üretimi hayvanlara eziyet ile olan, çok pahalı olan, fransa da üretilen, bir çok kesimin tepkisini çeken et ürünü.
devamını gör...
hayatım boyunca hiç tüketmeyeceğim şeydir. sadece kaz ciğeri değil genel anlamda ciğer. ne tadını severim ne kokusunu. sadece bir kez klasik anne gıda taaruzu esnasında tadına bakmak zorunda olduğum bu gıda benim için işkencenin bir diğer adı olabilir.

üstüne üstlük insan ırkının et yemek için duyduğu bu karşı konulmaz isteği de kabullenmekte güçlük çekiyorum. tamam, kabul ettim, et yemeyi seviyor insan ırkı ama bari iç organları mı rahat bıraksak!

tanımlarımı okuma sabrını gösteren yazar arkadaşlarım bilirler ki ben her tanımımı ucundan kıyısından edebiyata ya da sinemaya bandırmadan hakiki lezzetine ulaştığına inanmam. aslında kaz ciğeri ile ilgili tanım yazmamın nedeni de yine edebiyat. arthur koestler’in bir sözü bana bu tanımı yazdırıyor.

ben çok sevdiğim ya da sadece okuduğum yazarlarla tanışmaktan hiç hoşlanmam. çünkü bugüne kadar tanıştıklarımla ilgili hayal kırıklığı yüzdem oldukça yüksek. yaşadığım murat menteş faciası ise bu hayal kırıklığının doruk noktalarından biriydi ki bunu da başka bir tanımda anlatmıştım. ve nazan bekiroğlu ile ilgili anımı da bir gün anlatacağım bir tanımla, eğer ona ve kötü edebiyatına olan öfkem yatışırsa.

örnek verdiğim bu iki olaydan sonra sevdiğim yazarlarla da tanışmaktan imtina ettim, çünkü onların eserlerini sevmek onları sevmek anlamına gelmiyordu. ve hayalimde canlandırdığım yazar ile karşımda kanlı canlı duran yazar arasında hayal kırıklığı uçurumları yaratacak durumlar olabiliyor.

arthur koestler de bu durumla ilgili şöyle bir cümle kurmuş:

çalışmalarını beğendiğiniz için bir yazarla şahsen tanışmak istemek, kaz ciğeri ezmesinden hoşlandığınız için bir kazla tanışmak istemek kadar aptalcadır.

yazarları ve kazları rahat bırakmak gerek belki de.
devamını gör...
en lezzetlisinin hint kazların da olduğunu duymuştum. en zorlu göç rotasına sahiptir ve himalaya dağlarını aşar bu yüzden de oldukça büyük bir ciğere sahiptirler. en yüksekten uçabilen nadir kuşlardandır...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kaz ciğeri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim