kürt asıllı eski cumhurbaşkanları, bakanlar, iş adamları, milletvekilleri, özellikle ege ve akdeniz yöresinin tamamını rantını yiyen esnaf, öte yandan metropollerde her türlü illegal yapılanmanın orjini kürtler varken yapılan boş duyardır.
devamını gör...
onlarca etnik kökenden millet bu ülkede yaşıyor ve nedense sadece kürtler ırkçılığa uğruyor ya da uğradığını iddia ediyor. bu durumun oluşmasında sizin hiç mi suçunuz yok? özgürlük savaşçısı diye pkk adlı hain terör örgütü gerilla oluyor bebek katili apo barış güvercini oluyor 40 yıldır ülkenin gün yüzü görememe sebelerinden biriyken, doğunun atıl ve cahil kalma sebeplerinden biriyken nasıl bu kadar kolay şikayet ediyorsunuz? madem bu kadar iyisiniz neden doğuya zorunlu hizmete giden memurların alayı ilk fırsatta batı illerine kaçıyor? bu duruma siz sebep oldunuz. kimse size zaten ırkçılık yapmıyor türkiye cumhuriyetine varandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türk’tür. türklük bir üst kimliktir altta ne olduğunuz sizden başka kimseyi ilgilendirmez zaten kimsenin de zerre umrunda değil. bu ülkenin kürt kökenli cumhur başkanları olmuştur generalleri olmuştur devletin her türlü kademesinde de yer almışlardır biriniz desin bana bu nasıl ırkçılık oluyor. siz bunu kendi kendinize yaptınız kürdün en büyük düşmanı türk değil pkklı kürtlerdir siz kendi içinizdeki şerefsizlerden kurtulduktan sonra zaten ülke ile beraber sizde çağ atlayacaksınız.
devamını gör...
eskimo asıllı zanzibar vatandaşıyım demek kadar sorun olmayandır. biraz empati lütfen!
devamını gör...
ırkçılık psikolojik bir rahatsızlıktır. tüm türk milletinin bu rahatsızlıktan kendine düşeni almadığını düşünüyorum.

yurdum insanlarını türk kürt olarak ayırmak yerine iyi ve kötü olarak ayıracağımız günlere.
devamını gör...
kimliğinde ne yazıyor kardeşim diye sorduğumda aldığım cevap olur, ne öyle geviş getirmek.
devamını gör...
acaba türkler başka ülkelerde yaşayınca örneğin almanya fransa hollanda ingiltere hindistan vs. hemen oralı mı oluyor onlar demiyor mu türk asıllı fransa vatandaşıyım veyahut başka bir ülke hemen diyorlar mı bu ülke benim bu bayrak benim bu marş benim... gittiğiniz ülkelerde her x ülkesi vatandaşı x asıllıdır dense kıyameti koparırsınız... ee o zaman aynı şey kürtler için de geçerli... kürt asıllı türkiye vatandaşıyım...
devamını gör...
sırrı süreyya önder 20 saniyede açıklamış. yerim ben senin zekanı.
dip: sırrı, adıyamanlı bir türkmendir.

devamını gör...
arkadaş nerede ve ne zaman sorun olmuş ? bir tane örnek, ispat gösterin ya! şu ermeni kökenli, pkk enikleri ortaya atıyor bir sıçmık ayıkla pirincin taşını sonra. ulan şu ülkem hiçbir şeyden çekmedi nankörlük ve ihanetten çektiği kadar. sadece yaşadığım şehirden deprem bölgesi için yüzlerce tır hareket etti, yardımlar sel oldu yağdı bölgeye. bir kişi dedi mi “onlar kürt, yardım etmeyelim”. yani bir güruh var ki kendi kendilerini zorla dışlıyor, ekarte ediyor sırf nifak sokmak, pislik çıkarmak için iç işlerine. allah bildiği gibi yapsın sizi emi?
devamını gör...
sorun olmayandır. sorun olan "türkiyeli" lafıdır. saçma sapan bir laftır bu, herhangi bir etnik kökeni belli etmez. x asıllı türk'üm dendiğinde entik köken belirtilmiş olunur. üniter yapılı her memleket için de bu geçerlidir, almanya'da x asıllı alman'ım demeniz gerekir. almanyalı diye bir laf olmaz. oradaki türkler'de alman'dır, türk asıllı alman'dır.
devamını gör...
türk etnisitesi ile tabiyet olarak türk, yani tc vatandaşı olmak karıştırılıyor mu.. kişi çerkezdir, arnavuttur, araptır veya kürttür, lazdır, almandır, japondur vs. yani aslında türkçeden farklı bir anadili, folklörü, kültürü vardır, ama türk vatandaşlığı almıştır. kendimiz için türk asıllı alman, fransız, abd vatandaşı olmayı sorun görmüyor hatta bu yolda can atıp kuyruğa giriyorsak, birilerinin de kürt asıllı türk vatandaşıyım diyebilmesini kabule hazır olgunlukta olmalıyız. vatandaşlık etnisiteyi değiştiremez ki.. biri hukuki bir seçim; öteki soysal, ırki biyolojik bir durum.
her türk vatandaşı da mutlaka ayrı bir etnisite (köken) taşıyor olmaz. düz türk olmakta mümkündür. türklerde oğuz,çepni,avşar,türkmen vb boylardan gelmektedir. kimilerince bu etnisite bile önemsenir..
halklar ve insanlar arası kardeşliğe düşman olmadan etnisite ilgisi kabul edilebilir, ancak birbirini inkar ve üstünlük kurma. veya yok etme amaçlı etnisite anlayışı yanlıştır.
devamını gör...
ben hiç dolambaç yapmayacağım.
türkiye cumhuriyetini hiç bir zaman türkler yönetmedi hala yönetmiyor.
yönetenler tc. vatandaşı olanlardır.

türkçülük ideolojisi var , ağababası yahudi-seminist d.leon cahun , esaslarını yazan kürt ziya..
mhp'nin bugünkü ideolojik sentezi islam üzerine.
bbp aynı.
zafer ve iyip farklı değil.
üstüne asya türkü kültürü anadolu'da yok edilmiş roma kültürü egemen kılınmış.
bazı bölgelerde türk olan halk ümmetiz diyor.
100 sene olmuş cumhuriyet kurulalı ulus kimliği oturmamış..
parti liderlerine bakın ,kökenlerine ,kaç tane türkü kökenli var.

bir aldatmacadır gidiyor, ne kadar gider ????
ayrıca bir insan kökenini niye saklar ,her devlette bir üst kimlik vardır ,o kimlik kökeni yasaklamaz.

onun için niğde'de köyde oturan zavallı dünyayı fethetme hayaleri kuruyor, kaportadan ibaret uçağı dünyanın en iyi uçağı diye ona yutturuyorlar.

halimiz meydanda ,hala zırvalıyoruz.

bir ekleme yapayım..
türk silahlı kuvvetlerine msü'nden mezun olan teğmenlerin ne düşündüğünü merak etmiyormusunuz,açın haberleri okuyun.
artık mesele etnik köken bile değil,tsk elden gitmiş.
devamını gör...
benim için sorundur. kürt isem kürdüm. asıllı ne ulan? bunu inkar ettiğiniz sürece huzur bulamayacağınızı ne zaman anlayacaksınız? doğu türkistan için ağlarsınız, kürtlerin göz yaşlarına gülersiniz. allah büyük. ben, benim gibi bilinçli kürtler ve bizim çocuklarımız hiç bir zaman kürt asıllı türk vatandaşıyım demez. ben milletimin koskoca tarihini sırf sen istiyorsun diye hiçe mi sayayım? şimdi gelir yokki dicek elemanlar. ben en az 6000 senelik tarihimi 2000 senelik tarih için görmezden mi geleyim?

ol bokolom yopoy zoko no domoş
devamını gör...
sabah sabah can sıkan konular. yorum yaparsam ortalık karışır. bu topraklar da hep birlikte ve barış içinde yaşamayı ne zaman öğreneceğiz?
devamını gör...
bazı entryler sabah sabah kriz geçirdi. bu kafayla buralara iyi gelinmiş yine. konu sıkıntılı konu ama "biz beraber yaşayamıyoruz" cümlesi çok doğru.
devamını gör...
“kürdüm, türkiyeliyim” demekte ne gibi bir sorun var? cümlelere göbek attırmayın, doksandan vurun, meramınızı direkt ifade edin.
devamını gör...
çoğumuz orta doğuluyuz neyin kavgasını yapıyoruz, en kürt benim diyen adamı dna testine soksak belki kürtlükle alakası yoktur rum çıkacak, yada en türk benim diyende yunanlı dna si çok daha fazladır, bunu bilemeyiz, burda kimsenin dedesinin dedesinin dedesinin... tanıdığını sanmıyorum. belki kurtuluş savaşında karşı cephede olan adamdı senin deden, belki göç ettiler. kaldı ki zaten karıştı tüm insanlık, saf ırk diye bir olay yok, savaşlarda ırzına geçtiler dünya kadar kadının. bundan dolayı teknik açıdan bir çoğumuzun dedelerinin dedeleri... tecavüz çocuğu bile olabilir. gerçekler acıdır, ama böyle yani gidip tarihe bakın, hep asimile amaçlı yapılmış şeyler bunlar.
devamını gör...
söylem yapısının bu durum için yanlış kullanım olmasındadır.

"[ırk] asıllı [ülke] vatandaşı" tümce yapısı, başka bir ülkeden geliyorsanız bir mantıklı anlam taşır. orada doğdu ve büyüdü iseniz ve ırkınızı da belirtme gereksinimi duyuyorsanız, ikisini bir söylersiniz.
buna örnek olarak abd vatandaşlarına bakabilirsiniz. ataları (bir nesil bile olsa) eskiden oraya gelmiş kişiler, italyan-amerikan, afro-amerikan gibi söylemler kullanırlar. "italya asıllı amerikalı" demek, "italya'da doğmuş büyümüş, sonradan abd'ye yerleşmiş" anlamı taşır.

"kürt asıllı türkiye vatandaşıyım" diyen kişiler türkiye'de doğduğu ve türk vatandaşlığına sahip olduğu için, dışarıda "kürt-türk" demeleri yeterli olur. yoksa nasıl "afro-american" yerine "usa citizen with african origin" gibi uzun bir tümceyi bilim ve hukuk harici duymayacağınız gibi, "kurdish-turkish" yerine "turkish citizen with kurd origin" ya da "turkish-american" yerine "usa citizen with turkish origin" gibi bir tümce söylemeyin.

ek bağlam: abd'de doğup büyüyen kürtlere "kurdish-american", türklere de "turkish-american" deniyor.
devamını gör...
türkiye vatandasligı diye bir şey yok güzel kardeşim türkiye cumhuriyeti devleti vatandaslığı var .bu ulkenin vatandaşları da hukuken türk vatandaşıdır.

türk sözcüğünden bu kadar rahatsızlık duyup laf ebeliği yapmayın herkes yese sizin gibilerle uğrasmaya ömrunun yarısını vermiş bizler yemeyiz .
bu kadar rahatsızsanız gidin alman vatandaşı olun fransız vatandaşı olun ve gidin oralarda bir deneyin bakalım kürt asıllı almanya/fransa vatandaşıyım demeyi!
bakalım ne oluyor?
devamını gör...
abd 172 millet varken neden olmuyor bu
devamını gör...
#2880920
abd'de demokrasi olduğu için sevgili yazar kardeşim , orada böyle bir durum söz konusu olmuyor.

yine abd'de vatandaşın açlıktan nefesi kokarken , vatan millet adapazarı edebiyatı yapılmadığı için abd'deki o 172 millet biz amerikanız diyor.
bilmem anlatabildim mi ?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kürt asıllı türkiye vatandaşıyım demenin sorun olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim