demir kutu.
devamını gör...
karantina sürecinde şu an içinde bulunduğum yapı.

instagramda, enteller içine jakuzi monteleyip 1000 kalp alma derdinde lakin gerçek delikanlılar değerini bilir böyle şeylerin. insan mahremini paylaşmaz. ayıp her şeyden önce.
devamını gör...
yükleri içinde bulunduran, bir nakil aracından diğerine aktarabilen ve bu araçlardan kolayca ayırabilen, yüklenmiş durumuyla “birim yük” vasfı taşıyan, büyüklük ve donanım bakımından mekanik yüklemeye elverişli, tekrar kullanılabilir olan taşıma kaplarıdır.
devamını gör...
dökme yük taşımacılığının sonunu getireceği iddia edilen taşıma kabı. bir sürü markası birden fazla da çeşidi vardır. genel olarak ölçü birime feet üzerinden hesaplanmıştır bu sebeple boyutları 20lik ve 40lık olarak anılıyor olsa da 20feet ve 40 feet denmek istenmektedir. (40lık olanlar da yükseklik bakımından farklılaşıyor ama, o biraz karmaşık) uzunluk sonrası çeşitine gelecek olur isek standart, üstü açık ve sadece alt tabandan oluşan flatleri sayabiliriz. dökme yükler ve sıvı tanklar da bu kapsama alınabilir ama çok yaygın değildir. birde tabi soğutuculu olanlar var. aşağıya çeşit ve boyutlarına göre sınıflandırmayı da içeren tabloyu iliştireceğim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

taşımacılıkta en sevdiğim şeydir konteyner. basit, kolay ve yükleme tahliyesi gemiler için çok kolaydır. uzman bir liman 1000 hareketi neredeyse 1 günde bitirebilmektedir. operasyonun ön hazırlığı ve operasyon anı transferinde bir sorun yaşanmaz ise. üstelik lego yerleştirmek gibi de görünebiliyor uzaktan bakınca. oldukça da düzenli duruyorlar gemi üzerinde. yani konteyner canımdır, ama iddia ettikleri gibi tüm taşımacılığın konteynere dönme durumu çok fantazik bir durum bu alanda. az miktarda taşınacak yükler için uygun bir taşımacılık ama tonlarca olanı için çok zor. üstelik hala çözülemeyen boş konteyner stok ve transferi sorunları var. yakın gelecekte mümkün görünmüyor. bakıp göreceğiz.

kaynakburadan
devamını gör...
depremle birlikte yaygınlaşan yapılar.*
depremden etkilenen illerde bu ve prefabrik evler bulunuyor. memleketimizde kentleri var. sadece konteynerlerden oluşan. bunun dışında dükkan, işletme, kurumlar, bankaların da bulunduğu yapılar. her yerde görmek mümkün oluyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"konteyner" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim