bir yerdeki fotoğraf, yazı, metin vb veriyi bir başka yerde de aynı şekilde görebilmek için yapılan işlemin genel adı. bilgisayarlarımızda;
kopyalama işlemi için veriyi seçtikten sonra ctrl+c kısayolunu kullanabileceğiniz gibi farede sağ tık yapıp açılan pencereden kopyala seçeneğini kullanabilirsiniz.
yapıştırma işlemi için veriyi seçtikten sonra ctrl+v kısayolunu kullanabileceğiniz gibi farede sağ tık yapıp açılan pencereden yapıştır seçeneğini kullanabilirsiniz.
ayrıca var olan bir veriyi bir başka yere taşımak için veriyi seçtikten sonra ctrl+x kısayolu ile veriyi kesip daha sonra hedef bölgede yapıştırma işlemi yapabileceğiniz gibi farede sağ tık yapıp açılan pencereden kes seçeneğini seçip sonra hedef bölgede yapıştırma işlemini uygulayarak taşıma işlemini yapabilirsiniz.
devamını gör...
sözlükteki bazı yazarlarımızın sıkça kullandığı yazılımsal özellik. (nick verirdim de şimdi hiç troll saldırılarıyla uğraşamam.)
devamını gör...
çoğu yazarımızın sırf başlığım olsun diye yaptığı üşengeçlik *
devamını gör...
maclerde option c ve option v diğer işletim sistemlerinde control c ve control v ile yapılan eylemler.
devamını gör...
android'de dosya kopyalama kımı x-plore ile kolaylıkla yapılabilendir.
devamını gör...
günümüz çağının diğer adı. bir şey biraz ilgi görmeyiversin, mantar gibi her yerde çoğalıyor. copy paste kültürü sağolsun, bütün like'lar fav'lar sizinle olsun...
devamını gör...
bilgi içerikli başlıklarımda bazen kullandığım amme hizmeti.
devamını gör...
bir allame şarkısıdır.
beat lirikler klip hepsi çok uyumlu ve iyidir dinlenmesi gerekir.
devamını gör...
bilgisayar kısayolu ctrl+c ve ctrl+v olan hede.
devamını gör...
akademi dünyasında, tez yazımı sırasında yapıldığında intihal gibi bir sorunla karşılaşmanıza neden olabilecektir.
devamını gör...
kaynak verdikten sonra çok problem değildir. ancak verilmediği zaman şu olur:
(bkz: çalıntı tanım girmek)
devamını gör...
bir bilgiyi yazıyi bir sütundan diğer sütuna aynı şekilde taşımak gibidir.
devamını gör...
hiçbir kaynak vermeden yapanları gördüğümde üzüldüğüm, ona yapılan beğenileri gördüğümde daha çok üzüldüğüm durum. bazen ben de boş bulunup beğeni yapıyorum. sonra bakıyorum ki yazı noktasından virgülüne kadar bir yerden alınmış ve buna dair en ufak bilgi verilmemiş. bazen yazıyı tekrar bulup beğeniyi bile geri çekiyorum.

araştırmayı hiç sevmediğimiz gibi hazıra konmaya da bayılıyoruz.
devamını gör...
bilgi metinleri girerken yapmamaya çalıştım şey. genelde yabancı kaynaklardan yararlanarak kendi cümlelerimle çevirip sunuyorum sözlüğe. türkçe kaynaklardan yararlandığımda ise kısa ve öz şekilde yazmaya çalışıyorum ki insanlar kısa yoldan verilmek istenene ulaşabilsin.
devamını gör...
akademik dünyada kopyala yapıştır algısı hırsızlık gibi görünse de okuduğum bölümün bana öğrettiği en iyi algı şudur ‘sanatçı gibi çalmak’ günümüz toplumlarında bir şeyi yoktan var etmek zorlayıcı bir süreçtir (belki de imkansız bilemiyorum kesin olmamak gerek). bizden öncekilerin fikirlerini de önemsiz saymak mantıklı olmayacağı için onların fikirlerini özümsemek önemli bir davranış olacaktır. hiçbir fikir orijinal değildir birikimlerle oluşur. bu yüzden kopyala yapıştır algısını bu kadar dar bir çerçevede incelememeli ve olayı nasıl kopyalayıp ne şekilde yapıştırdığımıza dikkat etmeliyiz.
devamını gör...
çok komik lan ahaha.
ben 30 yaşında dersaneye yazıldım . derslere giriyoruz falan. bir gün deneme yapıldı. başımıza öğretmen geliyor deneme sınavında şaşırdım. niye öğretmen gelir ki. resmi bir sınav değil. öğretmen az dışarı çıkınca herkes kopya çekmeye başladı. o an anladım. ve dedimki siz ne yapıyorsunuz. abi dediler asılan listeye girmeye çalışıyor herkes . ee yalan gerçek değil ki. gerçek sınavda ne yapacaksınız. onu o zaman düşünürler dedi.
ilk denemede ben üçüncü oldum. az kopya çekebilmişlerdi. sonraki tüm belki 30 denemede böyle 80. falan oluyordum.
kpss sınavı oldu ben 85 puan almıştım. dersanede ilk ondaydım.
diğerleri barajı zor geçti belki geçemedi.
aklıma bu geldi şimdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kopyala yapıştır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim