bana göre olmamalı bu formatı kim çıkardı ekşi sözlük peki her açılan sözlük onların koyduğu formata uymak zorunda mı değil başlık ile alakalı yorumlar olsun yeter yazarlar birbirine cevap verebilsin tanım yapmak gerekmesin. ama kahve sohbeti de çevirilmesin yeter eğer bir format olacaksa da özgün olsun. donanım haber ve reddit'teki gibi alıntı özelliği getirilirse de ayrıca iyi olur.
devamını gör...
kesinlikle katılıyorum. belli bi kalıba bağlı kalmak cezaevinde olmayı bırakın hücrede tutulmak gibi sıkar insanı ya da en azından beni..
devamını gör...
olmalı

formatı olmayan veya format amacını yanlış kullanan sözlüklerin (uludağ, inci vb.) bugün ki halini görüyoruz. evet.
devamını gör...
bir sürü formatsız sözlük de olduğu için özgünlük sorgulamasına oradan başlanması gereken bir düşünce. ben de kişisel olarak format meselesinin sözlüklere dar geldiğini düşünüyorum ama direkt cevap vermek yerine dolaylı cevap vermek daha uygun gibi. tanım meselesi zaten çok geniş durumda. yani şu an gördüğüm kadarıyla kafa sözlük bu genişliği sağlıyor. belki kasten yapmıyorlar, yetişemiyorlar ama en azından durum böyle.
devamını gör...
sözlük biraz kaşırık zaten. açtıgımız başlıkları neden silmek bu kadar zor. neden web sitesi içerisinde yardım vs gibi iletişim butonu yok.bazı başlıkları silemiyorum oda ayrı mesele silinmiyor öyle kalıyor.
devamını gör...
bence de olmalıdır. yoksa bura "bi arkadaşa bakıp çıkıcaktım yia" diyen tiplerden geçilmez. düzen, disiplin burayı ayakta tutar.
devamını gör...
format olmazsa forum olur dediğimdir.
devamını gör...
sitenin adı ne? kafa "sözlük".
peki bakalım sözlük ne demekmiş?
türk dil kurumuna göre sözlük; bir dilin bütün veya belli bir çağda kullanılmış kelime ve deyimlerini alfabe sırasına göre alarak tanımlarını yapan, açıklayan, başka dillerdeki karşılıklarını veren eser, lügat.
bir de "forum" kelimesinin sözlük anlamına bakabilir miyiz?
türk dil kurumuna göre forum; 1. eski romalılar zamanında, roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan.

2. toplu tartışma.

3. bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı.

4. tartışma alanı

yani eğer formattan kasıt tanım içermemekse bu durumda takdir edersiniz ki burası sözlük olmaktan çıkar ve isminin değişmesi gerekir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük'te format olmalı mı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim