kuleli askeri lisesi ya da halk tabiriyle şanlı yuva kuleli. orduya birçok asker kazandırmış olan bu köklü okul maalesef fetöcülerin sızmasıyla birçok askeri öğrenciye uygulanan psikolojik şiddet sonrası çoğu askeri öğrenciye okulu bırakmalarını sağlamıştır. dünyaca ünlü bu askeri okul nasıl olurda bir tarikat mensuplarının hem soruları, mülakatları hem de okul içi yönetimi ele geçirmesi akıl mantık işi değildir. bütün askeri okullar geri açılmalı ve türk silahlı kuvvetlerine yakışır subay adaylarını orduya kazandırmalı. sadece harp okulu okuyarak subay olunamayacağını ve bununda bir başarı sağlamayacağını öğrenmeleri gerekir. askerlik bir ruhtur ve asla ölmez.
devamını gör...
çengelköy'de deniz ile arasında 2 şeritlik gidiş-dönüş yolu bulunan, konumu itibarı ile fevkalade olan terk edilmiş lise.
devamını gör...
1845 yılında kurulan türkiyenin (eski) 4 askeri lisesinden biri.669 sayılı khk ile öğrencileri tasfiye edilmiş ve de kapatılmıştır.şuanda statüsü tartışmalıdır.okulun boş kalacağı,katarlılara satılacağı,müze olacağı söylenir.duyduğuma göre şuan savunma bakanlığı adına sbü'de tıp okuyan tabip subay adayları kalıyormuş.
içerisindeki bir salonda devekuşu yumurtası bulunur.
devamını gör...
süper bir konumda bulunan mektep.
devamını gör...
türkiye, çok uzun yıllardır bir dönüşüme sokulmaya çalışılıyordu ve bunun önünde de en büyük engel cumhuriyetin bekçisi, mustafa kemal atatürk'ün ordusu türk silahlı kuvvetleriydi.
özellikle uydurulan ergenekon balyoz gibi senaryolarla bu ordunun kolu kanadı adeta kırıldı, üzerine yaşanan 15 temmuz olayıyla da üstüne adeta tüy dikildi.
askerî okullar kapatıldı, milli savunma üniversitesi adında bir saçmalık devreye sokuldu.
şu anda ülkede hangi okulda subay, hangi okulda astsubay yetişiyor bilen var mı ? büyük olasılıkla yok.

oysa eskiden belliydi bunlar,

kuleli, maltepe, ışıklar askeri liseleri.
kara, deniz, hava harp okulları,
kara, deniz, hava astsubay hazırlama ve sınıf okulları ve jandarma astsubay hazırlama okulu, çankırı mızıka okulu.

ordunun rütbeli asker kaynakları buralardı.
ya şimdi, şimdi neresi ?
devamını gör...
2 dünya 1 kurtuluş savaşını eğitime ara vermeden atlatıp, malum dönemi atlatamayan, mezunu olmaktan gurur duyduğum şanlı yuva.
devamını gör...
şanlı yuva... günümüze gelene değin okul, hastane (balkan harbi sıraları), yetimhane gibi amaçlarla kullanılmış ancak günümüzde türk silahlı kuvvetlerine personel yetiştiren bir yuva (şu anlık tam olarak faaliyette değil). evet garip gureba söylentiler mevcut olmasına rağmen içlerin ferah tutulmasını ve yuvanın yeniden canlanmasını dileyerek kuleli marşı ile selamlıyorum yuvayı;


deniz senin, toprak senin, gök senin,
zafer olsun en mukaddes emelin.
çağlayanlar gibi köpür arşa taş,
ufuklardan yüksel şahikalar aş.

ey şerefli şanlı yuva kuleli,
hedefindir bütün cihan ileri.

hayat umar vatan tatlı sesinden,
miras kalan asil kandır ceddinden.
ay yıldızın gök yüzünden parlasın,
nurunda türklük dünyayı kaplasın.

senin adın bu ülkede tanınmış,
cumhuriyet kitabına yazılmış,
sen mukaddes, altın ocak kuleli,
saklar bağrın kahramanlık emeli.
devamını gör...
deniz liselisiyle birlikte laik türkiye'yi temsil eden iki kaleden biriydi.
devamını gör...
çok değerli türk subayları yetiştiren prestijli askeri okul. 15 temmuz sonrasında kapatılıp müze olmasına karar verilmiştir.
devamını gör...
şu anda askerlik yaptığım yerdir. gurula....
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kuleli askeri lisesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim