#yardım

merhaba sözlük, eyüpsultan (rami) tarafında oturuyorum ve okulum gaziosmanpaşa(küçükköy) tarafında, iki bölge de tepede kalan bölgeler ve arası hep yokuş. bu yol ile veya benzeri yokuşlu yollar ile tecrübesi olanlara yönelik sorum: böyle bir rota için bisiklet almak mantıklı mı? veya böyle bir rota için bisiklet alırken dikkat etmem gereken özel şeyler var mı?
devamını gör...
nasıl hayatta kalmayı başarıyorsunuz ?
devamını gör...
ilk yazar için cevabım:
bisikletten ziyade bisikletçinin kondüsyonu ve tekniği önemlidir. sorundan anladığım hobi ce ulaşım amaçlı bisiklet kullanıcısı olduğun. yaşın, sağlık durumun, kondisyonun, şehir ve mevsimsel değişkenleri göz önüne aldığında gravel veya elektrikle desteklenmiş bisiklet almanı tavsiye ederim. yokuşlar dik olduğu için ön ve arka dişli oranları önem arz ediyor, dişli oranları birbirine ne kadar yakınsa yokuşlarda o kadar rahat edersin. seçtiğin bisikleti paylaşırsan fikir verebilirim.

ikinci yazar için,
ne yazık ki bisiklet yolları en tehlikeli yollar. çünkü yayalar bu yolları kullanmamaları gerektiğini idrak edemiyorlar. araçlar zaten başlı başına bir tehdit. sinyal vermeyen mi ararsın, önüne kıran mı, sıkıştıran mı, şişe fırlatan mı. ne ararsan var. düşüyoruz ayağa kalkıp tekrar binenler devam ediyor. kolunu bacağını kıranlar tövbe ediyor. tövbesini bozanlar ise benim gibi devam ediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"istanbul'da bisiklet sürenlere soru" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim