gerçek ismi emmanuel delcou olan, jean val jean mahlası ile performans sergileyen pornocu.
devamını gör...
meğer ne çok dert saklamışsın içinde dedirten karakter.
devamını gör...
kitabın sonunda ağlatmıştır.
devamını gör...
bir insanin icerisindeki cevherin nasil ortaya ciktiginin ve zamanla nasil parladiginin cok enfes bicimde betimlendigi karakter.
devamını gör...
iyi adamdı, ağlattı şerefsiz.
devamını gör...
günahkar ruhunun çekmesi gereken tüm acıyı, kel ve dişsiz fantine'in ölümünü seyrederken çekmiştir. sonra da bu bedeli, cosette' e sahip çıkarak ve onu " iyi bir insan" olarak yetiştirerek ödemiştir. çok yaşa sen valjean reyiz !
devamını gör...
hayatın bir çok zıt kutuplarını yaşamış bir karakterdir. zenginlik ve fakirlik bunlardan en barizidir.
devamını gör...
sefiller romaninin bas karakteri.
devamını gör...
namı diğer "madlen baba"dır. içimde bambaşka bir yer etmiş roman karakteridir.
iyi bir insan olmanın ya da iyiliği bulmanın farkındalık ve istek sonucu gerçekleştiğini gösterir. *
devamını gör...
javert'in amansızca takip ettiği roman karakteri.
devamını gör...
"sefiller" romanının baş karakteridir. romanda " mösyö madeleine, ultime fauchlevent, mösyö lebnanc ve ultime fabre vb. adlarla da geçmektedir.
devamını gör...
nasıl bir çiçeğe temiz bir toprak ve su verirsen açarsa; insana da manevi anlamda ihtiyacı olan bilgileri verirsen, sevmeyi öğretirsen, her ne halde olursa olsun iyi bir insana dönüşebileceğini gösteren bir kitap.

monsenyör bienvenue’nun evinden şamdan çalarak çıkan adam, bir köyün halkını zengin edip minik bir çocuğa umut oldu. hepsi bienvenue sayesinde, hepsi birinin ona güvenmesi sayesinde.

çok etkileyici bir karakterdir benim için hep valjean, sanki hugo sefiller’le sadece insanların yoksulluktan nerelere sürüklenebileceğini ve hapishanelerin aslında suçlu yetiştirdiğini anlatmaktan öte de anlamlar barındırmak istemiş kitapta, ve bunun için de valjean’i böyle yazmış. zararın neresinden dönersen kârdır misali; kötülüğün neresinden dönersen dön, iyi olmak için fırsatın hep olacak demek istemiş bize, bence tabii. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"jean valjean" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim