yaptıgı ayıp olan bakkaldır.

ulan bre abicim, o kadar sana iş hayatında başarılar diliyoruz bir rica eder, teşekkür eder insan.
devamını gör...
arkamdan sövmüşlüğü vardır.
devamını gör...
üç günlük dünya kalp kırmaya değer mi amca diye bağırasım gelmiyor değil bazen .
devamını gör...
esnaflıktan anlamayan bakkaldır. esnaf adamsın amca yakışıyor mu sana ulan. yurt dışında bakkalda kolay gelsin diyince insanlar sizinle kepengi kapatıp sevişiyorlar. o kadar iyi niyetliler. sabah sizi gördüklerinde günaydın diyorlar. yazık yazık.
devamını gör...
bakkal mí kaldı bu devirde? market ne güne duruyor? tarihi geçmiş ıslak mendillerle, ılık ılık sodalarını mı alalım yani? olmuyor artık, bakkal, çakkal bitti, finish. kamuran akkor'un dediği gibi : ''eskidendi o''.
devamını gör...
veresiye defteri alıp başını gitmiştir, para üstü yerine vereceği sakız kalmamıştır. sabah kepengi açarken beli tutulmuştur, tüm gün ona yoldaşlık eden televizyonu bozulmuştur, bir gün önceden karısıyla kavga etmiştir kafası dalgındır. devamlı müşterileri uğramaz olmuştur.
devamını gör...
bu devirde bakkal kullanırsan, selam verip asık surat alırsın. iyi dilek iletip küfür duyarsın.

tanıdığım bakkal, fırın, tekel ve/veya büfecilerin çoğu “egonomi çog eyi” diyordu bir ara. şimdi neredeyse tamamı battı.

not: gülsem mi üzülsem mi bilemediğim için aklıma ilk geleni yani gülmeyi seçiyorum. *
devamını gör...
market zincirlerinin vergi rekorları kırdığı şu zamanlarda müşteri kaybetme aşkıyla yanıp tutuşan esnaftır. 1 liranız geçse haram olsundur. batmaya mahkumdur.
devamını gör...
inekler bile selam verince kafa sallıyor bi tepki veriyor. bunlar inek bile değil.
devamını gör...
günaydın dediğin zaman karşılık vermeyen otobüs şoförünün kardeşidir. tüm gün neden cevap vermedi ki diye düşünmeme neden olurlar.
devamını gör...
hayırlı işlere yanıt vermeyen kasiyerin abisidir muhtemelen. bir teşekkür etmek çok mu zor.
devamını gör...
bak-kal
öylece bakakalıyorsun. ohh sefamız olsun adam mesleğini icra ediyor. sevgili ayzıngardlılar bu insanlar zaten merhaba dese market olacaktı. hele hal hatır sorsa süpermarket , birde güler yüz oldu mu hop a101.

standart paket bunlar gününüzü zehir etmeyin.
devamını gör...
bizim bakkal kaç defadır çay var hocam içer misin diyor. her şey bir selamla başladı, şimdi de kanka olduk, oğlu da bana yanık. bakalım nasip kısmet.
devamını gör...
-merhaba, kolay gelsin.
+aleyküm selam canım.

yine aynı bakkal;

-selamun aleyküm.
+merhaba canım.

yolda karşılaşmalarımız.

-kolay gelsin.
+güle güle.

adamla bir şekilde ya tersleşiyoruz ya da aşırı saygılı bir ilişkimiz var. benim merhaba dediğim yerde o aleyküm selam diyerek kendi usulünce yanıtlıyor, selam verip onun gönlünü görmeye çalıştığım zaman aynı şekilde o da benim gönlümü görmeye çalışıyor. bir tek kolay gelsin dediğimde verdiği cevaba bir mana oturtamıyorum. onun harici ya çok iyi anlaşıyoruz ya da birbirimizden nefret ediyoruz. insan ilişkileri bazen çok karışık.
devamını gör...
en sevmediğim insan tiplerinde başa oynayan kişiler.
bunun bakkalı, çakalı, meslek ayrımı yok aslında. iyi günler, teşekkürler, hayırlı işler vs dediğinde öküz gibi (öküzlere de ayıp oldu şimdi ya neyse, ne diyorduk) cevapsız bırakan insanı insan yerine koymam.
böyle ayıları (bak şimdi de ayılara ayıp oldu) siz de adam yerine koymayın derim. verin ellerine bir top, sektirsin gitsinler.
devamını gör...
toplumda nezaketin varlığının efsaneden ibaret olduğunu doğrulayan kişidir. kolay gelsin dersiniz cevap vermez, günaydın dersiniz bakmaz, teşekkür edersiniz karşılık vermez gel de bu adama bir daha güzel söz söyle şimdi.
devamını gör...
bakkala günde 200 müşteri gelip kolay gelsin dese ayda 6 bin, yılda da 72 bin kolay gelsin eder. ee 10 yıllık bakkalsa 720 bin. bakkalın yerinde olsam ben de cevap vermem sakızını al git abicim.
devamını gör...
kolay gelmiiyordur.
devamını gör...
arkasından küfür ettiğim bakkaldir. bu sadece bakkallar değil otobüs şoförleri fırıncılar diye uzar gider bu liste.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kolay gelsin deyince cevap vermeyen bakkal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim