kendi kendine konuşma esnasında, kişinin yapabileceği bir eylem. kendi kendine yazma durumunda da yapılabilitesi var. karşısında muhattap olmayınca ve aslında cevabını bildiği bir soruysa, bunu dile getirmek, olayları çözme kısmında işine yarayabilir.
devamını gör...
o an da etrafında kimse yoktur, soruyu başkasına soramıyordur ya da tamamen yalnızlıktan dolayı bu durumdadır.
devamını gör...
sorduğu soruya mantıklı bir cevap alamayacağını bildiği ve kişilere , bu mantık düzleminde, bir anlamda yol göstermeye çalıştığı için olabilir mi ?
dediğim durum.
( bu kanıya da, daha önce yaşanmışlıklara bakarak ulaşma durumu.)
devamını gör...
balataları hafif sıyırmış şahsiyet. kendimden biliyorum. hem o sorunun cevabını benden daha iyi kim bilebilir ki.
devamını gör...
mesela ben de bunu yaparım. neden ?
çünkü bazen yanıtlar içimizdedir değil mi ?
öyle bence de.
devamını gör...
sesli düşünüyordur.
normaldir.
devamını gör...
sorusuna cevap alamayınca çaktırmadan durumu kurtarmaya çalışan insandır.
devamını gör...
bence karşısındaki kişinin istediği cevabı vermemesinden korkuyor falan olabilir
devamını gör...
(bkz: kendi kendine konuşmak)
devamını gör...
bazı durumlarda karşıdaki insanda farkındalık oluşturmak için de soru sorulur. kişinin içinde soruya cevap araması hedeflenir.
devamını gör...
ne yaptığını bilen insandır.*
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
çocuklara talimat verirken iyi oluyor.
ben
-napıyoruz
ben
-akşam yemeğinde evde oluyoruz.
devamını gör...
kanser bir öğretmendir.
alışıp kendi cevaplamasını beklediğinizde de neden kimse cevaplamıyor diye azarlar.
devamını gör...
çünkü başkasının vereceği cevaplarda objektif olmadığını sadece onun anlık durumuna göre cevap vermesi. mantıklı olanda insanın aradığı cevabı kendi bulması bence
devamını gör...
net olarak benim. sorar, cevabı çoğu zaman almadan cevap verir, uygulamaya başlarım. bazen 2 saat fikir alır yine kendi cevabıma uygun davranırım. bu sebeple zincirle dövüldüğüm, taşlar ile ezildiğim ve zehirlendiğim oldu, 9 kez cinayete teşebbüs gördüm, en az 23 kez öldüm, bu huyundan vazgeçmedim.

ben zaten cevapları biliyorum aslında. sorma sebebim bilmiyor olmam değil. aynı anda çok fazla ihtimal geliyor aklıma. ben taş görünce aaaaa taş diyen bir insan değilim. taşın altına, üstüne, sağına soluna bakar, o zamana kadar gördüğüm tüm taşlar ile kıyaslar ve en sonunda nokta atışı bir sonuca ulaşırım. ancak bunu yaparken boş durmak istemedigim için soruyorum, o cevap verirken ben düşünmeye devam ediyorum. dinlemiyor bile olabilirim, özür diliyorum.

sadece çok duygusal konularda bir cevabım olmuyor. o konuda hiç tartışmaya girmeyeceğim bi salaklığım var. taş orada ve ben onun taş olduğunu bile göremiyorum. ama onun haricinde gıcık bir insan olmaya devam etme kararım net. çünkü öyle. yapacak bir şey yok. bu hayatı ben istemedim..
devamını gör...
kendine birşeyler öğretmek için iyi bir yöntem..özellikle ezber yaparken çok işe yarıyor.
devamını gör...
genelde yabancı filmlerde gördüğümüz insandır.

şöyle ki mesela, bay fred, şeyle evlidir. aklıma isim gelmedi neyse bunun karısı türk, bayan naciye ile evlidir. şimdi bayan naciye çok kötü bir kadındır, bay fredin ikinci karısıdır. bay fredin birinci karısından olan çocuklarına etmediğini bırakmamıştır. en sonunda bay fredin gözü önünde bu çocukları antarktikaya göndermiş ve bay fred-e, "kuzenim yaptı" demiştir. bay fred gözleriyle gördüğünü söyleyince de kuzeninin ikizi olduğunu söyledi. sonra bay frede iftiralar atarak onu işten çıkarttırdı, müdürü bay fred-e naciye bize senin hakkında şöyle-şöyle şeyler söyledi dedi. sonra bay fred de bayan naciyenin yanına gidip hesap sorunca bayan naciye, o başka naciyedir dedi. öyle bir illet kadın bu. en sonunda bay fred illallah dedi iman etti. ingiliz adam namaza başladı sözler köşkü izliyor. ve tüm bunları kimin yaptığından habersiz hâlâ gerizekalı.

işte sonra, birgün tüm olaylara tanık olmuş dedektif olan komşusuna diyor ki sen olayı araştırsana. komşusu da diyor ki "gerizekalı tüm her şeyi zaten karın naciye yaptı". bay fred hemen inanıyor ve işte filmlerde gördüğümüz o klişe sahne geliyor, bay fred hemen olayları düşünüyor ve hepsinin arasında bağlantı kuruyor, naciyenin imalı sözlerini hatırlıyor ve diyor ki, "tabii ya! bunu nasıl anlamadım?!" dedektif olan komşusu da "e gerizekalısın abi?" diyor. bay fred hemen bayan naciyeyi buluyor, ama çok geçtir.. naciye askere gitmiştir.. 1 nisaan şaka yaptım. neyse. işte bay fred naciyeyi buluyor, ve ona her şeyi sen yaptın diyor naciye neyi ben yaptım diyor, fred de numara yapma biliyorum diye olayları anlatıyor. naciye sıkışıyor, cevap veremiyor. bay fred anlatıyor, "çocukları mı antarktikaya sen gönderdin! ya beni müdürümün işten kovması, o naciye denen kadın? dur ben söyleyeyim. o da sendin! peki ya kuzenin? dur ben söyleyeyim, senin kuzenin yok!" diye kendi sorduğu sorulara kendi cevap veriyor. sonra naciyeyle kapışma* final sahnesi ve film biter.
devamını gör...
bı aralar ders çalışma yöntemim.
devamını gör...
retoriktir.
devamını gör...
bir şeyi anlatmaya başladığım da istemsizce kendimi açıklamak için yaptığım şeylerden biri.. örneğin: güven meselesi konuşulurken
bana biri hata yaptı ikinci şansı verdim diyelim eskisi gibi güvenir miyim? hayır abi güvenmem.. mantıklı olan da budur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendi sorusuna kendi cevap veren insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim