda bas gitaristi olan john campbell’ın gitar kullanışına ve de çalışına oldukça hastayımdır. adeta gitarı elinde oynatıyor azizim, headbang yaparken bile yapıyor bu işlemi. maşallah kendisine. *

kendilerine sevgiler saygılar olsun, daha çok albüm yapmaları dileğiyle. metal müzik sizlerle daha güzel be…
devamını gör...
allah'ın kulu olarak dilimize
abdullah olarak da arapça'ya çevrilebilir.
devamını gör...
bu aralar istanbul'da fellik fellik cover grubu aradığım gruptur. grup yoksa da bir grup kurma işi de olur. her ne kadar kafamdaki proje amatör bir vokal olarak kendim gibi amatörlerle stüdyoya girip çalalım eğlenelim kafası olsa da duruma göre sahne de olur. ilgisini çeken sözlükçülerin bir turuncu kadar uzağındayım.
devamını gör...
7 ekimde yeni albümüyle geliyor gözümün nuru. ilk şarkıları nevermore olacakmış.

www.facebook.com/1000445780...

günün en güzel haberidir benim için.
devamını gör...
tanrının kuzusu anlamına gelen, isa'yı refere eden söz.

"lamp of god" olsa tanrının ampulü diyebilirdik.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lamb of god" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim