1969 senesine damgasını vurmuş iskender doğan 45'liği.

yakın geçmişte kıraç tarafından yorumlanmıştı ve (kıraç'ı pek sevmememize rağmen) başarılı bulmuştuk. yine de iskender doğan dururken başka bir yorumu dinlemek ahmaklık olur diyerek loop'a alıyoruz.
devamını gör...
ayrıca 'öyle sanıyorum ki' aynı isimde başrollerini müjde ar ve tarık akan'ın paylaştığı yeşilçam filmi de var. isim aynı mıdır şüpheliyim ancak filmde parça bol bol kullanılmıştır.
devamını gör...
kan ve gül
gül ve diken
aşkım ve sen

birbirine dönük sırt sen ve ben
bilmem anlatabiliyor muyum

seviyorum seviyor musun
ağlıyorum gülüyor musun
özlüyorum gidiyor musun
sevdikçe itiyor musun
peki öyle olsun

sarılıp giden
ağlayıp gülen
sonra kaçıp giden
fırtınayla sakin gece
bir bilmece
bilmem anlatabiliyor muyum
devamını gör...
ertem eğilmez'in 1977 yapımı gülen gözler filmde çalmıştır. şener şen’in vecihi rolünde şarkıyı yorumlaması da akılda kalıcıdır.
bu şarkıyı ne zaman duysam aklıma o gelir.

devamını gör...
şarkı sözlerinde konu bütünlüğü bulamadığım iskender doğan parçası.
şarkıyı söyleyen kişiye kendi kendine konuşuyormuş hissi verir.
bence aslında kadın erkek düet biçiminde olması gereken bir parçaymış, ayrıca dipnot olarak bestesi oldukça iyidir.
devamını gör...
sound olarak da çok beğendiğim bir parçadır ve kıraç'ın sesi ile tesiri daha da yükselmiş bir eser. bununla birlikte defkhan'ın 2011 senesinde yayınladığı hayatım bi battle albümünde yer alan kapitano parçasında da sample olarak kullanılmıştır.

link veren olmamış, ben şaabiym
iskender doğan - kan ve gül
kıraç - kan ve gül
defkhan - kapitano
devamını gör...
bir alper canıgüz romanı.
tam ortadan anlatmaya başlayan önceye gidip sonraya kapı aralayan cinsten. bu benim cümlem ama kitap tam da böyle başlıyor işte: "gelin o zaman ben size tam ortasından anlatmaya başlayayım." dediği yerde roman beni yakalayıp sonuna dek her fırsatta dinlememi sağladı. onca yoğunluğumun arasında iki günde bitiverdi.

kitabı anlatırken alper canıgüz şöyle diyor; tüm polisiye romanlarda önce cinayet işlenir sonrasında ipuçları takip edilir, bu kitapta ise tam tersi.

yazarın psikoloji okumasına müteakiben içinde insan ruhuna değen çokça cümle var. bunda benim aynı aziz* gibi elimdekini sıkı sıkı tutmaktan yorulmama rağmen fıtrat gereği veda etmekten kaçınan biri olmamın da tesiri büyük olabilir. ama bunun yanında karakter yaratılışları, olay örgüsünün gerçekten birçok esere nazaran merak unsurunu yüksek tutması, yazarın üslubu- özellikle kelime seçimleri ve cümle yapısı- bence oldukça başarılı.

kitap seslendirmesini yiğit özşener yapmış. zikretmesem eksik hissederdim. ağzına sağlıktı, daha çok seslendirme yapsındı. bu ek fiil kullanımı da sanırım afili delikanlılara has ve ben çok hoşlandım.

son olarak romanda kan ve gül'ün bahsini tam kilit noktalarda görüyoruz, üstelik iskender doğan da karakterlerden bir tanesi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kan ve gül" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim