buranın bir sözlük olduğunu hatırlatmak gerekiyor artık, gündemde durması gereken olaylar kaybolup gidiyor, gündemi bile takip edemiyoruz aynı şekilde bilgi içerikli başlıklar içinde geçerli, varsa yoksa goygoy yapmak.
hiç yapmayalım demiyorum en azından bilgi içerikli başlıklar biraz rağbet görsün istiyorum.
devamını gör...
uludağ sözlükte ne varsa aynısını buraya açıp açıp duruyorlar aynı adamlar.neredeyse ulu sözlük sol kısım ile kafa sözlük sol kısım aynı.
devamını gör...
bilgi isteyen adam kitap alır ya da netten bilgiye erişmeye çalışır. bırakın şu sözlükte bilgi takintisini. özgün tanimlar yapın. bilgi nesneldir ve soğuktur. tdk sözlüğü değil bu.
devamını gör...
günümüz sözlüklerinin tamamında olan sorundur. forumlar popülaritesini kaybettikçe, sözlükler artık forum görevi üstlenmiştir. ya bu tarz başlık açanlar sözlükten leyla edilmeli, ya bu tarz başlıklar akış, gündem gibi ayrı bir kategoriye alınmalı ve ana sayfadaki sol frame işgali engellenmeli ya da biz yazarlar, bu tip forum başlıklarına yazmamalı, artılamamalı, favlamamalı ve bu tip başlıklarla ego tatmini peşindeki yazarımsılara prim yaptırmamalıyız.

doğal olarak biz üzerimize düşeni yapmayacağımızdan, sözlük yönetimine çemkirmeyi tercih edeceğiz. mesela ben az önce o başlıklardan birine yazdıktan sonra burada "bu ne rezalet" minvalinde bir şeyler yazacağım. hatta yazmış bile olabilirim.
devamını gör...
son zamanlarda yazmayi neredeyse kestim, gidisat iyi degil. okumak ve yazmak isteyenlere engel olmaya calisan troller ve kucuk mahalle ceteleri gibi takilan yazarimsilar sozluge zarar veriyor, bebeler local ceteler gibi faydasiz ve anlamsiz basliklar acip, sozlugu forum gibi doldurmaya basladilar. caylakligi getirin, format bilmeyenleri yazar yapmayin artik.
devamını gör...
herkes sözlüğe;” dur bir bilgi edineyim.” zihniyeti ile girmiyor. girenler elbette vardır. lakin bulunduğumuz şartların arbedesinden sıyrılmak için giren de çok benim gibi. gündem veya bilgi içerikli başlıklar haberler de, son dakikalarda veya gazeteler de her yerde kolay ulaşılabilir nitelikte. insanlar kafa dağıtmak istiyor, gülmek-eğlenmek, farklı bakış açılarını keşfetmek istiyor. bırakın artık insanları kalıba sokma çabasını. birisi bilgi girer öbürü siyasi içerikli yazar diğeri gündem oluşturur. kalkar birileride goygoy yapar, forum niteliğinde yazar. herkes beğendiği başlığı açar yazar veya yazmaz, okur veya okumaz. tıpkı reel hayatın içerisinde olduğu gibi burada da çeşitlilik söz konusu. hepsi bu...
devamını gör...
bilgi içerikli başlıklardan çok forumsal başlıkların daha çok ilgi gördüğü gerçeği vardır. bu kesinlikle şaşmaz bir durumdur.
devamını gör...
bilgi içerikli entry girenler madalya için, foruma başlıklarda cirit atanlar popülarite için uğraşıyor.

beğenisiz, şak şaksız yapamıyoruz iti köpeği olmuşuz çok yazık...
devamını gör...
bilgi mi?

bana bilgi içerikli entry girmem için tek bir sebep söyleyin?

sözlükte herkes goygoy a sarmış,.ağırlıklı olarak ergen seks muhabbeti dönüyor burayı ciddiye alıp kim neden bilgi versin? ben buraya goy boya geliyorum ne zaman moderatorler kankalarini korumayı bırakır o zaman bir şeyler düzelir, ne zaman sözlük kurulurken yapacakları şeyleri yapmaya başlarlar bilgi içerikli entry giren yazarlar da döner benim gibiler de bilgi iceeikli entry girmeye başlar.

hatayı bu sefer sözlüğe katilanlarda bulmuyorum yönetenler neye izin verdiyse o oldu.
devamını gör...
ya bi salın artık insanları. isteyen istediği gibi istediğini yazsın.
bilgi içerikli isteyen yazsın. takılsın madalyası da isterse.
isteyen sağdan soldan araklayıp getirsin.
isteyen yapsın trollüğünü
prim kasmak için yazsın isteyen
isteyen sessiz sedasız karışmadan okusun

ama bir salın artık insanları. kim nasıl olmak istiyorsa öyle olsun.
kim kendini nasıl görmek istiyorsa öyle görsün.

salın la salın insanları.
devamını gör...
ikisini de giriyorum. forumsal başlıklarıma 38 tanım girilirken bilgi içerikli olanlara sadece 1 tane giriliyor. o da benim *

bilgi içerikli tanım girelim diye ağlayanlar nedense sadece forumsal başlıklarımıza yazıyorlar. güne bir çelişki bırak
devamını gör...
aslında insanlar sözlük tabanlın forum siteleri istiyor.
forum sitelerinde takılmak istemiyorlar fakat sözlüklerde forumlarda takıldıkları gibi takılmak istiyorlar.

kişisel görüşüm buna karşı olmamak ile birlikte veri israfı oluyor.
en azından tanım içerikli ve forum içerikli başlıklar ayrılmalı. uzun vade sonunda veri israfı olan forum yazışmaları silinmeli.
devamını gör...
format olarak, forum'a uygun, burayı bilgi kaynağı olarak kullanan az insan var. şahsi olarak ben bilgi içerikli konular hakkında öznel düşüncelerimi yazmayı tercih ediyorum. düz tanım girmek anlamsız, zaten wiki'de ne ararsan var. buranın farklı olabilmesi için bilgi içerikli tanımların da öznel olması lazım. seversiniz sevmezsiniz, ekşi'de zaten çoğu açılmış tanımın detaylı ve sistematik tanımı var. buranın farklılık yaratması için öznel nitelikli bilgi tanımlarına ihtiyaç var.
işin kötüsü, sözlük son aylarda tamamen foruma kaymak üzere. önceden edebi, genel kültür başlıklarını bulmak kolaydı, şimdi çoğunluk fotoğraf paylaşıp, ortalama konular konuşup, birbirlerini pohpohlayıp, ilişki bulma peşinde. güzel yazarlar vardı, bayadır yazmayanı çoğaldı. millet oltasını atıyor, kim yutarsa.
milyon tane sözlük var, buranın farklı bir metasının olması lazım ki insanları çeksin. küfürsüz olması bir artı, ama insanlar sadece bunun için gelmez. foruma doğru dönmesi durdurulmazsa yakında günlük sohbetlerin döndüğü ortalama bir platform olarak kalacak.
ha bunları yazdıktan sonra benim bir protestom ya da kaçışım olacak mı hayır, benim zaten bu sözlüğü kullanma sebebimi sözlüğün başlığında detaylı yazmıştım.
vesselam, umarım bu güzel ortam biraz daha toparlanır, iyi insanların olduğu naif bir ortam burası.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük’te bilgi içerikli vs forumsal başlıklar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim